Kiderülhetett, mitől rettegett annyira Oroszország, hogy az Egyesült Államok segítségét kérte – Máris visszakozott Moszkva
Globál

Kiderülhetett, mitől rettegett annyira Oroszország, hogy az Egyesült Államok segítségét kérte – Máris visszakozott Moszkva

Portfolio
Ukrajna az Egyesült Államok hathatós segítségével tervezett merényletet végrehajtani Vlagyimir Putyin orosz elnökkel szemben – állította Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes egy hétfői interjúban. Miután a média felkapta az állításait, azonnal cáfolt az orosz külügyminisztérium.

Szinte a teljes orosz média félreértelmezhette Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes szavait, legalábbis ezt állítja az orosz külügyminisztérium közleménye.

Az mk.ru beszámolója szerint Rjabkov egy vasárnapi interjú során arról beszélt, hogy Ukrajna az Egyesült Államok támogatásával tervezett merényletet Vlagyimir Putyin orosz elnök és Andrej Belouszov védelmi miniszter ellen, a szentpétervári haditengerészeti katonai parádé alatt.

Rjabkov elmondása szerint a Pentagonból szervezett összeesküvést az „amerikai kémeknek” köszönhetően leplezték le, akik a rendezvényt megelőzően gyakran jártak a balti vizeken, és igyekeztek felderíteni a helyszín gyenge pontjait.

Rjabkov utalása szerint a július 12-én, Belouszov és Lloyd Austin között lezajló orosz-amerikai telefonbeszélgetés témája a merénylettervezet volt.

Korábban csak annyit tudtunk a telefonbeszélgetésről – 3 amerikai tisztviselő elmondása alapján –, hogy az orosz védelmi miniszter felhívta amerikai kollégáját, és megvádolta egy titkos ukrán művelet előkészítésével. A Pentagon akkor állította, az akcióról semmit nem tudott, és azonnal felszólította az ukrán felet, hogy fújják le a terveiket.

Több orosz politológus, elemző felszólalt Rjabkov nyilatkozata után, azt sejtetve, hogy az Egyesült Államok „mentette a menthetőt”, miután tudomást szerzett arról, hogy lebukott a merénylettervezete. Egyesek még a tengeri parádé kronstadti állomásának törlését is ezzel hozták összefüggésbe.

Szépen sorjában születtek az orosz elemzések, összekapcsolták az eseményeket Donald Trump és Robert Fico elleni merényletekkel is, de a bombát végül a külügyminisztérium sajtóosztálya dobta le. Ők egy kedd esti nyilatkozatban jelezték:

az orosz média félreértelmezte Rjabkov szavait, és Kijev egyáltalán nem szervezett merényletet a katonai parádé időpontjára.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

Holdblog

Egyenlő számban a rajtnál

Most, amikor a nemzetközi sportéletet az a kérdés uralja, hogy mitől számít valaki férfinak vagy nőnek, külön pikantériája van az e heti ábránknak. A párizsi... The post Egyenlő számban a

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
„Menjetek haza!” – Pattanásig feszült a helyzet Európa egyik legnépszerűbb turistaparadicsomában
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Kászim Szolejmani, egykori iráni parancsnok