Közelebb került az UE-tagsághoz Ukrajna, érkezik az amerikai segélycsomag – Háborús híreink szombaton
Portfolio
Az ukrán haderő ellentámadást indított Harkiv megyében, folyamatosan tolják ki az oroszokat a megszállt részekről – mondta péntek este az ukrán elnök az ország lakosságához intézett beszédében. Az Egyesült Államok újabb katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az ország függetlenségének napja alkalmából, jelentette be Joe Biden amerikai elnök. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírt több olyan törvényt, amely Oroszországgal kapcsolatos, köztük azt, amely megnyitja az utat a Nemzetközi Büntetőbírósághoz (ICC) történő csatlakozáshoz.
Megosztás

Fontos lépést tett Ukrajna az EU-tagság felé

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírt több olyan törvényt szombaton, az ország függetlensége kikiáltásának 33. évfordulóján, amely Oroszországgal kapcsolatos, köztük azt, amely megnyitja az utat a Nemzetközi Büntetőbírósághoz (ICC) történő csatlakozáshoz.

Fontos lépést tett Ukrajna az EU-tagság felé
Megosztás

Érkezik az újabb amerikai segélycsomag Ukrajnába!

Az Egyesült Államok újabb katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az ország függetlenségének napja alkalmából. Joe Biden amerikai elnök pénteken este jelentette be a döntést, miután egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel - írta a Politico.

Érkezik az újabb amerikai segélycsomag Ukrajnába!
Megosztás

Súlyos kibertámadásra figyelmeztetett a Facebook anyacége

Iráni hackerek próbálták feltörni amerikai tisztviselők fiókjait, a hackertámadás Izraelben, Palesztinában, Iránban, az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban élő személyek ellen irányult - írja az Infostart.

Súlyos kibertámadásra figyelmeztetett a Facebook anyacége
Megosztás

Indulhatnak a nyugati katonai kiképzők Ukrajnába? – Egyértelmű kijelentést tett az Európai Unió

Az Európai Unió diplomáciai szolgálata arra ösztönzi a tagállamokat, hogy az Ukrajnának nyújtott katonai kiképzési missziót jobban igazítsák az ország igényeihez. A Welt am Sonntag német hetilap beszámolója szerint azonban a szolgálat nem javasolja, hogy az EU katonai kiképzőket küldjön a háború sújtotta országba – írja a Reuters.

Indulhatnak a nyugati katonai kiképzők Ukrajnába? – Egyértelmű kijelentést tett az Európai Unió
Megosztás

Ukrajna csatlakozik a Putyint köröző nemzetközi bírósághoz

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombaton aláírta a Római Statútumot, ezzel Ukrajna csatlakozhat a Nemzetközi Büntetőbírósághoz (ICC).

Az ICC tavaly elfogatóparancsot adott ki Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen ukrán gyermekek Oroszországba deportálása miatt, emiatt Putyin nem léphet azon országok területére, ahol érvényes a bíróság joghatósága.

(Reuters)

Megosztás

Ukrajna betiltotta a Moszkva-barát ukrán ortodox egyházat

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta a Moszkva által kánoniként elismert Ukrán Ortodox Egyház (UPC) betiltását lehetővé tevő törvényt, amelyet kedden fogadott el az ország parlamentje.

Az elnöki döntést az ukrán parlament honlapján tették közzé szombaton.

A dokumentum 30 nappal a közzétételt követően lép hatályba.

Az ukránok többsége ortodox keresztény, de az ortodox közösség két külön egyházra esett szét: az egyik Moszkva fennhatóságát ismeri el, a másik pedig független, amelynek Konstantinápoly 2019-ben megadta az úgynevezett autokefál státust.

A törvénytervezetet első olvasatban még 2023 októberében fogadta el az ukrán törvényhozás. A dokumentumot azonban csaknem egy évig nem nyújtották be második olvasatra. A héten kedden a törvénytervezetet 265 képviselő támogatta, 29-en szavaztak ellene.

A kedden megszavazott törvénytervezet kitiltja ukrán területről az orosz ortodox egyházat, egy kormánybizottság pedig listát állít össze ennek leányszervezeteiről, amelyeknek a működését nem engedélyezik tovább.

(MTI)

Megosztás

Veszélybe kerülhet a Nyugat védelmi képessége - Oroszország és Kína előnybe kerülhet?

Ahogy a Nyugat rákényszerült az Oroszországgal és Kínával való konfrontálódásra, a katonai konfliktusok az amerikai és európai hadseregek, valamint védelmi-ipari bázisaik jelentős rendszerszintű gyengeségeit tárták fel.

Veszélybe kerülhet a Nyugat védelmi képessége - Oroszország és Kína előnybe kerülhet?
Megosztás

Pentagon: Ukrajna pufferzónát akar létrehozni a Kurszki területen

A Pentagon csütörtöki állítása szerint az Egyesült Államok „jobban megérti” Ukrajna céljait a kurszki offenzívával, és szerintük Kijev pufferzónát akar létrehozni a Kurszki területen.

