Ez a bejegyzés egy percről percre cikk része. Vissza a cikkre
Megosztás

Jönnek a nemzetközi reakciók

Az alábbiakban a Reuters hírügynökség összegyűjtött néhány külföldi reakciót, amelyek Joe Biden amerikai elnök vasárnapi döntése után érkeztek:

"Tiszteletben tartom Biden elnök úr döntését, és örömmel várom, hogy együtt dolgozhassunk az elnöksége hátralévő részében" - fogalmazott Keir Starmer brit miniszterelnök nyilatkozatában. "Tudom, hogy Biden elnök úr, ahogyan egész figyelemre méltó pályafutása során tette, döntését azon az alapon hozta meg, hogy szerinte mi szolgálja az amerikai nép érdekeit"."

"Tiszteletben tartom Joe Biden döntését, hogy nem indul az újraválasztásért. Ez az indoklás tiszteletet érdemel" - mondta Jonas Gahr Stoere norvég miniszterelnök az NRK nemzeti műsorszolgáltatónak. "Biden több évtizeden át Amerika egyik legkiemelkedőbb politikusa volt, és olyan elnök, aki számos fontos reformot hajtott végre" - vélekedett.

"Elnök úr, Ön sokszor hozott olyan nehéz döntéseket, amelyek Lengyelországot, Amerikát és a világot biztonságosabbá, a demokráciát és a szabadságot pedig erősebbé tették. Tudom, hogy a legutóbbi döntése bejelentésekor is ugyanezek az elvek vezették. Életének talán legnehezebb döntése volt ez" - fogalmazott Donald Tusk, Lengyelország miniszterelnöke.

"Ez kétségtelenül egy olyan államférfi döntése, aki évtizedek óta szolgálja hazáját. Felelősségteljes és személyesen nehéz lépés, de annál értékesebb. Drukkolok az Egyesült Államoknak, hogy két erős és egyenrangú jelölt demokratikus versenyéből egy jó elnök kerüljön ki" - írta Petr Fiala, Csehország miniszterelnöke.

Holdblog

Egyre kevesebb emberre számítanak

Azt sem tudjuk pontosan, hány ember él a Földön, pláne nehéz megbecsülni, hányan fognak száz év múlva. Az ENSZ azért pár évente megteszi, a jelen... The post Egyre kevesebb emberre számítan

Holdblog

Lehet még bárki Joe Biden utódja?

A hétvégén dől el, ki képviseli a demokratákat Donald Trump ellen az amerikai elnökválasztáson. Joe Biden, a jelenlegi elnök mentális állapotában egyre többen kételkednek, a... The post Lehe

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kongatják a vészharangot: olyan folyamat zajlik, amely pusztító vírusokat szabadíthat ránk
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
kamala harris demokrata alelnök usa elnökjelölt