Mégsem kell félni a recessziótól az USA-ban?
Gazdaság

Mégsem kell félni a recessziótól az USA-ban?

A vártnál érdemben jobbak lettek az ISM szolgáltatószektori beszerzésimenedzserindexe és újra az aktivitás bővülését jelző 50 pont fölé emelkedett. Amikor a befektetők a recesszió miatt aggódnak, akkor a vártnál jobb adat kifejezetten kedvező a mostani helyzetben.

Az ISM szolgáltatószektori beszerzésimenedzser-indexe az előző havi 48,8 pontról 51,4 pontra vemelkedett. A BMI árkomponense 56,3 pontról 57 pontra nőtt, míg a foglalkoztatottság komponens 46,1 pontról 51,1 pontra változott.

Összességében a fenti adatok a várakozásokat meghaladóan lettek, ami a recessziós kockázatok szempontjából kifejezetten kedvező. Egyelőre nincs arról szó, hogy az adatok széles köre alátámasztaná a gazdaság újragyorsulását, de amikor a befektetők ennyire aggódnak a recesszió miatt, egy ilyen adat sokat tud segíteni a piaci hangulat javulásában.

Az adat után emelkednek a részvénypiacok és a kötvényhozamok is. Ez alátámasztja azt a tézisünket, hogy a kötvényhozamok már a gazdasági kilátások és nem az infláció proxyja, valamint azt is, hogy a részvénypiacok innentől kezdve a jó adatra emelkednek, a rossz adatra pedig esnek. Ennek mélyebb hátteréről itt írtunk bővebben:

Eddig a piac a recessziós kockázatok emelkedése miatt már szeptemberre 50 bázispontos kamatcsökkentést kezdett el árazni. Azonban a Fed alaptézise mindig is az volt, hogy az adatok összessége a fontos a kamatdöntés tekintetében. A mostani adat alapvetően inkább a 25 bázispontos kamatcsökkentés irányába mutat.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Portfolio

Holdblog

Egyenlő számban a rajtnál

Most, amikor a nemzetközi sportéletet az a kérdés uralja, hogy mitől számít valaki férfinak vagy nőnek, külön pikantériája van az e heti ábránknak. A párizsi... The post Egyenlő számban a

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nem fogsz hinni a szemednek: mi történt a horvát árakkal?
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Ez is érdekelhet
jeremy siegel