Érzékeny pillanatban kerül sor egy fontos látogatásra a Közel-Keleten
Globál

Érzékeny pillanatban kerül sor egy fontos látogatásra a Közel-Keleten

Portfolio
Vlagyimir Putyin orosz elnök egyik magas rangú szövetségese, Szergej Sojgu, az orosz biztonsági tanács elnöke hétfőn Teheránba érkezett. Látogatásának célja, hogy megbeszéléseket folytasson iráni vezetőkkel, köztük Maszúd Peszeskján elnökkel és vezető biztonsági tisztviselőkkel. A tárgyalások különösen időszerűek, mivel Irán jelenleg mérlegeli a Hamász egyik vezetőjének közelmúltbeli meggyilkolására adandó válaszlépéseit.

Az orosz Zvezda televízió beszámolója szerint Sojgu találkozott Ali Akbar Ahmadian ellentengernaggyal, az iráni Forradalmi Gárda (IRGC) magas rangú parancsnokával. A tervek szerint Sojgu az iráni elnökkel és a vezérkari főnökkel is egyeztetni fog. Oroszország határozottan elítélte Iszmail Haníje, a Hamász palesztin iszlamista csoport vezetőjének múlt heti iráni meggyilkolását. Moszkva felszólította az összes érintett felet, hogy tartózkodjanak az olyan lépésektől, amelyek a Közel-Keletet egy szélesebb regionális konfliktusba sodorhatják.

Bár Vlagyimir Putyin elnök még nem nyilatkozott nyilvánosan a közel-keleti feszültségek legutóbbi eszkalálódásáról, magas rangú orosz tisztviselők szerint a Haníje meggyilkolása mögött állók célja a közel-keleti béke reményének meghiúsítása és az Egyesült Államok katonai beavatkozásra való provokálása lehet.

Irán Izraelt tette felelőssé a merényletért, és "megtorlást" ígért, míg izraeli tisztviselők nem vállalták a felelősséget az akcióért. Az incidens tovább fokozta a térség amúgy is feszült helyzetét, különös tekintettel arra, hogy Irán támogatja a Hamászt, amely jelenleg is háborúban áll Izraellel a Gázai övezetben, valamint a libanoni Hezbollah csoportot, amelynek egyik magas rangú katonai parancsnoka a közelmúltban szintén életét vesztette egy Bejrútot ért izraeli csapásban.

Forrás: Reuters

Címlapkép forrása: Contributor/Getty Images

Holdblog

Egyenlő számban a rajtnál

Most, amikor a nemzetközi sportéletet az a kérdés uralja, hogy mitől számít valaki férfinak vagy nőnek, külön pikantériája van az e heti ábránknak. A párizsi... The post Egyenlő számban a

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nem fogsz hinni a szemednek: mi történt a horvát árakkal?
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Ez is érdekelhet
izrael irán konfliktus