Amerikai katonai beavatkozás jöhet az ukrajnai háborúba? – Meghúzták a vörös vonalat Trump pártjából
Globál

Amerikai katonai beavatkozás jöhet az ukrajnai háborúba? – Meghúzták a vörös vonalat Trump pártjából

Portfolio
Michael R. Turner, az amerikai Képviselőház hírszerzési bizottságának republikánus elnöke szerint az Egyesült Államoknak „komolyan meg kellene fontolnia egy közvetlen katonai akciót az észak-koreai katonák ellen”, amennyiben valóban belépnek az ukrajnai háborúba Oroszország oldalán – írja a The Kyiv Independent.

Turner felszólította Joe Biden amerikai elnököt, tegye világossá, hogy Észak-Korea csatlakozása Oroszország ukrajnai háborújához „vörös vonalat” jelent az Egyesült Államok számára.

A Biden–Harris-kormánynak világossá kell tennie, hogy az észak-koreai csapatok belépése ebbe a konfliktusba vörös vonalat jelent az Egyesült Államok számára. Ha az észak-koreai csapatok behatolnának Ukrajna szuverén területére, az Egyesült Államoknak komolyan fontolóra kell vennie, hogy közvetlen katonai akciót indítson az észak-koreai csapatok ellen

– mondta Turner, ami az eddigi legmarkánsabb amerikai reakció volt azokra a hírekre, melyek szerint észak-koreai katonák az oroszok oldalán lépnének be az ukrajnai háborúba.

Washington nemrég hivatalosan is megerősítette, hogy észak-koreai katonák tartózkodnak Oroszországban, bár Lloyd Austin védelmi miniszter szerint azt még meg kell nézni, hogy valóban harcba lépnek-e Ukrajnában.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kedden azt mondta, jelenleg 6000 észak-koreai katona vesz részt kiképzésen Oroszországban.

Az amerikai Nemzetbiztonsági Tanács szóvivője, John Kirby elmondta, amerikai hírszerzési információk szerint legalább 3000 észak-koreai katonát vezényeltek Oroszország keleti részébe. Kirby megjegyezte, amennyiben észak-koreai katonák jelennek meg az ukrajnai fronton, az ukrán erők számára természetesen legitim célpontot képeznek.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

Holdblog

Mit nézünk pontosan egy grafikonon?

Hiába nézzük ugyanazt az árfolyamot, nem ugyanazt látjuk rajta. Megvizsgálták, hogy befolyásolja-e a prognózisainkat az, hogy pontosan mire is fókuszálunk egy grafikonon. Az eredmény meglepő,.

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Óraátállítás 2024: kezdődik a téli időszámítás
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Graphisoft - Portfolio Construction Technology & Innovation 2024
2024. november 27.
HR (R)Evolution 2024 - Powered by Prohuman & Pénzcentrum
2024. november 13.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
drón-robbanás-izrael-légvédelem-légicsapás-libanon-izraeli haderő-IDF-csapás-lőszerraktár