Portfolio signature

Van egy dolog, amiben egyetért Donald Trump és Kamala Harris: ezen múlik a győzelem

Szabó Ákos
Pennsylvania szinte egyedül dönthet arról 2024-ben, hogy az Egyesült Államok megválasztja-e első női elnökét Kamala Harris személyében, vagy az 1800-as évek végén újrázó Grover Cleveland után Donald Trump lesz-e a második elnök, akit nem egymást követő ciklusokra küldenek vissza a Fehér Házba. A demokrata és a republikánus kampányok tisztában vannak Pennsylvania jelentőségével, és feltűnően kiemelt módon kezelik a "zárókő" államot. Az első és második rész után amerikai körutazásunk utolsó állomásához érkeztünk.

Az amerikai demokrácia bölcsője, ahol a Kontinentális Kongresszus először összeült, majd elfogadta a függetlenségi nyilatkozatot. A 13 alapító gyarmat középpontja, melyet a liberális bástyának elkönyvelt északkelet, az Appalache-hegységi "hillbillyk" zord vidéke, valamint a középnyugati síkság és rozsdaövezet szegélyez. A választási csatatér, amely 2016 és 2020 után ismét ugródeszkaként szolgálhat az Ovális Irodába. Mindez a "szövetségi unió záróköve", azaz Pennsylvania.

A Budapest méretű metropoliszával, Philadelphiával fémjelzett 13 milliós állam jelentősége azonban nemcsak abban rejlik, hogy

az idén levegőben lógó hét ingaállam közül ők rendelkeznek a legtöbb, 19 elektori vokssal,

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés