Száguld a Richter, felpattant az Nvidia
Portfolio
Vegyes mozgásokkal telt a hétfői kereskedés Amerikában, ezt követően Ázsiában is felemás hangulatban telt a kereskedés, Európában pedig egyelőre esnek a vezető részvényindexek. Nagyot zuhant az Airbus részvénye, miután a francia repülőgépgyártó csökkentette a 2024-es évre kitűzött várakozásait. A magyar piacon a Richter vezeti az emelkedést. Az elmúlt napok esése után a Nasdaq vezeti az emelkedést Amerikában, miután az Nvidia felpattant.
Megosztás

Vegyesen zárt Amerika

  • Az S&P 500 index 21 ponttal emelkedett (+0,4%),
  • A Nasdaq Composite index 220 ponttal nőtt (+1,26%),
  • A Dow Jones index 296 ponttal csökkent (-0,75%).

A Nvidia részvények erősödése húzta fel az S&P 500 és a Nasdaq Composite indexeket kedden, egy nappal a chipgyártó óriás eladási hulláma után.

A Nvidia részvényei több mint 6%-kal emelkedtek. Az előző kereskedési napon a részvény több mint 6%-ot esett, ez volt a legnagyobb napi esése április 19. óta, amikor 10%-ot veszített értékéből.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.
Megosztás

Vegyesen közelednek a záráshoz az amerikai indexek

A New York-i tőzsdén eddig ma a Nasdaq Composite index 210 ponttal emelkedett, ami 1,2 százalékos növekedést jelentett. Eközben a Dow Jones ipari átlag 262 ponttal, vagyis 0,7 százalékkal csökkent. Az S&P 500 index 18 (0,4 százalék) ponttal emelkedett.

Megosztás

Vegyesen állnak az amerikai indexek

A tőzsdei kereskedés jelenlegi állása szerint az S&P 500 index 0,2 százalékkal, míg a Nasdaq 0,9 százalékkal emelkedett. Ezzel szemben a Dow Jones index 0,7 százalékkal csökkent.

Megosztás

Az Nvidia húzza az amerikai tőzsdét

A Nvidia részvények erős emelkedése lendületet adott a S&P 500 és a Nasdaq Composite indexeknek kedden, miután a chipgyártó óriás hétfőn jelentős esést követően korrigált.

Az S&P 500 index 0,3%-kal emelkedett, míg a Nasdaq 1,1%-kal nőtt. A Dow Jones 276 pontot, azaz 0,7%-ot veszített az értékéből.

A Nvidia részvények több mint 4%-kal emelkedtek. Az előző napon még több mint 6%-ot esett a részvény árfolyama, ez volt a legnagyobb napi esés április 19. óta, amikor 10%-ot veszített értékéből.

Megosztás

Ajánlatot tett az Unicredit az OTP kiszemeltjére

A Bloomberg értesülései szerint ajánlatot tett az Unicredit a baltikumi Luminor bankért, amiért az OTP is érdeklődik. 

Ajánlatot tett az Unicredit az OTP kiszemeltjére
Megosztás

Felpattant az Nvidia

Az Nvidia árfolyama már 2,7 százalékos pluszban van, ennek köszönhetően pedig a technológiai túlsúlyú Nasdaq vezeti az emelkedést az amerikai részvényindexek közül.

Azzal, hogy miért esett az Nvidia az elmúlt napokban, és hogy merre mozdulhat az árfolyam, az alábbi cikkünkben foglalkoztunk részletesen:

nvidia0625
Megosztás

Óvatos emelkedés Amerikában

A nyitást követően a Nasdaq 0,5, az S&P 500 pedig 0,2 százalékos pluszban van, míg a Dow Jones kisebb, 0,1 százalékos esésben van a nyitást követően.

Megosztás

Megint baj van a Teslánál

A Tesla ismét visszahívja Cybertruck pickupját az Egyesült Államokban, miután a jármű egyes elemei meglazulhatnak, emellett pedig az elülső ablaktörlők is meghibásodhatnak - számolt be az AP.

Megint baj van a Teslánál
Megosztás

Vegyes nyitás jöhet Amerikában

A határidős részvényindexek jelenlegi állása szerint ugyan a Dow Jones kisebb, 0,1 százalékos mínuszban nyithat, de az S&P 500 0,2, a Nasdaq pedig 0,4 százalékos pluszban kezdheti a hét második napját.

Az emelkedést segíti, hogy az elmúlt napok esése után úgy tűnik jöhet egy felpattanás az Nvidia részvényeiben, 3 százalékos pluszban nyithatnak a cég részvényei.

Megosztás

Hol állhat meg a Wizz Air esése?

