Mínuszban zárt Amerika
Üzlet

Mínuszban zárt Amerika

Portfolio
A hétfői globális eladási hullám után kedden részben visszapattantak a piacok, az emelkedés elsősorban az USA-ban volt határozott, míg az európai részvényindexek között inkább csak csapkodást láttunk. A Wall Street három napi esésből történt felpattanása segített javítani a globális hangulatot, Ázsiában ma is folytatódott a visszapattanás. A japán tőzsde a hétfői történelmi zuhanását szinte teljes ledolgozta mostanra, részben annak is köszönhetően, hogy a Bank of Japan helyettes kormányzója szerint a jegybank nem fog kamatot emelni, amíg a piacok instabilak. Ami Európát illeti, a hangulatjavulás ide is megérkezett, pluszban vannak a vezető részvényindexek és az amerikai tőzsdék is emelkednek a szerdai kereskedésben. Az amerikai tőzsdék is emelkedéssel nyitottak, de a kereskedés végére elromlott a hangulat.
Megosztás

Mínuszban zárt Amerika

A kereskedés utolsó óráiban lefordult mindhárom nagy amerikai index és nem is javult meg a hangulat zárásra.

A mai napot a Dow 0,26%-os, az S&P 0,3%-os, a Nasdaq pedig 0,28%-os mínuszban zárta.

Megosztás

Elromlott a hangulat Amerikában

Úgy néz ki, egyelőre eddig tartott az emelkedés az amerikai tőzsdéken. Mindhárom fontosabb index ismét lefordult: a Dow már 200 pontos mínuszban van.

Zárás előtt másfél órával

  • a Dow 0,45%-os,
  • az S&P 500 0,34%-os,
  • a Nasdaq pedig 0,5%-os mínuszban van.
dj08071
Megosztás

Mínuszba fordult a Dow Jones

Úgy néz ki, elkezdett veszteni lendületéből az amerikai tőzsdék emelkedése, a Dow leradírozta az egésznapos hozamokat és mínuszba fordult. A csökkenés főleg azzal magyarázható, hogy néhány vállalat (pl. Lyft) a vártnál gyengébb negyedéves számokat posztolt.

A mai kereskedésben eddig

  • a Dow 0,02%-os mínuszban,
  • az S&P 500 viszont még 0,26%-os pluszban,
  • a Nasdaq pedig 0,19%-os pluszban van.
dow08072
Megosztás

Nem tud hibázni a Telekom, itt az újabb nagy meglepetés

Több tekintetben is kellemes meglepetéssel szolgált a Magyar Telekom ma, a piaczárás után közzétett negyedéves gyorsjelentésével, a lezárt negyedév számai meghaladták az elemzői várakozásokat, a menedzsment pedig megemelte az idei évre vonatkozó várakozásait, idén már másodszor. A több mint 50 százalékos idei árfolyamemelkedés ellenére a Telekom részvényei alacsony árazási szinteken forognak, és a részvények elemzői megítélése is pozitív.

Nem tud hibázni a Telekom, itt az újabb nagy meglepetés
Megosztás

Nyugtatja a kedélyeket a kereskedelmi nagyágyú: nincs jele a recessziónak

A globális kereskedelem barométerének tekintett Maersk hajózási óriáscég vezérigazgatója, Vincent Clerc szerdán kijelentette, hogy az amerikai recesszió jelei nem láthatók, mivel a teherszállítási kereslet továbbra is erős. Hozzátette: a konténerkereslet általában jó indikátor a makrogazdasági alaperőnek.

Nyugtatja a kedélyeket a kereskedelmi nagyágyú: nincs jele a recessziónak
Megosztás

Amerikában is emelkednek a piacok

A hatalmas hétfői esés után sokkal szebben alakult a kereskedés a tengerentúlon kedden és most, szerdán is kitart a lendület: mindhárom fontosabb részvényindex emelkedéssel próbálkozik. A mai nap eddig a Dow Jones 0,55%-os, az S&P 500 0,84%-os, a Nasdaq pedig 0,92%-os pluszban van.

dow0807
Megosztás

Nagyot ralizott ma az OTP

A mai napot összegezve azt lehetett látni, hogy visszatért a nyugalom a piacra és megjöttek azok a vevők is, akik vételi lehetőséget látnak a piac közelmúltbeli gyengeségében. Mindez a magyar tőzsdére is igaz volt, hiszen itt is komoly emelkedést láttunk, a BUX végül jelentős pluszban fejezte be a napot, elsősorban az OTP kiemelkedően jó teljesítményének köszönhetően.

