Kritikus nap a mai az orosz-ukrán háborúban, Zelenszkij komoly kérést küldött a nagyhatalmaknak
Globál

Kritikus nap a mai az orosz-ukrán háborúban, Zelenszkij komoly kérést küldött a nagyhatalmaknak

Portfolio
Megkezdődött az előrehozott francia nemzetgyűlési választás első fordulója vasárnap, amely az orosz-ukrán háború nyugati támogatása szempontjából is kritikus fontosságú a francia szélsőjobb várható győzelme tükrében. Közben szombaton napközben hét halálos áldozattal járó orosz rakétatámadások érték az ukrajnai zaporizzsjai térségben Vilnianszk városát, többek között a főteret is, amely láttán Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ismét azt szorgalmazta, hogy a nagyhatalmak küldjenek hatékony légvédelmi rendszereket és hosszú hatótávolságú rakétákat. Vasárnap reggel az orosz védelmi minisztérium arról számolt be, hogy 36 ukrán drónt fogott el az éjjel. Vasárnapi hírfolyamunk a konfliktusról alább olvasható.
Megosztás

Gyásznapot tartanak Ukrajnában

Gyásznapot tartanak vasárnap az ukrajnai Zaporizzsja megyében a Vilnyanszk városközpontját ért előző napi orosz rakétacsapás áldozatainak emlékére - jelentette be közösségi médiaüzenetében a megye állami közigazgatásának vezetője, Ivan Fedorov.

Gyásznapot tartanak Ukrajnában
Megosztás

Két új település elfoglalását jelentette be Oroszország

Novooleksandrivka és Spirne települések elfoglalását jelentette be az orosz védelmi minisztérium.

Két új település elfoglalását jelentette be Oroszország
Megosztás

36 ukrán drónt szedtek le az orosz légvédelmi rendszerek, négy orosz tűzoltó is megsérült

Az orosz légvédelmi rendszerek 36 ukrán drónt semmisítettek meg az éjszaka folyamán, amelyek Oroszország több délnyugati régióját vették célba - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium a Reuters tudósítása szerint.

Tizenöt drónt az Ukrajnával határos Kurszki terület felett, kilencet pedig a Moszkvától több száz kilométerre délre fekvő Lipcsecki terület felett semmisítettek meg. A délnyugat-oroszországi Voronyezs és Brjanszk régiók felett egyenként négy, a közeli Orjol és Belgorod régiók felett pedig két-két drónt semmisítettek meg. A lipecki és a brjanszki terület kormányzója a Telegram-csatornáján közölte, hogy a támadások következtében nem történt sebesülés vagy jelentős kár.

Az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma vasárnap reggel azt közölte, hogy négy munkatársa megsérült a Donyecki területet ért ukrajnai ágyúzásban. "A Petrovszkij kerületben a tárca tűzoltói (az alkalmazottak) egy (ukrán) ágyúzás után keletkezett tüzet oltottak. Újabb tüzérségi csapás miatt volt riasztás. A lövés akkor érte őket, amikor evakuálták őket" - közölte a minisztérium a Telegram üzenetküldő alkalmazáson. 

Megosztás

Megnyíltak az urnák Franciaországban, rendkívüli jelek látszanak

Vasárnap reggel 8 órakor megnyíltak az urnák Franciaországban az előrehozott nemzetgyűlési választások első fordulójában, amelynek során több mint 49 millió választópolgár a parlament alsóházának 577 képviselőjét választja meg öt évre. A kisebb településeken este 6-ig, a nagyobb városokban este 8-ig lehet szavazni, és van néhány jel, amely alapján rendkívülinek ígérkezik ez a választás. Ilyen például az, hogy több, mint 60%-os lehet a részvételi arány, amelyre közel három évtizede nem volt példa, az internetes szavazással élők száma nagyot nőtt, és rekordszámúan fognak meghatalmazás útján szavazni. A közvéleménykutatók szerint benne van a pakliban, hogy Marine Le Pen pártja, a Nemzeti Tömörülés akár megszerezheti az abszolút többséget is a nemzetgyűlésben. Saját helyzetelemzésünk itt olvasható.

Megnyíltak az urnák Franciaországban, rendkívüli jelek látszanak
Megosztás

Döntő fordulat készülődik az EU egyetlen atomhatalmában – Teljes hátraarc jöhet Ukrajna katonai támogatásában?

Június 30-án és július 7-én rendkívüli nemzetgyűlési választásokat tartanak Franciaországban. A voksolás hatalmas kudarc lehet Emmnauel Macron francia elnöknek és pártjának, miközben legfőbb ellenfele, a Marine Le Pen-féle Nemzeti Tömörülés előretör, és akár az abszolút többséget, ezzel a kormányrudat is megszerezheti. Mi a tétje a választásoknak Franciaország, Európa és az ukrajnai háború szempontjából? Kérdések és válaszok.

Döntő fordulat készülődik az EU egyetlen atomhatalmában – Teljes hátraarc jöhet Ukrajna katonai támogatásában?
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Lehangoló adatok jöttek, gyorsulva terjed a rendkívül fertőző betegség Magyarországon

Könyvelő

Könyvelő
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
gyertya gyász getty stock