Üzlet

Highest High/Lowest Low indikátor

Portfolio
A Highest High illetve Lowest Low a legegyszerűbb indikátoraink közé tartoznak. Az indikátor pár lényegében egy csatornát képez, amely közrefogja a adott instrumentum árfolyamát. A highest high a vizsgált időszak legmagasabb pontjához húz egy vonalat, még a lowest low a legalacsonyabb pontot jelöli.
Az indikátor leginkább a napon belül kereskedő spekulánsok körében közkedvelt, de a hosszabb távú grafikonokon való használatának is van létjogosultsága. A Highest High/Lowest Low leggyakoribb paramétere a 20 periódusos beállítás, ami egy napi grafikon esetében az elmúlt 20 kereskedési nap maximumához illetve minimumához húz egy vonalat. Új maximum keletkezésével a vonalunk is feljebb kerül, így ár csatornánk is fölfelé mozdul, mint ez az alábbi grafikonon is látható. A hosszabb távú beállítások tekintetében az 52 hetes maximum illetve minimum áttörését figyeli árgus szemmel a piac, előbbi pozitív, még utóbbi negatív jelzés.

Highest high/Lowest Low használata
Mivel az indikátor csatornát képez, így a csatorna alja, az alsó szalag támaszszintet képez, míg a felső szalag az ellenállást jelöli. Mint minden csatorna esetében a vonalak áttörése illetve az azoktól való elpattanás fontos kereskedési jelzések, amelyeket az alábbiakban foglalhatunk össze:


Lépjünk a piacra, ha az árfolyam áttöri valamelyik vonalat. A felső szalag áttörése vételi jelzés, még az alsó szalag penetrációja eladási szignál.

Amennyiben vételi pozíciónk van, és az árfolyam áttöri az alsó szalagot, akkor zárjuk vételi pozíciónkat, sőt agresszívabb kereskedési stratégiát követő spekulánsok eladási pozíciót nyitnak. Hasonlóképpen, ha eladási pozícióban vagyunk, és az árfolyam áttöri a felső szalagot, az jelzés a meglévő short pozíciók zárására, esetleg vételi pozíció nyitására.

Vétel, ha a csökkenő árfolyamot megfordítja az alsó szalag, illetve eladás, ha az emelkedésnek vet véget a felső szalag.


A határidős BUX index 5 perces grafikonján jól láthatóak a Highest high/Lowest Low indikátorokhoz kapcsolódó egyszerű, és mégis hatékony kereskedési szignálok.

Klikk a képre!
Kiszámoló

Ez történt a héten 07.07

Tovább nőtt az amerikai munkanélküliség, a legfrissebb adat szerint 4,1%-on áll, ami a 2021 novemberi értékével egyenlő. A rossz hír örömére új rekordot döntött a legtöbb amerikai tőzsde

Kasza Elliott-tal

McDonald's Corporation - elemzés

Két hónapja van a Top10-ben. Júniusban nem tudtam elemezni, mert a roic.ai valami fejlesztés miatt változtatott a letölthető adatok formátumán, azt ígérték, hogy javítják, de a végén én al

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kiderült: Magyarország történelmi méretű segítséget nyújt Ukrajnának
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Nikolay Storonsky