Nagy esés után visszapattanás látszik az amerikai tőzsdéken
Portfolio
Jelentős esést szenvedtek el tegnap a globális részvénypiacok, miután a befektetőkben felerősödtek az amerikai recesszióval kapcsolatos félelmek és azt kezdték árazni, hogy a Fed elkésett a kamatvágásokkal; eközben a japán jenre épített "carry trade" kis túlzással összeomlott a deviza erősödése miatt, ami hullámokat vert a globális piacokon; és végül a közel-keleti helyzet éleződése miatt a geopolitikai feszültségek is megnőttek. A tegnapi zuhanás után ma reggel megérkezett a visszapattanás, a japán tőzsde közel 10 százalékot ralizott, és Európában is eleinte úgy tűnt, hogy fellélegzés jöhet, azonban nem sokkal a kereskedés félideje előtt elkezdett lefordulni a piac, majd az újabb fordulatot az USA felpattanása okozta, ami az európai tőzsdéket is felfelé kezdte húzni délután.
Megosztás

Jelentős pluszban az amerikai tőzsdék

Az amerikai tőzsdék eddig jelentős növekedést mutattak a tegnapi jelentős visszaesést követően. A S&P 500 eddig 2,1 százalékos emelkedésben van, a DOW 1,49 százalékos növekedést ért el eddig, a Nasdaq pedig 2,16 százalékot.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

Az elmondások szerint több technológiai részvény is visszapattant a hétfői nagy esést követően. Kiemelkedik ezek közül az NVidia, amely már 6 százalékos pluszban van, de a Meta is 5 százalék felett van. Kilóg a sorból némileg az Apple, amely ma is enyhe csökkenésben van eddig. A hangulatot az is segítette, hogy a tegnapi vérfürdőt követően ma a japán piac is sokkal jobb hangulatban volt.

Megosztás

Kicsit emelkedett a Brent olaj ára

A Brent olaj ára kedden enyhe emelkedésben van, ezzel elérte a 76,9 dollárt, ami 0,6 dolláros emelkedést jelent (0,79 százalék).

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.
Megosztás

Vegyes zárás az európai tőzsdéken

Kedden vegyesen zártak az európai tőzsdék, bár többségében mínuszban a hétfői eseményeket követően:

  • Az angol FTSE-100 0,23 százalék pluszt ért el.
  • A német DAX-index 0,10 százalékos mínuszt produkált.
  • A francia CAC-40 0,27 százalékot gyengült.
  • Az EU-s EuroStoxx50 index 0,08 százalékkal emelkedett.
  • Milánóban és Madridban is csökkenést volt a nap végére.
Megosztás

Emelkedéssel zárt a magyar tőzsde, felpattant a Richter a jelentés után

Mérsékelt emelkedéssel zárt a magyar tőzsde, miközben a globális részvénypiacok visszapattantak a hétfői eladási hullám után. A blue chipek közül a legjobban a várakozásokat meghaladó negyedéves számokat szállító Richter teljesített.

Emelkedéssel zárt a magyar tőzsde, felpattant a Richter a jelentés után
Megosztás

Tényleg összeomlásra számít a világ egyik leggazdagabb embere? És érdemes rá hallgatni?

A készpénz soha nem tesz minket boldoggá, írta még 1999-ben Warren Buffett a befektetőknek szóló levelében, utalva arra, hogy szívesen befektetnének, ha lenne (értelmesen) mibe. Ha ez a mondat tényleg igaz, akkor Buffett most biztosan nem boldog, mert épp egy százezer milliárd forintnyi készpénzhalmon ül, miután eladott egy nagy adag részvényt. Sokan azt sejtik, hogy Buffett a legrosszabbra készül, és azért menekül készpénzbe. De vajon igaz ez? És érdemes követni a példáját?

