Kamala Harris vállalja, és közben egyre több vezető demokrata politikus áll be mögé
Globál

Kamala Harris vállalja, és közben egyre több vezető demokrata politikus áll be mögé

Portfolio
Kamala Harris alelnök vasárnap este először szólalt meg közleményében azok után, hogy Joe Biden visszalépett az elnökjelölti versenyből. Harris szerint "megtiszteltetés" számára Joe Biden elnök támogatása, és szándékában áll "kiérdemelni és megnyerni" a demokraták elnökjelöltségét. Közben egyre több vezető demokrata politikus áll ki nyíltan Harris támogatása mellett, de több befolyásos párttag is csendben van egyelőre.

A CNN szerint a nyilatkozatot a Biden-Harris-kampány oldaláról adták ki, nem a Fehér Házból.

Mindent megteszek azért, hogy egyesítsem a Demokrata Pártot - és egyesítsük nemzetünket -,

hogy legyőzzük Donald Trumpot és szélsőséges Project 2025 programját" - szögezte le Harris, aki köszönetet mondott Bidennek, hogy mellette szolgálhatott alelnökként.

"Ezzel az önzetlen és hazafias cselekedettel Biden elnök azt teszi, amit egész életében tett: az amerikai népet és hazánkat mindenek fölé helyezi" - mondta Harris, aki arra is kitért, hogy a választások napjáig 107 nap maradt. Ezzel elismerte tulajdonképpen, hogy nagyon kevés ideje maradt a kampánya felépítéséhez.

"Együtt fogunk harcolni. És együtt fogunk győzni" - mondta.

Sokan támogatják, de van, ahol jelzésértékű a csend

Közben a Reuters hírügynökség azt írja, hogy sok demokrata politikus még vasárnap nyíltan jelezte, hogy támogatja Kamala Harris alelnököt abban, hogy induljon a párt elnökjelöltjeként Donald Trump ellen, miután a hivatalban lévő elnök, Joe Biden hirtelen kiszállt a versenyből.

Néhány befolyásos párttag, köztük Nancy Pelosi volt képviselőházi elnök, azonban egyelőre csendben maradt.

Pedig a Harris mögé tömörülő támogatottság döntő fontosságú, alig több mint 100 nappal a novemberi választások előtt. A Demokrata Párton belül azonban rengeteg kétség merül fel azzal kapcsolatban, hogy Harris le tudja-e győzni Trumpot novemberben - jegyzi meg a Reuters. Maga Biden vasárnap támogatta Harrist, de nem az eredeti, lemondó levelében, hanem egy külön nyilatkozatban. Ezt követően több nagyhatalmú politikus, adományozó jelezte, hogy támogatják Harris indulását, köztük Patty Murray amerikai szenátor. Dmitri Mehlhorn, Reid Hoffman, a LinkedIn alapítójának és egyik legnagyobb demokrata adományozójának tanácsadója "a megtestesült amerikai álomnak" nevezte Harrist, megjegyezve, hogy bevándorlók lánya.

Bill Clinton volt elnök és Hillary Clinton volt külügyminiszter, mindketten demokraták, szintén nyilatkozatban támogatták Harrist.

Mások, köztük Pelosi és Barack Obama volt elnök is megköszönték Biden hazafiasságát, de egyelőre nem álltak be Harris vagy más jelölt mögé.

Peter Welch amerikai szenátor, az első demokrata szenátor, aki felszólította Bident, hogy mondjon le az újraválasztási kampányáról, nyílt folyamatot sürgetett Harris jelölésére.

Címlapkép forrása: MTI/EPA/Szilágyi Anna

Holdblog

Egyre kevesebb emberre számítanak

Azt sem tudjuk pontosan, hány ember él a Földön, pláne nehéz megbecsülni, hányan fognak száz év múlva. Az ENSZ azért pár évente megteszi, a jelen... The post Egyre kevesebb emberre számítan

Holdblog

Lehet még bárki Joe Biden utódja?

A hétvégén dől el, ki képviseli a demokratákat Donald Trump ellen az amerikai elnökválasztáson. Joe Biden, a jelenlegi elnök mentális állapotában egyre többen kételkednek, a... The post Lehe

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kongatják a vészharangot: olyan folyamat zajlik, amely pusztító vírusokat szabadíthat ránk
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
biden