Így reagálnak a profi befektetők Biden visszalépésére
Üzlet

Így reagálnak a profi befektetők Biden visszalépésére

Portfolio
Joe Biden amerikai elnök vasárnap befejezte újraválasztási kampányát. A befektetők és piaci elemzők véleménye megoszlik arról, hogy milyen hatással lesz ez a döntés a piacokra.

A B. Riley Wealth vezető stratégája elmondta, hogy természetesen hétfőig várnunk kell, de a visszalépés feltehetően kevésbé meglepő a piacok számára. Rámutatott az úgynevezett "Trump-trade" jelentőségére, mely során az elmúlt időszakban felülteljesítővé váltak a kis kapitalizációjú részvények a Fed valószínűsíthető szeptemberi kamatcsökkentésére és a jelentős hozamcsökkenésra alapozott várakozások miatt.

Mivel Biden visszalépésvel javulhatnak a demokraták esélyei, így a Trump-trade valószínűleg szusszanásnyi szünetet tart. Ez azt jelenti, hogy a kis kapitalizációjú részvények, a pénzügyi vállalatok, az energiaipar és a kriptoeszközök egy kis visszhúzást tapasztalhatnak.

Az LPL Financial úgy fogalmazott: "Ez várható volt. Nem az volt a kérdés, hogy lesz-e ilyen lépés, hanem az, hogy mikor. Most az a kérdés, ki lesz Biden utódja? Kamala Harris alelnök lenne a legkönnyebb út, de sok vezető demokrata nyitottabb jelölési folyamatot szeretne. A piacok át fogják navigálni ezt."

Az ADM Investor Services felhívta a figyelmet arra, hogy az események jelentős hatást gyakorolhatnak a kongresszusi választásokra, mivel javulhatnak a demokraták esélyei. „Ez valójában nagyon is lényeges az amerikai dollár és az amerikai deficit kilátásai szempontjából, mert a törvényhozásról és a törvények elfogadásáról van szó.”

A Typhon Capital Management vezérigazgatója szerint az események hatására megnőhet a piacon a volatilitás a bizonytalanság miatt. "Trump még mindig erős favorit a győzelemre, de Biden helyett bárki javíthat a demokraták esélyein" - fogalmazott.

Pepperstone vezető piaci elemzője arra számít, hogy a megnövekedett bizonytalanság miatt kockázatkerülés jöhet. "Nagyjából még négy hónap van hátra a választásokig. Így talán az egyik legnagyobb tanulság az, hogy az emberek sokkal korábban kezdenek el gondolkodni a választásokon, mint ahogyan azt a korábbi politikai ciklusokban láttuk.”

A piacok nem szeretik a bizonytalanságot, így nagyobb rövid távú ingadozásra számíthatunk november felé haladva, különösen, amikor arra várunk, ki lesz a demokrata jelölt. De a piacokon az olyan tényezők, mint a profitok, hosszabb távon többet számítanak majd - véli a Choreo Advisors.

Ha a jelölt az alelnök lesz, akkor a jelenlegi demokrata gazdaságpolitika folytatódhat, ami nem igazán változtat a befektetők véleményén, illetve azon hogyan fog reagálni piac. "A politika kiszámíthatatlansága soha nem volt nagy pozitívum a piacok számára, de ebben esetben, mivel már régóta várható volt, ezért nem hiszem, hogy jelentős azonnali reakció lesz" - fogalmazott a Cherry Lane Investments partnere.

"A piacok borzasztóan volatilisek lesznek, amíg nem ismert a demokraták jelöltje. Ez valószínűleg a dolláron keresztül fog megnyilvánulni, ami volatilitást okoz a kötvény- és részvénypiacokon - közölte a Harris Financial Group partnere.

Forrás: Reuters

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

Holdblog

Egyre kevesebb emberre számítanak

Azt sem tudjuk pontosan, hány ember él a Földön, pláne nehéz megbecsülni, hányan fognak száz év múlva. Az ENSZ azért pár évente megteszi, a jelen... The post Egyre kevesebb emberre számítan

Holdblog

Lehet még bárki Joe Biden utódja?

A hétvégén dől el, ki képviseli a demokratákat Donald Trump ellen az amerikai elnökválasztáson. Joe Biden, a jelenlegi elnök mentális állapotában egyre többen kételkednek, a... The post Lehe

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kongatják a vészharangot: olyan folyamat zajlik, amely pusztító vírusokat szabadíthat ránk
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
amerikai légitársaság