IT-hiba: Amerikában még mindig tart a káosz a légitársaságoknál
Üzlet

IT-hiba: Amerikában még mindig tart a káosz a légitársaságoknál

Portfolio
Több mint 1200 járatot töröltek vasárnap az Egyesült Államokon belül, oda vagy onnan kifelé, a FlightAware.com adatkövető szerint a pénteki globális kiberkiesés nyomán. Az élen a Delta Air Lines és a United Airlines vezető légitársaságok állnak az élen a járattörléseik számával - számolt be a Reuters magyar idő szerint vasárnap késő este.

Még mindig küzdenek annak érdekében a légitársaságok, hogy a pénteken tapasztalt technológiai kiesést követően talpra álljanak.

Ed Bastian, a Delta vezérigazgatója vasárnap a vállalat közleményében közölte, hogy a járattörlések vasárnap is folytatódnak, mivel a légitársaság a technológiai problémát követően a működés helyreállításán dolgozik.

A Delta működésének szüneteltetése miatt a közlemény szerint szombatig több mint 3500 Delta és Delta Connection járatot töröltek. A CNBC vasárnap arról számolt be, hogy a Delta extra fizetést ajánlott fel a járatok személyzetének, amíg helyreáll az üzemzavar.

A United vasárnap azt jelezte, hogy a szombati frissítést követően nincs további mondandója. Közölte, hogy a legtöbb technológiai rendszert helyreállították, de a hétvégén továbbra is lesznek járattörlések és késések.

A CrowdStrike globális kiberbiztonsági vállalat - az iparág egyik legnagyobb üzemeltetője - szoftverfrissítése váltotta ki a közelmúltbeli rendszerproblémákat nemcsak a légitársaságoknál, hanem más szolgáltatásokban, például az egészségügyben és a bankszektorban is - emlékeztet a hírügynökség.

Címlapkép: Az American Airlines nemzetközi járatainak utasai sorban állnak, hogy bejelentkezzenek egy globális műszaki üzemzavar idején a Miami nemzetközi repülőtéren 2024. július 19-én. A miami repülőtereken működő nagy légitársaságok nagyban érintettek, és manuálisan kezelik az utasokat, mivel a rendszereket globális műszaki informatikai üzemzavar érte. Forrása: MTI/EPA/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Holdblog

Lehet még bárki Joe Biden utódja?

A hétvégén dől el, ki képviseli a demokratákat Donald Trump ellen az amerikai elnökválasztáson. Joe Biden, a jelenlegi elnök mentális állapotában egyre többen kételkednek, a... The post Lehe

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kongatják a vészharangot: olyan folyamat zajlik, amely pusztító vírusokat szabadíthat ránk
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
elemzo tozsde reszveny