Lángokban a moszkvai olajfinomító ukrán drónok miatt, új célpontokat találtak az oroszok Ukrajnában – Háborús híreink vasárnap
Globál

Lángokban a moszkvai olajfinomító ukrán drónok miatt, új célpontokat találtak az oroszok Ukrajnában – Háborús híreink vasárnap

Portfolio
Legalább 158 ukrán drónt leszedett az orosz légvédelem szombatról vasárnapra virradó éjjel, és állítólag ezek lehulló darabjai okozták Moszkva dél-keleti részén az olajfinomítóban a tüzet, amelyet vasárnap reggel az orosz hatóságok a komplexitása miatt a legmagasabb riasztási fokozatba soroltak. Ukrán drónok a Közép-Oroszország ellátása szempontjából kulcsfontosságú konakovói és a kashirai áramtermelő egységeket is támadták drónokkal. Közben az ukrán légvédelem is rengeteg feladatot kapott az éjjel, többek között a szumi régióban, és a jelek szerint az orosz támadások új célpontokat találtak: az ukrán gabonát, illetve a mezőgazdasági termékek logisztikai bázisait. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombat esti videójában ismét azt szorgalmazta, hogy a nyugati hatalmak oldják fel a területi korlátozást, és így mélyen Oroszországon belül támadhassák az orosz rakéták indító állásait. Háborús híreink vasárnap.
Megosztás

Különleges időpontban kérte Zelenszkij a nyugati hatalmaktól, hogy engedélyezzék a mélységi csapásokat Oroszországban

Azzal párhuzamosan, hogy magasrangú ukrán illetékesek Washingtonban tárgyaltak szintén magasrangú amerikai tisztviselőkkel, szombat éjjeli videóüzenetében ismét azt szorgalmazta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, hogy az Egyesült Államok, és más nyugati hatalmak engedélyezzék Kijevnek a mélyebb csapásokat Oroszország területére.

Különleges időpontban kérte Zelenszkij a nyugati hatalmaktól, hogy engedélyezzék a mélységi csapásokat Oroszországban
Megosztás

Rengeteg munkája volt a két ország légvédelmének

Oroszország és Ukrajna védelmi minisztériumai a vasárnap reggelig kiadott közlemények alapján arról számoltak be, hogy mindkét oldalon sok tucat drónt, illetve rakétát szedtek le, a cselekmények elsősorban a határmenti régiókra korlátozódtak. Oroszország esetén viszont ahogy a bevezetőben említettük, a moszkvai olajfinomítónál is volt dolga a légvédelemben, illetve két villamosenergia termelő erőműnél is. Állítólag a leszedett drónok darabjai okozták a tüzeket, de biztosat nem lehet tudni.

A cselekményekből jól látszik, hogy a minapi komoly orosz támadásokat az ukrán energetikai infrastruktúra ellen most kemény válaszcsapásokkal torolja meg Ukrajna, és ezúttal (is) az orosz energiatermelő egységeket igyekszik pusztítani (olajfinomító, erőművek).

Megosztás
Megosztás

Orosz kémpara miatt nő a szakadék Magyarország és az EU-tagállamok között

Bőven lett volna téma az Európai Unió külüminiszterei találkozóján, de megint Magyarország került a főszerepbe, ami tovább mélyítette a szakadékot a kormány és a többi EU-tagállam között. A fegyverszállítások és Ukrajna támogatása kapcsán megint kiéleződött a feszültség, és ismét napirendre került az oroszok számára megnyitott, kibővített jogkörrel bíró Nemzeti Kártya nevű tartózkodási engedély ügye. A konfliktus elmélyülése még inkább aláássa a magyar EU-elnökség mozgásterét.

Orosz kémpara miatt nő a szakadék Magyarország és az EU-tagállamok között
Megosztás

Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Az orosz-ukrán háború újabb fordulatot vett, miután Kijev katonai műveletet indított az oroszországi Kurszki területen. A NATO főtitkára, Jens Stoltenberg a Welt am Sonntag német hetilapnak adott nyilatkozatában reagált az eseményekre. Eközben pénteken késő este az oroszországi Belgorod városát ukrán támadás érte, ami öt halálos áldozatot követelt, és 46 ember sérült meg - jelentette be Vjacseszlav Gladkov, a térség kormányzója. Az incidens során 37 embert, köztük hét gyermeket kórházba kellett szállítani.

Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton
Holdblog

Jó reggelt, migráció, eltűntél?

Egyre kevésbé foglalkoztatja a hírportálokat az illegális bevándorlás kérdése - főképp hazánkban. Csak hozzászoktunk a témához vagy tényleg eltűntek a migránsok? Egyik válasz sem tükrö

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Berobbant a halálos járvány: egy gyors húzással elkerülhető még a katasztrófa
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
Volodimir Zelenszkij Ukrajna legicsapasok raketa keres