Kijött a fontos adat, jó a hangulat az Egyesült Államokban
Portfolio
A vártnál érdemben alacsonyabb lett az amerikai termelői infláció, ami kedvező lehet a szeptemberi Fed kamatdöntő ülése szempontjából: a friss adat  ugyanis beleillik abba a trendbe, hogy az amerikai gazdaság lassulásával együtt az inflációs nyomás is csökken, ez pedig afelé mutat, hogy a Fed elkezdheti szeptemberben a kamatcsökkentési ciklusát. A hír hatására megugrottak az amerikai részvényindexek, az erősödést a Nasdaq vezeti.
Megosztás

A vevők irányítanak a tengerentúlon

Jó a hangulat a kereskedés első szakaszában az Egyesült Államokban, az erősödést a technológia vállalatokat magába tömörítő Nasdaq vezeti, amelynek értéke közel 2 százalékot emelkedett a hétfői záráshoz képest. Az S&P 500 értéke közel 1,5 százalékot, míg a Dow Jones értéke több mint 0,9 százalékot erősödött.

nasdaq0813
Megosztás

Nem lett szép a zárás

Mínuszban fejezte be a napot a magyar tőzsde, végül 0,7 százalékkal került lejjebb a BUX index. A hazai blue chipek közül 1,6 százalékot esett az OTP, eközben a Mol 0,6 százalékkal feljebb került, a Richter 0,4 százalékot, a Magyar Telekom pedig 0,6 százalékot esett.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader
Megosztás

Indul a rali az amerikai tőzsdéken

Ahogy arról nemrég beszámoltunk, a vártnál érdemben alacsonyabb lett az amerikai termelői infláció és maginfláció, ami kedvező lehet a szeptemberi Fed kamatdöntő ülése szempontjából és mindenképpen afelé mutat, hogy csökken az inflációs nyomás az amerikai gazdaságban. A csökkenő kamatpályát árazva emelkednek a vezető amerikai részvényindexek.

Indul a rali az amerikai tőzsdéken
Megosztás

Reagál a piac a friss adatra

Ahogy arról nemrég beszámoltunk, a vártnál érdemben alacsonyabb lett az amerikai termelői infláció és maginfláció, ami kedvező lehet a szeptemberi Fed kamatdöntő ülése szempontjából és mindenképpen afelé mutat, hogy csökken az inflációs nyomás az amerikai gazdaságban.

A csökkenő kamatpályát árazva emelkednek az amerikai határidős részvényindexek, de Európában is sikerült megfordítani a borongós hangulatot, a DAX a korábbi 0,3 százalékos esését 0,2 százalékos emelkedésre "cserélte".

dax102132435465

Ezzel párhuzamosan a dollár gyengül a vezető devizákkal szemben.

usdindex
Megosztás

Fontos információk derültek ki az orosz olajellátással kapcsolatban!

Elemzői háttérbeszélgetést tartott a Mol a második negyedéves gyorsjelentését követően, ahol számos értékes információ elhangzott - a cég többek között az olajellátással és a különadókkal kapcsolatos kivásokról beszélt, valamint beszámolt az orosz olaj diverzifikáció helyzetéről is.

Fontos információk derültek ki az orosz olajellátással kapcsolatban!
Megosztás

Nagyot csökkent az amerikai termelői infláció

A vártnál érdemben alacsonyabb lett az amerikai termelői infláció és maginfláció, ami kedvező lehet a szeptemberi Fed kamatdöntő ülése szempontjából és mindenképpen afelé mutat, hogy csökken az inflációs nyomás az amerikai gazdaságban.

Nagyot csökkent az amerikai termelői infláció
Megosztás

Több mint 300 millió forintért vett saját részvényeket az OTP

358 millió forintért vett saját részvényeket az OTP tegnap, így nagyon közel került a 60 milliárd forintos program lezárásához.    

Több mint 300 millió forintért vett saját részvényeket az OTP
Megosztás

Esik az OTP!

Jelentős hangulatromlás látszik a nap első feléhez képest a magyar tőzsdén, az OTP vezetésével komoly mínuszban van a magyar tőzsde.

Esik az OTP!
Megosztás

Romlik a hangulat

A fontos amerikai adatközlést megelőzően romlik a hangulat a kontinens tőzsdéin, a DAX és a CAC is már 0,2 százalékos mínuszban van, a FTSE 100 pedig 0,3 százalékkal került lejjebb.

daxesés020202
Megosztás

Esik a Nyomda

A tegnapi szárnyalás után ma lefelé korrigálnak a Nyomda részvényei, a papírok több mint 4 százalékot estek a délelőtti kereskedésben, az átlagosnak megfelelő piaci forgalom mellett.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.
Megosztás

Concorde: több mint 20 százalékos felértékelődési potenciált ígérnek a Waberer's részvényei

Nem változtatott a Waberer’s részvényeire vonatkozó célárán a Concorde elemzője a társaság tegnap publikált féléves jelentését követően, és az ajánlása változatlanul vétel – derül ki a ma publikált elemzésből.

Concorde: több mint 20 százalékos felértékelődési potenciált ígérnek a Waberer's részvényei
Megosztás

Stratégiai megállapodást kötött a 4iG és az RTL

Stratégiai partneri megállapodást kötött a 4iG Csoport és az RTL Magyarország, amely kiterjed az RTL Magyarország televíziós csatornáinak, illetve az RTL+ streamingszolgáltatás terjesztésére, valamint műsorgyártási területeken történő együttműködésre – áll a 4iG közleményében.