Nagyot ralizott ma az OTP
Megosztás

Raliznak az amerikai tőzsdék

Az amerikai tőzsdéken is folytatódik a felpattanás, a Dow 0,7 százalékkal került feljebb, míg az S&P 500 1,1 százalékot erősödött, a Nasdaq pedig 1 százalékot emelkedett.

spx0807as
Megosztás

Meglepő fordulat a Disney-nél: először sikerült streamingből pénzt csinálnia

A Walt Disney szerdán közzétett második negyedéves eredményei vegyesre sikerültek. Míg a vidámparkok gyengélkedése árnyékot vetett az eredményekre, addig a streaming üzletág pozitív meglepetést okozott, miután először sikerült profitot termelnie - írta a Bloomberg.

Meglepő fordulat a Disney-nél: először sikerült streamingből pénzt csinálnia
Megosztás

Ralizik az OTP

A délutáni órákban továbbra is jó hangulat látszik az európai tőzsdéken, folytatódik a hétfői zuhanás utáni felpattanás, a BUX is emelkedik, elsősorban az OTP-nek köszönhetően. A bankpapír igyekszik ledolgozni a hét első felében elszenvedett esést, jelenleg mindössze 120 forintra van a múlt pénteki zárástól.

Az európai bankszektor összességében is jól teljesít, 2-3 százalékos emelkedés látunk a vezető európai pénzintézetek részvényárfolyamán, de az OTP a régióban is kiemelkedik.

Ma 3,7 százalékot ralizott a bankpapír árfolyama.

otp0807a
Megosztás

Beszakadt a Puma, 6 éves mélyponton az árfolyam

Nagyot esett ma a Puma árfolyama, miután a német sportruházati cég csökkentette az idei évre vonatkozó profitprognózisát. A vállalat az óvatos fogyasztói hangulattal és a magasabb szállítási költségekkel indokolta a döntését - közölte a MarketWatch.

Beszakadt a Puma, 6 éves mélyponton az árfolyam
Megosztás

Kitart az emelkedés

A délelőtti kereskedésben a továbbra is pozitív hangulat látszik az európai tőzsdéken,a magyar piac is jól teljesít, részben az OTP 2,3 százalékos emelkedésének köszönhetően.

euindexek0807
Megosztás

Szakad az év egyik legnépszerűbb AI-részvénye

Jelentős esést szenvedett el a világ egyik legnépszerűbb AI-részvénye. A Super Micro Computer szervergyártó vállalat a második negyedévben a vártnál gyengébb pénzügyi eredményeket közölt, amire megütötték a papírt a keddi zárás után - írta a Cnbc.

Szakad az év egyik legnépszerűbb AI-részvénye
Megosztás

Emelkedik Európa

Emelkednek az európai tőzsdék a nyitás után, a DAX és a CAC 0,5 százalékkal került feljebb, míg a FTSE 100 0,7 százalékot emelkedett. A milánói börze is feljebb került 0,7 százalékkal, míg a spanyol tőzsde 0,5 százalékos pluszban indította a napot.

dax0807ú
Megosztás

Jól indul a nap a magyar tőzsdén

A globális részvénypiaci hangulatjavulás a magyar piacot sem kerülte el, pluszban indítja a napot a hazai börze.

Jól indul a nap a magyar tőzsdén
Megosztás

Zuhanás a tőzsdéken - Érdemes már bevásárolni?

Nagy zuhanás néhány nap alatt, közben extrém a befektetői pesszimizmus, túladottak a piacok, és még a félelemindex is bejelzett. Érdemes már bevásárolni a tőzsdéken?

