Portfolio signature

Most dől el, hogy nagyot fog-e robbanni ez a befektetés!

Portfolio
Tegnap megjött a zöld jelzés az amerikai jegybanktól arra vonatkozóan, hogy érkezik a monetáris fordulat. Reagált is a piac, egekbe szöktek a vezető részvényindexek, kilőtt az arany, és ami ennél is izgalmasabb: nagyot ralizott a bitcoin, és ezzel kulcsfontosságú szintre ért el az árfolyam. Jöhet innen a kitörés, akár új történelmi csúcsra is kapaszkodhat az árfolyam? Vagy ha lefordulásra számíthatunk, akkor hol vannak a fontos kapaszkodók?

Jelzett a jegybank, reagált a bitcoin

Ahogy arról mis is beszámoltunk, tegnap zajlott Amerikában az év egyik legfontosabb eseménye, ugyanis a Jackson Hole-i konferencián Jerome Powell, a Fed elnöke beszélt a monetáris kilátásokról. A legfontosabb üzenetek ezek voltak a beszédből:

  • Jerome Powell beszédének elején megerősítette, hogy monetáris politika kiigazítását még idén elkezdik.
  • Megerősödött a bizalmam abban, hogy az infláció fenntartható módon visszatér a 2 százalékos szintre

    – hangzott el ezután.

A jegybank a kamatcsökkentés elkezdését korábban ahhoz a feltételhez kötötte, hogy biztosak legyenek benne, hogy az infláció visszatér a 2%-os célhoz. Tegnapi beszédével Powell gyakorlatilag kijelentette ezt, ami egyértelmű utalás a monetáris fordulatra.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés