Toreck bevételére készülnek az oroszok, súlyos hiba előzte meg az ukránok kurszki offenzíváját  – Ukrajnai háborús híreink pénteken
Portfolio
Az ukrán hadsereg a jelek szerint csütörtökön első alkalommal ismerte be, hogy az ország keleti részében előrenyomuló orosz haderő kezére jutott Nju Jork mezőváros, és Toreck is egyre nagyobb veszélynek van kitéve. A források szerint hamarosan megkezdődhet a város ostroma. A The Wall Street Journal értesülései szerint a kurszki ukrán offenzívát megelőzően a Kurszki terület biztonságáért felelős katonai megbízott, Alekszandr Lapin vezérezredes a tavasz folyamán feloszlatta a határvidék védelmével megbízott tanácsot, mondván, a hadseregnek egyedül is van elég ereje és forrása a terület védelméhez. A döntésről az augusztus 6-án indult és mindeddig sikeresnek tűnő ukrán betörés nyomán bebizonyosodott, hogy súlyos hiba volt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.
Megosztás

Megérkezett Narendra Modi Kijevbe

Narendra Modi indiai miniszterelnök péntek délelőtt megérkezett az ukrán fővárosba. A találkozó másfél hónappal azt követően valósul meg, hogy a világ legnépesebb országának vezetője Vlagyimir Putyin orosz elnöknél járt Moszkvában.

(Ukrajinszka Pravda)

Megosztás

A neves amerikai elemzőház: nagy bajban vannak az ukránok Donyecknél, de a legrosszabbat sikerült elkerülni

Közzétette napi jelentését az amerikai Institute for the Study of War (ISW) elemzőház, amely ezúttal a Pokrovszk környéki harcokról ír. A térségben nem állnak túl jól az ukrán alakulatok, de a bekerítést sikerült elkerülniük.

A neves amerikai elemzőház: nagy bajban vannak az ukránok Donyecknél, de a legrosszabbat sikerült elkerülni
Megosztás

Putyin döntött: ez vár a Kurszkba betörő ukrán alakulatokra

Az orosz Ria Novosztyi beszámolt Anatolij Antonov washingtoni orosz nagykövet szavairól, aki szerint Vlagyimir Putyin elnök döntést hozott az ukrán alakulatok támadására adott válaszról.

Megosztás

Kulcsfontosságú tengerszorosban csapott le az ukrán Neptune rakéta: hatalmas lángok ütöttek ki a kikötőben

A Kercsi-szoros az ukrajnai háború egyik legfontosabb pontja harcászati szempontból, mivel a keskeny átjárón jelentős forgalom halad keresztül, ezért rendkívül sérülékeny része az orosz utánpótlásoknak. Ezt Kijev igyekszik is minél jobban kihasználni.

Kulcsfontosságú tengerszorosban csapott le az ukrán Neptune rakéta: hatalmas lángok ütöttek ki a kikötőben
Megosztás

The Economist: új szakaszába léphet az ukrajnai háború, nagyvárosok védelmére kell készülnie Kijevnek

Az oroszok egyre nagyobb erőfeszítéseket tesznek afelé, hogy bevegyék a Donyeck megyében található Pokrovszk városát. A település fontos központ az ukrán haderő számára, a The Economist egyenesen arról ír, hogy akár egy teljesen új szakaszába is léphet az ukrajnai háború.

The Economist: új szakaszába léphet az ukrajnai háború, nagyvárosok védelmére kell készülnie Kijevnek
Megosztás

ORFK adatok

Magyarország területére 2024. augusztus 22-én 0 óra és 24 óra között az ukrán-magyar határszakaszon 7616 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 8171 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett. A beléptetettek közül a rendőrség 49 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes.

(ORFK)

Megosztás

Toreck bevételére készülnek az oroszok, súlyos hiba előzte meg az ukránok kurszki offenzíváját – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

Tegnapi tudósításunkat itt olvashatja vissza:

Címlapkép forrása: Ukrinform/NurPhoto via Getty Images

Holdblog

Kinek fáj az olcsó autó?

Vannak, teszem azt, a nagy német autógyártók. Akiknél - ha Elon Musk nem rúgja rájuk az ajtót a Teslával - lehet, hogy a mai napig... The post Kinek fáj az olcsó autó? appeared first on HOLDBLO

RSM Blog

Cégérték számítás: tények, tévhitek

Egy cég valós piaci cégértékének számítása nem csupán számok és pénzügyi mutatók összegzése, hanem egy összetett elemzési folyamat, amely számos tényezőt vesz figyelembe. Mégis, gyak

Holdblog

A Fed igyekezne, de könnyen lemaradhat

Végre elérkezett a kamatcsökkentés gondolatához a Fed, ami nagy előrelépés a pár hónappal ezelőtti kommunikációhoz képest. Eddig fokozatosan hűlt a munkaerőpiac, de nemrég hiba csúszott..

MNB Intézet

Equity hozamok, a reálgazdaság tükrei

A kötvényhozamok mellett a kevésbé ismert equity hozamok is nagyon értékes információval szolgálhatnak a gazdasági folyamatokkal összefüggő várakozásokkal kapcsolatban. The post Equity hoza

Kiszámoló

Streaming forgó

Régről megmaradt a(z HBO) Max előfizetésem, már többször le akartam mondani, annyira kevés rajta az új tartalom Annak ellenére nem érte meg, hogy mint régi előfizető, féláron volt havonta.

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
19 éve nem látott ilyet Magyarország: dől a pénz azokhoz, akik félre tudnak tenni
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
ukrán katona harcol Pokrovszknál