Májusban úgy tűnt, hogy végre eljöhet a fordulat a Wizz Airnél: a cég évek óta először jelentett nyereséget, emellett pedig a javuló fundamentumok és a nyári utazási szezonnal kapcsolatos pozitív várakozások hatására rövid idő alatt nagyot raliztak a cég részvényei. A lendület azonban látványosan alábbhagyott az utóbbi hetekben, éppen ezért megnéztük, hogy mi áll az esés hátterében, valamint azzal a kérdéssel is foglalkoztunk, hogy meddig eshet még a Wizz Air árfolyama.

Hol állhat meg a Wizz Air esése?
Megosztás

Portfoliót tisztít a Gloster

Eladja egyes kisebb leányvállalatait és a vételárból a gyorsan növekvő nagyobb leányvállalataiban szerez további üzletrészeket a Gloster.

Portfoliót tisztít a Gloster
Megosztás

Kilőtt a Richter

A kereskedési idő felénél a Richter vezeti a hazai blue chipek emelkedését.

Kilőtt a Richter
Megosztás

Zwack: annyiszor állunk fel, ahányszor kell

Interjút adott az Indexnek Zwack Sándor. A beszélgetés során a Zwack Unicum igazgatósági elnöke beszélt a kezdetekről, valamint arról is hogy minek tudható be az, hogy az alapítócsalád 230 éve jelen van a vállalatban. Elmondta, hogy a kulcskérdés megtalálni az egyensúlyt a hagyományok és az innovációk között, emellett pedig a jövőről is szót ejtett.

Zwack: annyiszor állunk fel, ahányszor kell
Megosztás

Részvényeket adtak el az OTP vezetői

Az OTP három vezetője összesen 23 951 részvényt adott el tegnap, miközben a kedvezményes részvényvásárlási program keretében biztosított részvénylehívás is történt a nagybanknál.

Részvényeket adtak el az OTP vezetői
Megosztás

Földbe döngölték az Airbus részvényét

Bezuhant a mai piacnyitást követően a francia repülőgépgyártó Airbus árfolyama, miután a vállalat csökkentette a 2024-es évre kitűzött várakozásait, beleértve a repülőgép-szállításokat és a nyereséget is - írta meg a Cnbc.

Földbe döngölték az Airbus részvényét
Megosztás

Nagy esésben a DAX

A tegnapi markán emelkedést követően ma eséssel indítja a napot a német tőzsde, a DAX 0,9 százalékos mínuszban van. A többi piacon is borongós a hangulat, a francia CAC 0,6 százalékos mínszban van, a brit FTSE 100 egyelőre nem mozdult el markánsan.

dax-09
Megosztás

Sok bajt okozhat, ha betiltják a TikTokot

Az Oracle hétfői éves jelentésében elismerte, hogy a TikTok esetleges amerikai betiltása komoly hatással lehet a szoftvercég üzleti eredményeire. Az ügy hátterében Joe Biden amerikai elnök áprilisi törvényjavaslata áll, amely arra kötelezi a kínai ByteDance céget, hogy kilenc hónapon belül adja el a TikTokot, különben az alkalmazás tiltólistára kerülhet az Egyesült Államokban - írta a Cnbc.

Sok bajt okozhat, ha betiltják a TikTokot
Megosztás

Bizonytalanok a befektetők, esik a Magyar Telekom

Nincs meg az egyértelmű irány a piacnyitást követően a magyar tőzsdén, a hazai blue chipek is felemás teljesítményt nyújtanak.

Bizonytalanok a befektetők, esik a Magyar Telekom
Megosztás

Esés jöhet Európában

Mik az aktuális események a tőzsdéken?

  • Vegyesen zártak tegnap a vezető amerikai részvényindexek, a Dow Jones 0,7 százalék pluszban fejezte be a napot, a S&P 500 0,3 százalékkal került lejjebb, míg a Nasdaq 1,1 százalék mínuszban zárt.
  • Az ázsiai tőzsdéken ma reggel felemás hangulat látszik, a Nikkei 0,83 százalékkal került feljebb, a Hang Seng 0,83 százalékkal került lejjebb, míg a CSI 300 0,6 százalékot esett.
  • Iránykereséssel indulhat a nap az európai börzéken, a határidős részvényindexek jelenlegi állása alapján a DAX 0,2, a CAC pedig 0,32 százalékot eshet, míg a FTSE 0,59 százalék mínuszban nyithat.
  • Az amerikai határidős részvényindexek emelkedést vetítenek előre a piacnyitásra, a Dow Jones 0,15 százalékkal kerülhet feljebb, a S&P 500 0,13 százalékkal kerülhet feljebb, míg a Nasdaq 0,25 százalék pluszban nyithat.

