Szépen meneteltek az amerikai részvények a Fed-elnök beszéde után
Portfolio
Amerikában az év egyik legfontosabb eseménye zajlik ma: a Jackson Hole-i konferencián Jerome Powell, a Fed elnöke beszél. Az egyik legfontosabb üzenet a mai beszédből, hogy a monetáris politika kiigazítását még idén elkezdik, ráadásul Powell bizalma megerősödött abban, hogy az infláció fenntartható módon visszatér a 2 százalékos szintre. A piacok első reakciója pozitív: emelkednek a tőzsdék, gyengül a dollár és ugrik az arany ára.
Megosztás

Szépet mentek ma az amerikai tőzsdék

Ma igencsak komoly teljesítményt hagytak maguk mögött az amerikai tőzsdék: mindhárom fontosabb index masszív emelkedésen van túl.

  • A Dow 1,14%-ot,
  • az S&P 500 1,15%-ot,
  • a Nasdaq pedig 1,21%-ot emelkedett.

A kereskedést egyértelműen a Fed-kamatvágással kapcsolatos reménységek fűtötték.

Megosztás

Egyre nagyobb az emelkedés

Nagyon szépen teljesítenek ma az amerikai részvények, a befektetői hangulat egyre jobbnak tűnik, ahogy a piacok árazni kezdik a Fed-elnök beszédét.

  • A Dow 0,8%-os,
  • az S&P 500 0,81%-os,
  • a Nasdaq pedig már 1,15%-os pluszban van.
dji99
Megosztás

Amerika szépen teljesít

A Fed-elnök szavai felfelé mozdították ma az amerikai piacokat, a befektetők elkezdték zsákolni a részvényeket egy későbbi kamatvágás reményében.

A mai kereskedésben eddig

  • a Dow 0,42%-os,
  • az S&P 500 szintén 0,42%-os,
  • a Nasdaq pedig 0,7%-os pluszt mutat.
dji989
Megosztás

Nem volt nagy mozgás a magyar tőzsdén

0,1 százalékos mínuszban zárt ma a BUX index, a hazai blue chipek közül az OTP százalékos 0,2 pluszban fejezte be a napot, a Mol 0,3 százalékot esett, a Magyar Telekom árfolyama 0,8 százalékot emelkedett, a Richter pedig 0,1 százalékkal került lejjebb.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader
Megosztás

Ugrik az arany ára

A jegybankelnök szavainak hatására a részvénypiaci emelkedés mellett jelentős dollárgyengülés indult el, ez pedig az aranyár emelkedését is jelenti egyben: jelenleg 1,1 százalékos pluszban áll a nemesfém árfolyama.

arany1,3
Megosztás

Elindult a hét legfontosabb beszéde - Máris esik a dollár!

Szinte egész nap nagyon stabil volt a forint árfolyama, a befektetők ezen a piacon is a Fed elnökének előadását és annak főbb üzeneteit várták. Ez délután meg is érkezett.

Elindult a hét legfontosabb beszéde - Máris esik a dollár!
Megosztás

Élőben beszél az amerikai jegybankelnök, reagál a piac

A legfontosabb részletek a mai beszéldből:

  • Jerome Powell beszédének legfontosabb üzenete a beszéd elején elhangzott, miszerint a monetáris politika kiigazítását még idén elkezdik.
  • Megerősödött a bizalmam abban, hogy az infláció fenntartható módon visszatér a 2 százalékos szintre

    – hangzott el.

A jegybank a kamatcsökkentés elkezdését korábban ahhoz a feltételhez kötötte, hogy biztosak legyenek benne, hogy az infláció visszatér a 2%-os célhoz.

Mai beszédével Powell gyakorlatilag kijelentette ezt, ami egyértelmű utalás a monetáris politikai fordulatra.

A piacok első reakciója pozitív: az S&P 500 a korábbi fél százalékos pluszból 1,1 százalékos emelkedésbe váltott, a Dow eközben 0,8, a Nasdaq pedig 1,6 százalékos pluszban van.

sp05fel
Megosztás

Itt a Fed-fordulat: Powell szerint elérik az inflációs célt, a munkaerőpiaci helyzet már aggasztó

Jerome Powell Fed-elnök az amerikai jegybank Jackson Hole-i konferenciáján mond beszédet, amelyben a monetáris politikai kilátásokról beszél. Az amerikai kamatkilátások átárazódása jelentősen befolyásolja a piaci mozgásokat, ezért a mai esemény nagy figyelemnek örvend. Az eseményről élőben tudósítunk. Jerome Powell beszédének legfontosabb üzenete, hogy a monetáris politika kiigazítását még idén elkezdik.