Tényleg összeomlásra számít a világ egyik leggazdagabb embere? És érdemes rá hallgatni?
Megosztás

Egyre feljebb az USA

Egyre jobb a hangulat az amerikai tőzsdéken, a Dow 0,8 százalékkal került feljebb, míg az S&P 500 1 százalékot emelkedett, a Nasdaq pedig 0,9 százalékos pluszban van.

spx0806asdasd
Megosztás

Kis visszapattanás

Vegyes nyitást láttunk az amerikai tőzsdéken, a Dow 0,1 százalékot esett, míg az S&P 500 0,4 százalékot emelkedett, a Nasdaq pedig 0,5 százalékot erősödött. Nagyrészt tehát próbálnak javítani a vezető indexek a tegnapi nap során elszenvedett zuhanás után. A hétfői kereskedésben az amerikai gazdaság állapotával kapcsolatos aggodalmak közepette a Dow több mint 1000 pontot, azaz 2,6 százalékot esett, míg az S&P 500 és a Nasdaq 3 százalékot zuhant.

spx080666
Megosztás

Concorde: túlmutat minden racionalitáson, ami a Wizz Airrel történt

Felülvizsgálta Wizz Air-modelljét a Concorde a légitársaság múlt héten publikált gyorsjelentését követően, a részvényekre vonatkozó célárat a korábbi 33 fontról 25 fontra csökkentette, de még ez is több mint 70 százalékos felértékelődési potenciált jelent. A Concorde elemzőjének ajánlása továbbra is vétel.

Concorde: túlmutat minden racionalitáson, ami a Wizz Airrel történt
Megosztás

Oldalazás

A kora délutáni kereskedésben iránykeresés látszik az európai tőzsdéken, a DAX és az FTSE 100 stagnál, míg a CAC 0,3 százalékot esett. Az olasz piac 0,3 százalékot gyengült, míg a spanyol tőzsde 0,5 százalékkal került lejjebb.

Közben a magyar piacon is csapkodás látszik: a BUX reggel még nagyot emelkedett, majd délelőtt lefordult, most pedig 0,3 százalékos pluszban van.

dax0806a
Megosztás

Elmondta a Goldman Sach, hogy meg kell-e venni a tőzsdei esést

Az amerikai részvénypiacok az elmúlt hónapban jelentős visszaesést tapasztaltak, ami sok befektetőt elbizonytalanított. Azonban a Goldman Sachs négy évtizedre visszanyúló adatelemzése szerint az ilyen visszaesések gyakran kiváló vételi lehetőségeket kínálnak - írta a Bloomberg.

Elmondta a Goldman Sach, hogy meg kell-e venni a tőzsdei esést
Megosztás

Lefordulás

Még a kereskedési nap fele előtt elkezdtek lefordulni az európai tőzsdék, vagyis nagyon úgy tűnik, hogy a tegnapi zuhanás után várt felpattanás rövidéletű volt.

euindexek0806asd
Megosztás

Tovább vette saját részvényeit az OTP, hetekre lehet a program lezárása

Hétfőn tovább vette saját részvényeit az OTP, ezzel a bank már összesen 57 milliárd forint értékben vásárolt az összesen 60 milliárd forintos program keretében.

Tovább vette saját részvényeit az OTP, hetekre lehet a program lezárása
Megosztás

Olvadnak a pluszok

Az európai tőzsdéken a visszapattanás továbbra sem tűnik igazán jelentősnek, a francia tőzsde szinte a tegnapi záróértéke közele esett vissza, de több másik index esetében is olvadnak a korábbi pluszok.

euindexek0806

A magyar tőzsde korábbi jelentős emelkedése is a múlté már, egy ponton 2,4 százalékos pluszban is járt a BUX, mostanra azonban csak 1 százalék az emelkedés mértéke. Az OTP 2,6 százalékos pluszban is volt, ehhez képest már a nyitóár alatt van a jegyzés, így a tegnapi záráshoz viszonyítva 1 százalékos pluszban van a bankpapír.

buxkomp0806
Megosztás

Két kézzel veszik a tőzsdei összeomlás elleni védelmet a befektetők

A világjárvány kezdetének kaotikus időszakára emlékeztető módon a befektetők ismét igyekeznek bebiztosítani portfólióikat egy esetleges piaci összeomlás ellen, ezért nagy mennyiségben kezdtek el fedezeti ügyleteket vásárolni - írta meg a Bloomberg.