Zuhanás a tőzsdéken - Érdemes már bevásárolni?
Megosztás

Földhöz vágták a világ tőzsdéit, most igyekeznek jóvá tenni

Miután a japán jen több, mint 10%-ot erősödött a dollárral szemben - ezzel felgyorsítva a tőzsdék zuhanását - a japán jegybank helyettes kormányzója szerint most nincs itt az ideje a további szigorításnak. Ez pedig egyben azt is jelenti, hogy az esést okozó tényezők közül az egyik megoldódni látszik.

Földhöz vágták a világ tőzsdéit, most igyekeznek jóvá tenni
Megosztás

Több mint 600 millió forintért vett tegnap saját részvényeket az OTP

609 forintért vett saját részvényeket az OTP tegnap, így közel került a 60 milliárd forintos program lezárásához.

Több mint 600 millió forintért vett tegnap saját részvényeket az OTP
Megosztás

Visszaesett a Commerzbank profitja, 600 millió eurót költ részvény-visszavásárlásra

Kiadta második negyedéves gyorsjelentését a német Commerzbank, ebben közölte, hogy 600 millió eurós részvény-visszavásárlást tervez, miközben a második negyedévi nettó nyereség a várakozásokkal összhangban csökkent – írja a Reuters.

Visszaesett a Commerzbank profitja, 600 millió eurót költ részvény-visszavásárlásra
Megosztás

Folytatódhat a felpattanás

Mik az aktuális események a tőzsdéken?

  • Emelkedéssel zártak tegnap a vezető amerikai részvényindexek, a Dow Jones 0,8 százalékot emelkedett, a S&P 500 1 százalékkal került feljebb, míg a Nasdaq 1 százalék pluszban zárt.
  • Az ázsiai tőzsdéken ma reggel felemás hangulat látszik, a Nikkei 1,17 százalékos pluszban áll, a Hang Seng 1,76 százalékos pluszban van, míg a sanghaji tőzsde 0,44 százalékkal került feljebb.
  • Jó hangulatban nyithatnak az európai tőzsdék, a határidős részvényindexek állása alapján a DAX 1,36 százalékkal kerülhet feljebb, a CAC 1,1 százalékot emelkedhet, míg a FTSE 1,09 százalék pluszban nyithat.
  • Az amerikai határidős részvényindexek emelkedést vetítenek előre a piacnyitásra, a Dow Jones 0,65 százalék pluszban nyithat, a S&P 500 0,72 százalékot emelkedhet, míg a Nasdaq 0,87 százalékkal kerülhet feljebb.

Mi várható makro fronton?

Ma a magyar ipar júniusi adatai jönnek. Ezek is nagyon fontosak, ám itt is ki kell emelni, hogy a második negyedéves GDP már tartalmazza ezt. Jön még a kínai külkereskedelem és a német ipar, ezek tőzsdei szempontból nem annyira fontosak, a globális konjunktúra alakulásának szempontjából viszont annál inkább.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