Itt a Fed-fordulat: Powell szerint elérik az inflációs célt, a munkaerőpiaci helyzet már aggasztó
Megosztás

Baljós jelzés érkezett a Volkswagentől

Nincs „kőbe vésve” a Volkswagen célja, hogy 2030-ig 200 gigawattóra akkumulátorkapacitást építsen ki, a német autógyártó közelről figyeli az elektromos járművek iránti kereslet alakulását, és ennek függvényében dönt a beruházásokról - mondta a társaság akkumulátorokért felelős vezetője pénteken a FAS német lapnak.

Baljós jelzés érkezett a Volkswagentől
Megosztás

Bizakodva várnak a befektetők

Jó hangulatban várják az amerikai befektetők Jerome Powell mai beszédét, mindhárom vezető részvényindex emelkedik: a Dow 0,4 százalékos emelkedése mellett az S&P 500 fél százalékkal, a Nasdaq pedig 0,7 százalékkal került feljebb.

A beszédet nagy várakozás övezi, a piacok ugyanis azt találgatják, hogy mennyi kamatcsökkentést hajthat végre idén a Fed. A várakozások szerint a jegybank már szeptemberben megkezdi a lazítást, de a piacok már csak 25 bázispontos csökkentést várnak – pár hete ez még 50 bázispont volt.

dowemelk05
Megosztás

Itt az új technológia, ami az egekbe röpítheti az ezüst árát

Az elmúlt hetekben nagy csapkodást láthattunk a tőkepiacokon, a klasszikus menekülőeszközként működő arany jegyzése azonban szinte megállás nélkül emelkedett és új történelmi csúcsra került. Eközben a sárga nemesfém "kistestvére", az ezüst korántsem csillogott ilyen fényesen, egy neves elemző szerint azonban ez a jövőben megváltozhat egy új, forradalmi technológia miatt - írja a Marketwatch.

Itt az új technológia, ami az egekbe röpítheti az ezüst árát
Megosztás

Kiderült, kik próbálnak a legjobban beleszólni az elnökválasztásba

Ahogy a 2024-es amerikai választások a célegyenesbe érnek, a kriptotársaságok egyre mélyebbre nyúlnak a pénztárcájukban, hogy megpróbálják befolyásolni az eredményeket - írja egy friss kutatásra hivatkozva a CNBC.

Kiderült, kik próbálnak a legjobban beleszólni az elnökválasztásba
Megosztás

Nincs meg az irány a magyar tőzsdén

Felemás a kép a azai blue chipek piacán.

Nincs meg az irány a magyar tőzsdén
Megosztás

Egyre fentebb Európa

Csendes emelkedéssel telik a nap egyelőre az európai tőzsdéken, a vezető részvényindexek közül a DAX már 0,6, a CAC 0,5, a FTSE pedig 0,3 százalékos pluszban van.

dax08223
Megosztás

Erste: értékteremtő lehet a részvényesek számára a Gloster legutóbbi tranzakciója

Ahogy arról a Portfolio is beszámolt, a Gloster 51 százalékról 70 százalékra növelte részesedését a Gloster-Minero IT Hungary Kft-ben, valamint a Gloster GmbH-ban. A bejelentésre reagált az Erste elemzője is, aki szerint a tranzakció értékteremtőnek tűnik a részvényesek számára.

Erste: értékteremtő lehet a részvényesek számára a Gloster legutóbbi tranzakciója
Megosztás

Közzétette ESG stratégiáját az AutoWallis

Közzétette ESG stratégiáját az AutoWallis Csoport, melyben a cég meghatározta a fenntartható működéssel kapcsolatos stratégiai fókuszterületeket és az azokhoz kapcsolódó terveket.

Közzétette ESG stratégiáját az AutoWallis
Megosztás

Nagy bejelentés érkezett az Alibabától

Az Alibaba kínai e-kereskedelmi óriásvállalat részvényesei jóváhagyták a cég hongkongi tőzsdei bevezetésének elsődleges státuszúvá történő emelését. A lépéssel várhatóan a cégnek sikerült jelentős kínai befektetéseket vonzania - jelentette a CNBC.

