Hosszú várakozás után néhány hónapja eldördült a startpisztoly az élelmiszeripari pályázatokért folyó versenyben, ahol összesen 200 milliárd forint a tét. Ahogy azt előzetesen is sejthettük, a kisebb cégeknek szánt 50, a nagyobbaknak jutó 150 milliárd forint iránt nagyon komoly érdeklődés mutatkozott a piacon. Valóban nagy jelentőségű fejlesztési lehetőség valóban időszerű az élelmiszeriparnak, de számos kérdés felmerül azzal kapcsolatban, hogy kik és hogyan tudnak jól élni az alkalommal. Mely ágazatok lehetnek a befutók és milyen típusú fejlesztések bizonyulnak majd hosszabb távon is nyerőnek?
És mindenekelőtt: mire juthat a teljes magyar élelmiszerágazat a nemzetközi versenyben, ha jól tudja kihasználni a lehetőséget?
Ezekre a kérdésekre adtak választ az Alapvetés podcast vendégei, Boros Zoltán, az MBH Bank Agrár- és Élelmiszeripari Nagyvállalati Ügyfelek Igazgatóságának igazgatója, és Héjja Csaba, az MBH Bank Agrár- és Élelmiszeripari Üzletágának stratégiai elemzője.