Reagált Moszkva Biden visszalépésének bejelentésére
Globál

Reagált Moszkva Biden visszalépésének bejelentésére

Portfolio
A Kreml szóvivője is megszólalt Joe Biden elnökjelölt visszalépéséről, miután vasárnap este sorra jöttek a nemzetközi reakciók vezető nyugati politikusoktól.

"A választásokig még négy hónap van hátra, és ez egy hosszú időszak, amely alatt sok minden változhat. Türelmesnek kell lennünk, és gondosan figyelemmel kell kísérnünk, hogy mi történik. Számunkra prioritást élvez a különleges katonai művelet" - mondta Dmitrij Peszkov szóvivő az ukrajnai háborúra utalva a Reuters hírügynökség szerint.

Mindezt azok után közölte, hogy Joe Biden vasárnap bejelentette visszalépését a 2024-es elnökválasztási versenytől.

Ki kell vizsgálni a Joe Biden szellemi állapotával kapcsolatos igazságot eltitkoló amerikai média és politikusok összejátszását - jelentette ki Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője vasárnap a TASZSZ hírügynökségnek azzal kapcsolatban, hogy az Egyesült Államok hivatalban lévő államfője visszalépett attól, hogy a demokrata párt elnökjelöltje legyen.

"A következő lépésnek annak kivizsgálásának kellene lennie, hogy miként esküdött össze az amerikai média a politikai körökkel a közvélemény manipulálására az egyik politikai párt érdekében, elhallgatva az igazságot Biden mentális állapotáról" - hangoztatta a szóvivő az MTI beszámolója szerint.     

"Joseph Biden bejelentette, hogy kiszáll az elnökválasztási versenyből. De azt nem tette hozzá, hogy pontosan hová" - írta Zaharova a Telegram-csatornáján.

Az orosz-ukrán háború vasárnapi fejleményeit ebben a cikkünkben követtük nyomon:

Vjacseszlav Vologyin, az orosz parlament alsóházának kubai látogatáson tartózkodó alelnöke Havannában újságíróknak azt hangoztatta, hogy Biden, aki az egész világon és saját hazájában is "számos problémát okozott", felismerve, hogy nem fogják újraválasztani, menekül. Vologyin sürgette az amerikai elnök felelősségre vonását "az Ukrajnában kirobbantott háborúért, az európai államok gazdaságának tönkretételéért, az Oroszország és más országok elleni szankciós politikáért". "Véres a keze" - mondta a politikus. Konsztantyin Koszacsov, az orosz felsőház elnökhelyettese a RIA Novosztyi hírügynökségnek azt mondta, hogy Biden visszalépése után Donald Trump republikánus jelöltnek van a legnagyobb esélye arra, hogy megnyerje az elnökválasztási versenyt, ha nem "távolítják el" valamilyen módon és nem követ el hibákat. "Minden azon fog múlni, hogy ezt a kampányt most a republikánusok hogyan fogják megszervezni és befejezni" - hangoztatta Koszacsov.

Címlapkép forrása: MTI Fotó/Jevgenyija Novozsenyina

Holdblog

Lehet még bárki Joe Biden utódja?

A hétvégén dől el, ki képviseli a demokratákat Donald Trump ellen az amerikai elnökválasztáson. Joe Biden, a jelenlegi elnök mentális állapotában egyre többen kételkednek, a... The post Lehe

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kongatják a vészharangot: olyan folyamat zajlik, amely pusztító vírusokat szabadíthat ránk
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
biden