Nagy bejelentés érkezett az Alibabától
Megosztás

Emelkedésben Európa

A nyitást követően a vezető európai részvényindexek közül az angol FTSE és a német DAX egyaránt 0,2, a francia CAC pedig 0,3 százalékos emelkedésben van.

daxnyito0823
Megosztás

Óvatos napkezdés a magyar tőzsdén

A nyitást követően óvatos mozgásokat láthatunk a magyar tőzsdén. A nagypapírok közül egyedüliként csak a Magyar Telekom árfolyama van pluszban.

Óvatos napkezdés a magyar tőzsdén
Megosztás

Újabb nagy dobásra készül az OTP

Olyan magas az OTP profitja, hogy kis túlzással nem tudják elkölteni. Szerencsére megvannak a módszerek arra, hogy mit lehet tenni ilyen helyzetben.

Újabb nagy dobásra készül az OTP
Megosztás

Valami nagy dologra készülhet Donald Trump

A Trump Media részvényeinek zárolása hamarosan feloldódhat, ami lehetőséget ad Donald Trump számára, hogy értékesítse több milliárd dolláros részesedését a közösségi média startupban. A Forbes becslése szerint ez a részesedés Trump papíron meglévő nettó vagyonának több mint felét teszi ki - számolt be a CNBC.

Valami nagy dologra készülhet Donald Trump
Megosztás

Fontos nap jön a tőzsdéken

Mik az aktuális események a tőzsdéken?

  • Eséssel zártak tegnap a vezető amerikai részvényindexek, a Dow Jones 0,4 százalék mínuszban fejezte be a napot, a S&P 500 0,9 százalék mínuszban zárt, míg a Nasdaq 1,7 százalékkal került lejjebb.
  • Az ázsiai tőzsdéken ma reggel felemás hangulat látszik, a Nikkei 0,49 százalékos pluszban áll, a Hang Seng 0,33 százalékot esett, míg a CSI 300 0,1 százalékkal került feljebb.
  • Jó hangulatban nyithatnak az európai tőzsdék, a határidős részvényindexek állása alapján a DAX 0,42 százalékot emelkedhet, a CAC 0,44 százalékkal kerülhet feljebb, míg a FTSE 0,6 százalék pluszban nyithat.
  • Az amerikai határidős részvényindexek emelkedést vetítenek előre a piacnyitásra, a Dow Jones 0,29 százalékot emelkedhet, a S&P 500 0,41 százalékkal kerülhet feljebb, míg a Nasdaq 0,6 százalék pluszban nyithat.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

