Szép csendben valami érdekes dologra készül a kormány
Gazdaság

Szép csendben valami érdekes dologra készül a kormány

Portfolio
A vállalkozások működési környezetének javításához szükséges intézkedésekről hozott határozatot a magyar kormány, amit a péntek éjszaka megjelent Magyar Közlönyben hirdetett ki.

Az Orbán Viktor által jegyzett rövid határozat kimondja, hogy a kormány egyetért a vállalkozások működési környezetének javításával és az ahhoz szükséges intézkedések megtételével.

Ezért Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter azt a feladatot kapta, hogy – az érintett miniszterek bevonásával – készítsen előterjesztést az intézkedések végrehajtásához szükséges jogszabályok módosítása érdekében. A határidő szeptember 30.

Az nem derül ki, hogy pontosan miért és milyen lépésekkel javítaná a kormány a vállalkozások működési környezetét és mely cégeket érintené ez a leginkább.

Érdekes ugyanakkor, hogy Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a napokban több interjúban is a gazdaság támogatásának szükségességéről beszélt. Többek között azt hangoztatta, hogy

500 millió forintos vissza nem térítendő állami támogatással lehetne a legjobban segíteni a magyar vállalkozásoknak, aminek “egy része kidobott pénz lesz”, egy része viszont nem. Szükségét látná egy kkv-kért felelős államtitkárnak is, aki ezzel a területtel foglalkozna.

Egyébként épp mai költségvetési elemzésünkben mutattuk be azt, hogy a kormány bajban van a gazdaságélénkítő intézkedések terén, ugyanis a büdzsében jelenleg erre nincs mozgástér, sőt.

A kormány a határozatban egy konkrét területet megnevezett. A turizmusfejlesztési célok megvalósítása érdekében felhívja a nemzetgazdasági minisztert, hogy – az érintett miniszterek bevonásával – vizsgálja meg a Turisztikai Tanácsadó Testület turisztikai ágazatot érintő további jogszabály-módosítási javaslatait, és az ágazatban működő vállalkozások működési feltételeinek javítása érdekében készítsen előterjesztést a Kormány részére a szükséges jogszabály-módosításokról. Ennek a határideje szintén szeptember 30.

Címlapkép forrása: MTI Fotó/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Lehangoló adatok jöttek, gyorsulva terjed a rendkívül fertőző betegség Magyarországon

Könyvelő

Könyvelő
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
Vitezy David alkotmanyjogi panasz