Két kézzel veszik a tőzsdei összeomlás elleni védelmet a befektetők
Megosztás

Erős negyedév a Richternél - Mit mond a menedzsment?

Ma reggel közzétette első féléves számait a Richter, ezt követően pedig a társaság vezérigazgatója, Orbán Gábor sajtótájékoztatón kommentálta a számokat, és beszélt a kilátásokról.

Erős negyedév a Richternél - Mit mond a menedzsment?
Megosztás

Itt vannak a Zwack legfrissebb számai

Közzétette legfrissebb, idei első negyedéves számait a Zwack. Az időszak során a vállalat növekvő árbevételről és profitról számolt be, de a magas infláció okozta belföldi forgalom hanyatlás továbbra is kedvezőtlenül befolyásolja a vállalat eredményességét.

Itt vannak a Zwack legfrissebb számai
Megosztás

A JP Morgan szerint a tegnapi eséssel még nem menekültek meg a piacok

A JP Morgan szerint a jen carry trade közelmúltbeli bezáródásának még van tere, mivel a japán jen továbbra is az egyik legalacsonyabban értékelt valuta - közölte a Bloomberg. Ez azért fontos megállapítás, mert a japán jen jelentősen erősödött a múlt heti kamatemelés óta, ami miatt világszerte zárni kezdték a befektetők a korábban alacsony jenkamatok mellett hitelekből finanszírozott pozícióikat - ez is hozzájárult a piacokon tegnap látott vérengzéshez.

A JP Morgan szerint a tegnapi eséssel még nem menekültek meg a piacok
Megosztás

Csúcsközelben a Richter a gyorsjelentés után

Megkezdte a hazai gyorsjelentési szezont a blue chipek közül elsőként a Richter ma reggel, a gyógyszergyártó számai hozták a várt növekedést, sőt, felül is teljesítették az elemzői konszenzust. A gyógyszeripari bevételek kétszámjegyű ütemben emelkedtek, a vállalat több stratégiai akvizíciót is végrehajtott a negyedévben, és a kilátások sem okoztak csalódást, a menedzsment ugyanis megerősítette az idei évre vonatkozó előrejelzéseit.

A kedvező jelentést követően a Richter árfolyama 4 százalékot ralizott, ezzel alig több mint egy százalékra van a történelmi csúcsától.

richter0806
Megosztás

Megjött a felpattanás, de nem túl acélos

Emelkednek az európai tőzsdék a mai kereskedésben, bár túl erős visszapattanásról nem beszélhetünk: a DAX 0,5 százalékkal került feljebb, míg a CAC 0,2 százalékot erődösött, a FTSE 100 pedig 0,5 százalékot emelkedett. A milánói börze is feljebb került 0,4 százalékkal, míg a spanyol tőzsde 0,4 százalékot emelkedett.

dax0806
Megosztás

Megjöttek a vevők a magyar tőzsdére, kilőtt a Richter

A hétfői eladási hullámot követően ma globális visszapattanás látszik a tőzsdéken, ami alól a magyar piac sem kivétel. A legnagyobb emelkedésben a Richter van a ma reggeli gyorsjelentés után, miután a gyógyszergyártó számai hozták a várt növekedést, sőt, felül is teljesítették az elemzői konszenzust.

Megjöttek a vevők a magyar tőzsdére, kilőtt a Richter
Megosztás

Hajmeresztő mozgások a japán tőzsdén, egyik történelmi napot követi a másik

Kedden reggel a japán részvénypiac jelentős emelkedést mutatott, ami pozitív hatással volt az ázsiai régió többi piacára is. A Nikkei index közel 10 százalékot ugrott, miután hétfőn 12 százalékot meghaladó zuhanást szenvedett el, ami az 1987-es fekete hétfő óta nem látott mértékű esés volt.