  • A vezető amerikai, ázsiai európai és régiós részvényindexek közül idén 20,8 százalékos elmozdulással a BUX index áll az élen, a sereghajtó 3,4 százalékos eséssel a CSI 300 index.
  • A hazai blue chipek közül idén a legjobban a Magyar Telekom részvénye teljesített 53,7 százalékos emelkedéssel, a sor végén a Mol papírja áll 2,7 százalékos eséssel.
  • A fontosabb nyersanyagok közül év eleje óta az Ezüst árfolyama már 20,0 százalékot emelkedett.
Fontosabb instrumentumok
  Árfolyam 1 nap 1 hét 1 hónap Idén 1 év 5 év
Amerikai részvényindexek              
Dow Jones 40 712,78 -0,4% 0,4% 0,7% 8,0% 18,7% 55,1%
S&P 500 5 570,64 -0,9% 0,5% 0,1% 16,8% 27,0% 90,6%
Nasdaq 19 491,84 -1,7% 0,0% -1,7% 15,8% 30,7% 152,9%
Ázsiai részvényindexek              
Nikkei 38 211,01 0,7% 4,0% -3,5% 14,2% 19,9% 85,2%
Hang Seng 17 641 1,4% 3,1% 0,0% 3,5% -0,8% -32,3%
CSI 300 3 313,14 -0,3% -0,9% -5,7% -3,4% -11,8% -12,7%
Európai részvényindexek              
DAX 18 493,39 0,2% 1,7% 0,5% 10,4% 17,8% 57,4%
CAC 7 524,11 0,0% 1,4% -1,3% -0,3% 3,9% 39,6%
FTSE 8 288 0,1% -0,7% 1,1% 7,2% 14,0% 16,3%
FTSE MIB 33 310,93 0,0% 3,0% -3,8% 9,8% 18,3% 60,0%
IBEX 11 156,3 0,4% 2,5% 0,1% 10,4% 19,8% 28,0%
Régiós részvényindexek              
BUX 73 239,69 0,1% 2,2% -0,2% 20,8% 28,3% 85,9%
ATX 3 653,59 -0,3% 0,7% -0,9% 6,4% 16,4% 24,7%
PX 1 581,29 -0,3% 0,6% -2,1% 11,8% 16,5% 51,7%
WIG20 84 170,38 0,0% 2,2% -2,2% 7,3% 23,5% 50,0%
Magyar blue chipek              
OTP 18 405 -0,2% 4,0% -2,0% 16,5% 28,8% 49,1%
Mol 2 750 0,8% 0,7% -3,2% -2,7% 1,9% -3,3%
Richter 10 650 0,2% 2,8% 8,2% 21,7% 15,6% 125,3%
Magyar Telekom 1 048 -0,6% -1,7% -3,7% 53,7% 137,1% 146,6%
Nyersanyagok              
WTI 73,72 1,3% -7,5% -9,3% 2,5% -7,4% 33,4%
Brent 77,34 0,0% -5,0% -5,8% -0,5% -8,0% 29,2%
Arany 2 478,01 -1,1% 0,8% 3,8% 20,0% 30,6% 65,1%
Ezüst 29,1 -1,5% 2,2% 0,4% 20,0% 24,3% 70,0%
Devizák              
EURHUF 393,8250 0,3% -0,4% 1,1% 3,0% 3,1% 20,0%
USDHUF 354,3026 0,4% -1,6% -1,0% 2,4% 0,7% 19,6%
GBPHUF 463,7849 0,6% 0,1% 0,3% 5,1% 3,2% 27,8%
EURUSD 1,1116 -0,1% 1,2% 2,1% 0,6% 2,4% 0,3%
USDJPY 145,6500 0,0% -2,3% -7,2% 3,3% -0,1% 36,8%
GBPUSD 1,3103 0,3% 1,9% 1,5% 2,8% 2,9% 6,9%
Kriptovaluták              
Bitcoin 60 383 -1,3% 4,9% -10,6% 36,7% 131,9% 497,1%
Állampapírok              
10 éves amerikai állampapírhozam 3,86 1,7% -1,4% -9,2% -0,1% -11,0% 139,8%
10 éves német állampapírhozam 2,19 2,1% -0,7% -10,0% 7,9% -16,6% -441,9%
10 éves magyar állampapírhozam 6,39 -0,2% 1,4% -2,9% 7,8% -17,0% 227,7%
Forrás: Refinitiv, Portfolio

Címlapkép forrása: Yuichiro Chino

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

Holdblog

Kinek fáj az olcsó autó?

Vannak, teszem azt, a nagy német autógyártók. Akiknél - ha Elon Musk nem rúgja rájuk az ajtót a Teslával - lehet, hogy a mai napig... The post Kinek fáj az olcsó autó? appeared first on HOLDBLO

Holdblog

A Fed igyekezne, de könnyen lemaradhat

Végre elérkezett a kamatcsökkentés gondolatához a Fed, ami nagy előrelépés a pár hónappal ezelőtti kommunikációhoz képest. Eddig fokozatosan hűlt a munkaerőpiac, de nemrég hiba csúszott..

RSM Blog

Cégérték számítás: tények, tévhitek

Egy cég valós piaci cégértékének számítása nem csupán számok és pénzügyi mutatók összegzése, hanem egy összetett elemzési folyamat, amely számos tényezőt vesz figyelembe. Mégis, gyak

MNB Intézet

Equity hozamok, a reálgazdaság tükrei

A kötvényhozamok mellett a kevésbé ismert equity hozamok is nagyon értékes információval szolgálhatnak a gazdasági folyamatokkal összefüggő várakozásokkal kapcsolatban. The post Equity hoza

Kiszámoló

Streaming forgó

Régről megmaradt a(z HBO) Max előfizetésem, már többször le akartam mondani, annyira kevés rajta az új tartalom Annak ellenére nem érte meg, hogy mint régi előfizető, féláron volt havonta.

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
19 éve nem látott ilyet Magyarország: dől a pénz azokhoz, akik félre tudnak tenni
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
Fogyasztóvédelmi vizsgálat indult a Wizz Air ellen