A sajtótitkár elmondta, az Egyesült Államok még dolgozik annak kiértékelésén, hogy a kurszki offenzíva hogyan illeszkedik Ukrajna stratégiai céljaiba. Hozzátette ugyanakkor, hogy Washington továbbra is hozzájárul Ukrajna harctéri szükségleteinek biztosításához.

(ISW)

Megosztás

Folytatják az előrenyomulást az ukrán erők Kurszkban

Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) jelentése szerint geolokalizált felvételek bizonyítják, hogy az ukrán erők továbbhaladtak Kurszk megyében Russzkaja Konopelkánál. Egy orosz katonai blogger szerint az ukrán csapatok Martinovkától északra is előrenyomultak a Szudzsa és Szuhodolovka közötti R-200-as autópálya mentén.

Egyes orosz katonai bloggerek ugyanakkor arról írtak, hogy az oroszok visszaszerezték az ukránoktól Szpalnoje és Krupec településeket.

A DeepState szerint az ukrán erők Szudzsától keletre értek el sikereket, míg az oroszok Donyeck megyében Novohrodivkában és Hrodivkánál haladtak előre.

Megosztás

Az oroszok rakétákat lőttek ki a Kígyó-szigetre

Oroszország szombatra virradó éjjel négy H-22-es cirkálórakétát lőtt ki az Ukrajnához tartozó fekete-tengeri Kígyó-szigetre. Az ukrán közlés arról nem szól, hogy okoztak-e károkat a rakéták.

A Kígyó-sziget arról híresült el, hogy a háború első napjaiban az ukrán védők "melegebb éghajlatra" küldték el a sziget ellen támadó orosz hadihajót. A maroknyi védő orosz fogságba esett, de aztán fogolycserével kiszabadultak. Ukrajna később visszaszerezte a szigetet az oroszoktól.

(Ukrajinszka Pravda)

Megosztás

A biztonsági kapcsolatok erősítésében állapodott meg Kína és Belarusz

Belarusz és Kína a biztonsági és a gazdasági kapcsolatok erősítésében állapodott meg, miután Li Csiang kínai miniszterelnök látogatást tett Minszkban, ahol Roman Golovcsenko fehérorosz kormányfővel találkozott.

(The Kyiv Independent)

Megosztás

Egy lőszerraktárra csaptak le az ukrán drónok Voronyezsben

Alekszandr Guszev voronyezsi kormányzó beszámolója szerint ukrán drónok támadták a területet szombatra virradó éjjel. A kormányzó azt mondta, a drónokat sikerült lelőniük, illetve megzavarniuk, de a roncsok egy része lezuhant, tűz ütött ki, és több robbanás is volt.

Az Astra Telegram-oldal szerint egy lőszerraktárban ütött ki tűz és voltak robbanások. A közösségi médiában terjedő felvételeken nagy füstfelhő látszik.

Később Guszev arról is beszámolt, hogy veszélyhelyzetet hirdettek Osztrogozsszkban, ahol a lőszerraktár található, és 200 embert evakuáltak.

(Ukrajinszka Pravda)

Megosztás

Azonnali tárgyalásra szólították fel Zelenszkijt, újabb szektorban indított támadást Ukrajna – Háborús híreink szombaton

Narendra Modi indiai miniszterelnök pénteken Kijevbe látogatott, ahol Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel tárgyalt. A világ legnépesebb országának, egyben egyik atomhatalmának vezetője felszólította Zelenszkijt, mielőbb üljön le béketárgyalásokra Oroszországgal, ebben pedig közvetítőnek ajánlkozott fel. Az ukrán haderő ellentámadást indított Harkiv megyében, folyamatosan tolják ki az oroszokat a megszállt részekről – mondta péntek este az ukrán elnök az ország lakosságához intézett beszédében.

Címlapkép forrása: Diego Herrera Carcedo/Anadolu via Getty Images

RSM Blog

Cégérték számítás: tények, tévhitek

Egy cég valós piaci cégértékének számítása nem csupán számok és pénzügyi mutatók összegzése, hanem egy összetett elemzési folyamat, amely számos tényezőt vesz figyelembe. Mégis, gyak

Holdblog

Kinek fáj az olcsó autó?

Vannak, teszem azt, a nagy német autógyártók. Akiknél - ha Elon Musk nem rúgja rájuk az ajtót a Teslával - lehet, hogy a mai napig... The post Kinek fáj az olcsó autó? appeared first on HOLDBLO

Holdblog

A Fed igyekezne, de könnyen lemaradhat

Végre elérkezett a kamatcsökkentés gondolatához a Fed, ami nagy előrelépés a pár hónappal ezelőtti kommunikációhoz képest. Eddig fokozatosan hűlt a munkaerőpiac, de nemrég hiba csúszott..

MNB Intézet

Equity hozamok, a reálgazdaság tükrei

A kötvényhozamok mellett a kevésbé ismert equity hozamok is nagyon értékes információval szolgálhatnak a gazdasági folyamatokkal összefüggő várakozásokkal kapcsolatban. The post Equity hoza

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Óriási béremelések jönnek Magyarországon? Látótávolságban a 400 ezer forintos minimálbér!
Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Égő autó