McDonald's-ügy: tovább nőtt a fertőzések száma Amerikában
Gazdaság

McDonald's-ügy: tovább nőtt a fertőzések száma Amerikában

Portfolio
Az Egyesült Államokban tovább nőtt az E. coli fertőzöttek száma, amelyet a McDonald's Quarter Pounder hamburgeréhez használt hagyma okozhatott. A járvány már 13 államot érint, és a fertőzöttek közül többen kórházba kerültek. A gyorsétterem-lánc intézkedéseket hozott a probléma kezelésére, de a szakértők szerint további megbetegedések várhatók.
A magyar agrárium egyedülálló csúcsrendezvénye! Minden fontos információ egy helyen a sikeres piaci, üzleti, befektetési, fejlesztési és finanszírozási döntésekhez az agrárgazdaságban!

Az amerikai élelmiszer- és gyógyszerhatóság (FDA) pénteken közölte, hogy

75-re emelkedett az E. coli járványban megfertőződött emberek száma, a fertőzés a McDonald's Quarter Pounder hamburgerekhez köthető.

Ez jelentős növekedés a korábban jelentett 49 esethez képest.

Az egészségügyi felügyelet adatai szerint a 61 ismert esetből 22 személyt kórházba kellett szállítani. Közülük kettőnél hemolitikus urémiás szindróma alakult ki, amely súlyos, akár veseelégtelenséget is okozó állapot. Az E. coli O157:H7 törzs, amely egy ember halálát is okozta, különösen veszélyes lehet az idősekre, gyermekekre és az immunhiányos emberekre.

A McDonald's a helyzetre reagálva ideiglenesen felfüggesztette a Quarter Pounder felszolgálását az érintett amerikai éttermek egyötödében. A vállalat és az FDA első megállapításai szerint

a járvány valószínű forrása a hamburgerben használt szeletelt hagyma volt,

amely egyetlen beszállítótól, a Taylor Farms-tól származott.

Az amerikai mezőgazdasági minisztérium közlése szerint, bár a hagyma a fő gyanúsított, a hamburgerhez használt marhahúsból vett mintákat is vizsgálják E. coli baktériumra.

A járvány eddig 13 államot érintett, köztük Coloradót, ahol 26 fertőzést jelentettek. A Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ szerint a McDonald's és a Taylor Farms által hozott intézkedéseknek köszönhetően a lakosságot érintő kockázat jelenleg nagyon alacsony.

Más nagy amerikai gyorsétterem-láncok, mint a Taco Bell és a Burger King is óvintézkedéseket tettek, és kivonták a friss hagymát az étlapjukról.

Ezek az éttermek szintén a Taylor Farms-tól szerezték be a hagymát.

A járvány hatással volt a McDonald's részvényeire is, amelyek 2%-ot estek a napközbeni kereskedésben. Peter Saleh, a BTIG elemzője a helyzetet értékelve kijelentette:

Továbbra is úgy gondoljuk, hogy rövid távon további fertőzések lehetségesek, és a befektető számára a legnagyobb kockázatot a folyamatos negatív híráramlás jelenti.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

Forrás: Reuters

Címlapkép forrása: Shutterstock

Holdblog

Mit keres ennyi iPhone Kínában?

A patriotizmus megjelenik az okostelefonok piacán is: a fogyasztók szívesen választják a hazait. Az Apple dominálja az észak-amerikai piacokat, míg a Samsung szinte egyeduralkodó Dél-Koreában...

Holdblog

Mit nézünk pontosan egy grafikonon?

Hiába nézzük ugyanazt az árfolyamot, nem ugyanazt látjuk rajta. Megvizsgálták, hogy befolyásolja-e a prognózisainkat az, hogy pontosan mire is fókuszálunk egy grafikonon. Az eredmény meglepő,.

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Óraátállítás 2024: kezdődik a téli időszámítás
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Graphisoft - Portfolio Construction Technology & Innovation 2024
2024. november 27.
HR (R)Evolution 2024 - Powered by Prohuman & Pénzcentrum
2024. november 13.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
GettyImages-1328265812-hajó-idegenforgalom-környezet-nyaralás-part-tenger-természet-turizmus-vitorlázás