Hajmeresztő mozgások a japán tőzsdén, egyik történelmi napot követi a másik
Megosztás

Felpörög a hazai jelentési szezon, közzétette számait a Richter

Megkezdte a hazai gyorsjelentési szezont a blue chipek közül elsőként a Richter ma reggel, a gyógyszergyártó számai hozták a várt növekedést, sőt, felül is teljesítették az elemzői konszenzust. A gyógyszeripari bevételek kétszámjegyű ütemben emelkedtek, a vállalat több stratégiai akvizíciót is végrehajtott a negyedévben, és a kilátások sem okoztak csalódást, a menedzsment ugyanis megerősítette az idei évre vonatkozó előrejelzéseit.

Felpörög a hazai jelentési szezon, közzétette számait a Richter
Megosztás

Történelmi ítélet született a Google-lel szemben

Hétfőn egy amerikai szövetségi bíró döntése értelmében a Google megsértette az amerikai trösztellenes törvényeket a versenyellenes magatartásával. Sokan történelmi döntésként tekintenek erre - számolt be a CNN.

Történelmi ítélet született a Google-lel szemben
Megosztás

Visszapattanás jöhet

Mik az aktuális események a tőzsdéken?

  • Eséssel zártak tegnap a vezető amerikai részvényindexek, a Dow Jones 2,6 százalékkal került lejjebb, a S&P 500 3 százalékot esett, míg a Nasdaq 3 százalék mínuszban fejezte be a napot.
  • Az ázsiai tőzsdéken ma reggel felemás hangulat látszik, a Nikkei 8,7 százalékos pluszban van, a Hang Seng 0,2 százalékos mínuszban áll, míg a sanghaji tőzsde 300 0,5 százalékot esett.
  • Jó hangulatban nyithatnak az európai tőzsdék, a határidős részvényindexek állása alapján a DAX 1,35 százalék pluszban nyithat, a CAC 0,96 százalékkal kerülhet feljebb, míg a FTSE 1 százalékot emelkedhet.
  • Az amerikai határidős részvényindexek emelkedést vetítenek előre a piacnyitásra, a Dow Jones 1,01 százalék pluszban nyithat, a S&P 500 1,44 százalékkal kerülhet feljebb, míg a Nasdaq 1,85 százalékot emelkedhet.

Mi várható makro fronton?

Ma a KSH a kiskereskedelmi adatok júniusi alakulását ismerteti. Ez egy nagyon fontos adat, ám fontos hozzátenni, hogy a második negyedéves GDP-t már ismerjük, így a fogyasztási statisztika most inkább csak a részletes betekintést segíti. Külföldön a gyengélkedő német ipar megrendelésállományát, és az ébredező eurózóna fogyasztási adatait kell figyelni.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