  • A vezető amerikai, ázsiai európai és régiós részvényindexek közül idén 16,0 százalékos elmozdulással a BUX index áll az élen, a sereghajtó 5,5 százalékos eséssel a CAC index.
  • A hazai blue chipek közül idén a legjobban a Magyar Telekom részvénye teljesített 54,3 százalékos emelkedéssel, a sor végén a Mol papírja áll 2,3 százalékos eséssel.
  • A fontosabb nyersanyagok közül év eleje óta az Arany árfolyama már 15,5 százalékot emelkedett.
Fontosabb instrumentumok
  Árfolyam 1 nap 1 hét 1 hónap Idén 1 év 5 év
Amerikai részvényindexek              
Dow Jones 38 997,66 0,8% -4,3% -1,0% 3,5% 11,2% 49,8%
S&P 500 5 240,03 1,0% -3,6% -5,9% 9,9% 17,0% 81,8%
Nasdaq 18 077,92 1,0% -3,8% -11,3% 7,4% 18,4% 140,4%
Ázsiai részvényindexek              
Nikkei 34 675,46 10,2% -10,0% -15,2% 3,6% 7,7% 68,4%
Hang Seng 16 647,34 -0,3% -2,1% -6,5% -2,3% -14,8% -35,9%
CSI 300 3 342,98 0,0% -0,8% -2,6% -2,6% -16,9% -8,1%
Európai részvényindexek              
DAX 17 354,32 0,1% -5,7% -6,1% 3,6% 8,8% 50,0%
CAC 7 130,04 -0,3% -4,6% -7,1% -5,5% -2,5% 36,2%
FTSE 8 026,69 0,2% -3,0% -2,2% 3,8% 6,1% 11,9%
FTSE MIB 31 107,13 -0,6% -8,3% -8,5% 2,5% 8,8% 50,8%
IBEX 10 390,5 -0,3% -7,2% -5,7% 2,9% 10,9% 19,4%
Régiós részvényindexek              
BUX 70 321,81 0,4% -4,3% -2,5% 16,0% 30,2% 75,6%
ATX 3 468,36 0,7% -6,3% -6,5% 1,0% 8,4% 20,0%
PX 1 530,65 1,8% -4,3% -2,6% 8,2% 12,1% 49,6%
WIG20 78 266,44 -0,8% -5,9% -10,3% -0,2% 9,5% 37,1%
Magyar blue chipek              
OTP 17 250 0,2% -6,8% -4,0% 9,2% 29,9% 43,5%
Mol 2 760 0,5% -2,1% -5,9% -2,3% 0,8% -7,3%
Richter 9 960 1,1% -2,5% 2,8% 13,8% 11,7% 98,2%
Magyar Telekom 1 052 -0,4% -3,3% 0,8% 54,3% 146,1% 149,0%
Nyersanyagok              
WTI 74,6 0,2% -2,1% -11,7% 3,8% -9,9% 39,1%
Brent 76,63 0,2% -2,4% -12,8% -1,4% -11,1% 28,1%
Arany 2 385,84 -0,9% -0,2% 0,1% 15,5% 23,0% 61,9%
Ezüst 27,1 -0,3% -3,2% -11,4% 11,8% 14,5% 64,8%
Devizák              
EURHUF 397,8650 0,2% 0,7% 1,3% 4,1% 2,3% 22,4%
USDHUF 363,8788 0,6% -0,5% 0,3% 5,2% 3,1% 25,2%
GBPHUF 462,1299 -0,2% -1,5% -0,4% 4,8% 2,4% 31,0%
EURUSD 1,0934 -0,4% 1,2% 1,0% -1,0% -0,8% -2,3%
USDJPY 142,6550 0,0% -7,7% -11,4% 1,2% 0,6% 34,1%
GBPUSD 1,2709 -0,4% -0,9% -0,7% -0,3% -0,4% 4,4%
Kriptovaluták              
Bitcoin 56 053 3,8% -15,3% -1,0% 26,9% 92,8% 388,7%
Állampapírok              
10 éves amerikai állampapírhozam 3,9 3,2% -5,9% -8,8% 0,9% -3,6% 124,3%
10 éves német állampapírhozam 2,12 -0,1% -7,2% -15,5% 4,6% -16,5% -495,0%
10 éves magyar állampapírhozam 6,24 2,8% -3,0% -10,0% 5,2% -18,8% 210,4%
Forrás: Refinitiv, Portfolio

Címlapkép forrása: Getty Images

Megosztás

Elképesztő kereslet: nagyon pörögnek a fogyókúrás csodaszerek

Az Eli Lilly új súlycsökkentő gyógyszere, a Zepbound egyre nagyobb teret nyer az Egyesült Államokban a Novo Nordisk Wegovyjával szemben.

Elképesztő kereslet: nagyon pörögnek a fogyókúrás csodaszerek

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Tényleg összeomlásra számít a világ egyik leggazdagabb embere? És érdemes rá hallgatni?

Szerkesztő-újságíró-tartalomfejlesztő

Szerkesztő-újságíró-tartalomfejlesztő
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
telekom antenna távközlés torony