Mi várható makro fronton?

A hazai makroadatok közlésénél először ma a Magyar Nemzeti Bankra (MNB) figyelünk, amely közzéteszi a háztartások hitelállományának alakulását a negyedik negyedévre vonatkozóan, míg aznap még az Államadósság Kezelő Központ is megtartja szokásos 3 hónapos dkj-aukcióját.

2024. június 24. – június 30. Makronaptár
Magyar makrogazdaság
június 25. kedd 8:30 MNB Háztartások hitelállományának alakulása 2024. I.
június 25. kedd 11:00 ÁKK 3 hónapos dkj aukció  
június 26. szerda 8:30 MNB Folyó fizetési mérleg 2024. I.
június 26. szerda 8:30 MNB A hitelintézetek összevont mérlegének alakulása  ápr.
június 27. csütörtök 8:30 KSH Népmozgalom máj.
június 28. péntek 8:30 KSH Turisztikai szálláshelyek forgalma máj.
június 28. péntek 8:30 KSH Ipari termelői árak máj.
június 28. péntek 8:30 KSH Foglalkoztatottság és munkanélküliség máj.
Nemzetközi makrogazdaság
június 24. hétfő 1:30 Japán Gépipari rendelésállomány máj.
június 24. hétfő 10:00 Németország Ifo hangulatindex jún.
június 25. kedd 14:30 USA Chicagói Fed index máj.
június 25. kedd 15:00 USA FHFA házárindex ápr.
június 25. kedd 16:00 USA Conference Board fogyasztói bizalmi index jún.
június 26. szerda 16:00 USA Új lakásépítések és -értékesítések máj.
június 27. csütörtök 3:30 Kína Ipari vállalatok teljesítménye és profittömege máj.
június 27. csütörtök 11:00 EU Fogyasztói bizalmi index jún.
június 27. csütörtök 14:30 USA Tartós cikk rendelésállománya máj.
június 27. csütörtök 14:30 USA Végleges GDP-adat 2024. I.
június 27. csütörtök 14:30 USA Tartós és új munkanélkülisegély-kérelmek jún.
június 28. péntek 1:30 Japán Munkanélküliség máj.
június 28. péntek 1:50 Japán Ipari termelés máj.
június 28. péntek 9:55 Németo. Munkanélküliség jún.
június 28. péntek 14:30 USA PCE infláció máj.
június 28. péntek 14:30 USA Személyi jövedelmek és kiadások máj.
június 28. péntek 15:45 USA Chicagói BMI jún.
június 28. péntek 16:00 USA Michigan index jún.
június 30. vasárnap 3:30 Kína Szolgáltatóipari és feldolgozóipari BMI jún.
Forrás: Portfolio-gyűjtés

Mi történt eddig a tőzsdéken?