Stratégiai megállapodást kötött a 4iG és az RTL
Megosztás

Pozitív felütéssel indul a nap

Kifejezetten jó hangulatban indítják a napot a vezető európai tőzsdék , a DAX és a CAC is 0,4 százalékkal került feljebb, a FTSE 100 eközben 0,3 százalékos pluszban van, de a spanyol és a milánói tőzsde is pozitív tartományban mozog.

dax04maemelkedés
Megosztás

Bizonytalan a hangulat a magyar tőzsdén

Kisebb eséssel nyitott a magyar tőzsde, a BUX 0,1 százalékos mínuszban van, így jelenleg 72 256 ponton áll az index értéke.

Bizonytalan a hangulat a magyar tőzsdén
Megosztás

Új befektetést találtak maguknak a részvénypiaci pánikban a befektetők

A befektetők újra megtalálták a kötvényeket, mivel az inflációs félelemeket mára a recessziós félelmek váltották fel, és a kötvénybefektetések bizonyították, hogy a közelmúltbeli részvénypiaci káosz elleni fedezetként is megállják a helyüket – írja a Financial Times.

Új befektetést találtak maguknak a részvénypiaci pánikban a befektetők
Megosztás

Vérfürdő után folytatódik a felpattanás a japán tőzsdén

Komoly ralit láthattunk a japán tőzsdén, a vezető részvényindex több, mint 3 százalékkal került feljebb, miután a tegnapi szünnapot követően ma újraindult a kereskedés. Szektorszinten elsősorban a technológiai és a pénzügyi vállalatok remekeltek.  

Vérfürdő után folytatódik a felpattanás a japán tőzsdén
Megosztás

Mi várható makro fronton?

Ma Magyarországon a Magyar Nemzeti Bank (MNB) júliusi statisztikai mérlegét publikálják. Majd Nagy-Britanniából fontos munkanélküliségi adatok érkeznek júliusra vonatkozóan, Japánból pedig a gépipari rendelésállomány éves összehasonlításban mért adatait ismerhetjük meg. Az Egyesült Államokban a termelői árindex júliusi éves változását közlik, ami fontos támpontot adhat az inflációs folyamatokról.

Megosztás

Hogyan indulhat a nap a tőzsdéken?

  • Az ázsiai tőzsdéken ma reggel felemás hangulatban zajlik a kereskedés, a Nikkei tőzsde ma 3,3 százalékot ralizott a tegnapi szünnap után, a Kospi 0,05 százalékos pluszban, a hongkongi Hang Seng 0,04 százalékos mínuszban áll.
  • Bizonytalan hangulatban nyithatnak az európai tőzsdék, a határidős részvényindexek állása alapján a DAX 0,2 százalékot emelkedhet, a CAC 0,3 százalékkal kerülhet feljebb, míg a FTSE stagnálhat.
  • Az amerikai határidős részvényindexek minimális elmozdulásokat vetítenek előre a piacnyitásra, a Dow Jones 0,1 százalékot emelkedhet, a S&P 500 0,2 százalékkal kerülhet feljebb, míg a Nasdaq 0,3 százalék pluszban nyithat.
daxmainyit
Megosztás

Mi történt eddig a tőzsdéken?

  • Az előző hetet alapjaiban határozta meg, hogy augusztus 2-án a vártnál sokkal rosszabb munkaerőpiaci adat érkezett az Egyesült Államokból, ami ráadásul aktiválta a Sahm-szabályt is. A Claudia Sahm egykori Fed-közgazdász által kidolgozott mutató lényege, hogy ha a munkanélküliségi ráta háromhavi mozgóátlaga 0,5 százalékponttal meghaladja az elmúlt tizenkét hónap legalacsonyabb értékét, akkor a gazdaság recesszióba lépett. A történelmi adatok alátámasztják ezt az állítást: a múltban a munkanélküliség ilyen mértékű, pontosabban ilyen gyors emelkedése mindig együtt járt a gazdasági visszaeséssel – de maga az alkotója sem gondolja úgy, hogy tévedhetetlen és törvényszerű lenne a szabálya.
  • Ez aztán megrángatta a devizapiacokat és a tőzsdéket is, mert azt kezdték árazni, hogy a Federal Reserve hamarabb kezdhet kamatvágásba, hogy segítse a növekedést. Ugyanakkor csütörtökön egy, a várakozásoknál jóval jobb munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, ami arra utalt, hogy talán mégsem fogyott ki a lendület az amerikai gazdaságból. Eközben pedig a Fed is emelte növekedési várakozásait 2024-re vonatkozóan a korábbi 2,3-ról 2,9 százalékra.
  • A turbulens múlt hetet követően kivárással indult ez a hét a piacokon,az irányadó európai és amerikai indexek felemásan teljesítettek, mérsékelt elmozdulásokkal. Voltak viszont izgalmak a magyar tőzsdén, sikeres kitörést láthattunk ugyanis a Nyomda részvényénél, új történelmi csúcsra száguldott az árfolyam.
Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

Kiszámoló

Csökken a FIX állampapír kamata

A mostani, három évig fix 7%-os állampapírt csak augusztus 15-ig lehet vásárolni, utána új sorozat jön, de már csak 6,75%-os kamattal. Ha most akartál bevásárolni belőle, akkor itt az idő l

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Hoppá: megpiszkálják a legnépszerűbb magyar állampapír kamatát!

Közgazdasági elemző/elemző/junior elemző

Közgazdasági elemző/elemző/junior elemző

Szerkesztő-újságíró-tartalomfejlesztő

Szerkesztő-újságíró-tartalomfejlesztő
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
brexit-egyesult-kiralysag-nagy-britannia-europai-unio-london-kilepes