  • A vezető amerikai, ázsiai európai és régiós részvényindexek közül idén 15,5 százalékos elmozdulással a BUX index áll az élen, a sereghajtó 6,0 százalékos eséssel a Nikkei index.
  • A hazai blue chipek közül idén a legjobban a Magyar Telekom részvénye teljesített 54,8 százalékos emelkedéssel, a sor végén a Mol papírja áll 2,8 százalékos eséssel.
  • A fontosabb nyersanyagok közül év eleje óta az Arany árfolyama már 16,6 százalékot emelkedett.
Fontosabb instrumentumok
  Árfolyam 1 nap 1 hét 1 hónap Idén 1 év 5 év
Amerikai részvényindexek              
Dow Jones 38 703,27 -2,6% -4,5% -1,7% 2,7% 10,4% 50,5%
S&P 500 5 186,33 -3,0% -5,1% -6,8% 8,7% 15,8% 82,3%
Nasdaq 17 895,16 -3,0% -6,1% -12,2% 6,4% 17,2% 141,3%
Ázsiai részvényindexek              
Nikkei 31 458,42 -12,4% -18,2% -23,1% -6,0% -2,3% 51,8%
Hang Seng 16 698,36 -1,5% -3,1% -6,2% -2,0% -14,5% -36,1%
CSI 300 3 343,32 -1,2% -1,4% -2,6% -2,6% -16,8% -9,0%
Európai részvényindexek              
DAX 17 339 -1,8% -5,4% -6,2% 3,5% 8,7% 48,7%
CAC 7 148,99 -1,4% -4,0% -6,9% -5,2% -2,3% 36,4%
FTSE 8 008,23 -2,0% -3,4% -2,4% 3,6% 5,9% 10,9%
FTSE MIB 31 293,52 -2,3% -7,0% -7,9% 3,1% 9,5% 50,6%
IBEX 10 423,4 -2,3% -6,2% -5,4% 3,2% 11,3% 18,8%
Régiós részvényindexek              
BUX 70 008,88 -3,1% -5,1% -2,9% 15,5% 29,6% 75,5%
ATX 3 443,7 -2,4% -6,0% -7,1% 0,3% 7,6% 19,0%
PX 1 503,45 -4,2% -5,9% -4,4% 6,3% 10,1% 46,6%
WIG20 78 915,81 -3,3% -6,2% -9,6% 0,6% 10,4% 38,1%
Magyar blue chipek              
OTP 17 220 -4,4% -7,7% -4,2% 9,0% 29,7% 45,1%
Mol 2 746 -2,0% -3,2% -6,4% -2,8% 0,3% -6,6%
Richter 9 855 -1,5% -3,4% 1,7% 12,6% 10,5% 91,7%
Magyar Telekom 1 056 -3,5% -2,8% 1,1% 54,8% 147,0% 149,4%
Nyersanyagok              
WTI 74,46 -0,7% -3,6% -11,8% 3,6% -10,1% 36,1%
Brent 76,47 -0,6% -4,5% -13,0% -1,6% -11,3% 26,5%
Arany 2 407,9 -0,2% 1,3% 1,0% 16,6% 24,1% 65,2%
Ezüst 27,19 -4,1% -1,4% -11,1% 12,1% 14,9% 66,1%
Devizák              
EURHUF 396,9750 -0,2% 1,0% 1,1% 3,9% 2,1% 21,6%
USDHUF 361,5602 -0,7% -0,5% -0,3% 4,5% 2,5% 23,9%
GBPHUF 462,9600 -0,8% -0,9% -0,2% 4,9% 2,6% 30,7%
EURUSD 1,0980 0,5% 1,5% 1,4% -0,6% -0,4% -1,8%
USDJPY 146,6850 0,0% -4,8% -8,9% 4,0% 3,4% 38,3%
GBPUSD 1,2759 -0,4% -0,7% -0,3% 0,1% 0,0% 5,1%
Kriptovaluták              
Bitcoin 54 014 -12,1% -19,1% -4,6% 22,2% 85,8% 357,7%
Állampapírok              
10 éves amerikai állampapírhozam 3,78 -0,4% -9,4% -11,7% -2,3% -6,6% 117,7%
10 éves német állampapírhozam 2,12 0,8% -7,8% -15,5% 4,7% -16,4% -514,6%
10 éves magyar állampapírhozam 6,07 -3,8% -7,0% -12,4% 2,4% -21,0% 206,6%
Forrás: Refinitiv, Portfolio

Címlapkép forrása: Anton Petrus

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

Holdblog

Egyenlő számban a rajtnál

Most, amikor a nemzetközi sportéletet az a kérdés uralja, hogy mitől számít valaki férfinak vagy nőnek, külön pikantériája van az e heti ábránknak. A párizsi... The post Egyenlő számban a

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
„Menjetek haza!” – Pattanásig feszült a helyzet Európa egyik legnépszerűbb turistaparadicsomában
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
bét