  • A vezető amerikai, ázsiai európai és régiós részvényindexek közül idén 16,1 százalékos elmozdulással a BUX index áll az élen, a sereghajtó 1,3 százalékos emelkedéssel a CSI 300 index.
  • A hazai blue chipek közül idén a legjobban a Magyar Telekom részvénye teljesített 53,4 százalékos emelkedéssel, a sor végén a Mol papírja áll 1,2 százalékos emelkedéssel.
  • A fontosabb nyersanyagok közül év eleje óta az Ezüst árfolyama már 21,6 százalékot emelkedett.
Fontosabb instrumentumok
  Árfolyam 1 nap 1 hét 1 hónap Idén 1 év 5 év
Amerikai részvényindexek              
Dow Jones 39 411,21 0,7% 1,6% 0,9% 4,6% 16,9% 47,5%
S&P 500 5 447,87 -0,3% -0,5% 2,7% 14,2% 25,3% 85,0%
Nasdaq 19 474,62 -1,1% -2,2% 3,5% 15,7% 30,8% 152,2%
Ázsiai részvényindexek              
Nikkei 38 804,65 0,5% 1,8% 0,4% 16,0% 18,4% 82,3%
Hang Seng 18 027,71 0,0% 0,5% -3,1% 5,8% -4,6% -36,8%
CSI 300 3 476,81 -0,5% -1,7% -3,5% 1,3% -10,0% -9,5%
Európai részvényindexek              
DAX 18 325,58 0,9% 1,4% -2,0% 9,4% 15,8% 49,3%
CAC 7 706,89 1,0% 1,8% -4,8% 2,2% 7,6% 39,6%
FTSE 8 281,55 0,5% 1,7% -0,4% 7,1% 11,0% 11,7%
FTSE MIB 33 834,91 1,6% 2,8% -1,9% 11,5% 24,3% 59,0%
IBEX 11 172,1 1,3% 1,9% -0,7% 10,6% 20,6% 21,5%
Régiós részvényindexek              
BUX 70 373,63 0,0% 0,9% 2,2% 16,1% 39,6% 73,9%
ATX 3 618,7 0,8% 1,7% -3,4% 5,3% 18,4% 22,9%
PX 1 536,64 0,3% 1,0% -1,6% 8,7% 17,9% 45,5%
WIG20 87 868,25 1,7% 3,0% 0,2% 12,0% 32,6% 46,4%
Magyar blue chipek              
OTP 17 600 -0,2% 1,0% -0,4% 11,4% 46,4% 50,3%
Mol 2 860 0,4% 1,8% 2,1% 1,2% -5,2% -7,9%
Richter 9 285 -0,2% -0,4% -1,1% 6,1% 9,8% 78,2%
Magyar Telekom 1 046 -0,6% 1,8% 7,6% 53,4% 158,0% 152,7%
Nyersanyagok              
WTI 82,63 1,1% 1,6% 5,3% 14,9% 19,9% 43,2%
Brent 85,91 0,0% 2,8% 5,1% 10,6% 16,2% 33,5%
Arany 2 332,42 0,0% 0,4% -0,3% 12,9% 21,2% 65,4%
Ezüst 29,48 -0,9% 1,0% -2,7% 21,6% 31,8% 91,2%
Devizák              
EURHUF 395,3250 -0,3% -0,3% 2,8% 3,4% 6,8% 22,1%
USDHUF 368,4297 -0,8% -0,4% 3,9% 6,5% 8,3% 29,6%
GBPHUF 467,2351 -0,4% -0,2% 3,6% 5,9% 8,2% 29,2%
EURUSD 1,0730 0,4% 0,1% -1,1% -2,9% -1,4% -5,8%
USDJPY 159,5750 0,0% 1,1% 1,6% 13,2% 11,0% 48,6%
GBPUSD 1,2688 0,5% 0,1% -0,4% -0,5% -0,2% -0,3%
Kriptovaluták              
Bitcoin 60 252 -6,0% -9,4% -12,1% 36,4% 96,2% 446,3%
Állampapírok              
10 éves amerikai állampapírhozam 4,25 -0,2% -0,7% -5,1% 9,8% 13,5% 110,4%
10 éves német állampapírhozam 2,4 0,5% 0,3% -6,5% 20,0% 1,9% -878,9%
10 éves magyar állampapírhozam 6,89 -0,1% -1,3% -1,7% 16,2% -5,6% 155,2%
Forrás: Refinitiv, Portfolio

Címlapkép forrása: Anton Petrus

Megosztás

Az Nvidia adja a lendületet

A Nvidia részvények erős emelkedése lendületet adott a S&P 500 és a Nasdaq Composite indexeknek kedden, miután a chipgyártó óriás hétfőn jelentős esést követően javított.

Az S&P 500 index 0,3%-kal emelkedett, míg a Nasdaq 1,1%-kal nőtt. Az Dow Jones 276 pontot, azaz 0,7%-ot veszített.

A Nvidia részvények több mint 4%-kal emelkedtek. Az előző napon még több mint 6%-ot esett a részvény árfolyama, ez volt a legnagyobb napi esés április 19. óta, amikor 10%-ot veszített értékéből.

Az Nvidia adja a lendületet

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

RSM Blog

VIDA - egyelőre nincs megállapodás

A ViDA csomag (VAT in the Digital Age, azaz Áfa a Digitális Korban) tárgyalásának legfrissebb fejleménye, hogy az ECOFIN 2024. június 21-i ülésén Észtország nem értett egyet a Digitális Kor H

Holdblog

HOLD After Hours: Best of 2021

A nyári szünetet enyhítendő, itt egy válogatás a 2020-21-es szezonunkból. Leginkább azoknak ajánljuk, akik később kapcsolódtak be a HAH-ba, vagy csak megismerkedni szeretnének az adásainkkal,

Kiszámoló

Új vállalkozói számla: Binx

A Számlázz.hu csapata egy új pénzügyi szolgáltatást indított vállalkozásoknak. Online nyithatsz vállalkozói bankszámlát, indulásnak szinte költségmentesen, egyedül a Binxen kívüli utal

Holdblog

Hová tegyük a pénzt a szocho elől?

Tartós marad az átmenetiként bevezetett 13 százalékos szocho a kamatjövedelmekre. Persze mint minden alól, ez alól is létezik kivétel, erről kérdezték a HOLD szakemberét. A... The post Hová

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ítéletet mondtak Magyarország felett: ha akarnánk, se lehetne eurónk még hosszú évekig

Könyvelő

Könyvelő
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
elemzo tozsde reszveny