Oroszország területén súlyos csata zajlik, Zelenszkij kőkemény üzenetet küldött az ukrán betörésről - Háborús híreink vasárnap
Globál

Oroszország területén súlyos csata zajlik, Zelenszkij kőkemény üzenetet küldött az ukrán betörésről - Háborús híreink vasárnap

Portfolio
Súlyos összecsapások zajlanak Oroszország területén, ahova kedden törtek be az ukrán erők, és elkezdték megvetni a lábukat: a híradások szerint Szudzsa városát az ukránok ellenőrzik és több katonai sikert értek el. Emiatt rendkívüli biztonsági és terrorellenes intézkedéseket rendelt el Oroszország az érintett három nyugati határmenti régióban, és a kurszki atomerőmű környékén, ukrán oldalon pedig ellentámadástól tartanak. Orosz híradások szerint 76 ezer embert evakuáltak az ukrán támadással érintett térségből. Az ukrán elnök Volodimir Zelenszkij most először ismerte el hivatalosan, hogy Oroszország területét támadták meg. Az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos hírekről vasárnap ebben a cikkben számolunk be.
Megosztás

Üzentek a németek Putyinnak: ezért jönnek amerikai fegyverek Németországba

Christian Lindner német pénzügyminiszter, a Német Szabaddemokrata Párt (FDP) vezetője támogatja a nagy hatótávolságú amerikai rakéták tervezett telepítését Németországba.

Üzentek a németek Putyinnak: ezért jönnek amerikai fegyverek Németországba
Megosztás

Oroszország területén súlyos csata zajlik, Zelenszkij kőkemény üzenetet küldött az ukrán betörésről - Háborús híreink vasárnap

Volodimir Zelenszkij a Sky News tudósítása szerint most először ismerte el, hogy erői Ororszországban harcolnak.

Az ukrán elnök azt mondta, hogy

Kijev behatolása az oroszországi Kurszki területre az igazság helyreállítására irányuló törekvés része, miután Moszkva 2022-ben megszállta Ukrajnát.

Tegnap az egyik legfontosabb háborús fejlemény az volt, hogy Oroszország hivatalosan is komoly lépéseket tett az ukrán betörés miatt. Az új biztonsági rendszer augusztus 9-től lépett hatályba. A három régió együttes területe mintegy 92 ezer négyzetkilométer, tehát csaknem megegyezik Magyarország teljes területével.

A kedden hajnalban indult ukrán betörést a hírek szerint részben sikerült feltartóztatnia az orosz erőknek, de egyelőre nem tiszta, hogy mi történik, illetve sikerült-e már valamelyest visszaszorítani az ukrán csapatokat az orosz-ukrán határ felé.

Péntek éjjel két videót is posztolt az ukrán hadsereg a kurszki betörés konkrét eredményeiről, amelyek az első képi beszámolónak számítanak. Az egyiket a szudzsai gáztranzit állomás épületében készíthették, a másikon pedig egy általuk kilőtt orosz katonai tehergépjármű konvojt mutatnak a kurszki régióban, amelyben 15 gépjármű volt.

A tegnapi hírösszefoglalónk itt olvasható.

Címlapkép forrása: Diego Herrera Carcedo/Anadolu via Getty Images

HitelesAndrás

Milák Kristóf és a pénzügyek

HitelesAndrás - Keress, kövess, költözz! Milák Kristóf és a pénzügyek Utóbbi hetekben/hónapokban sok cikk jelent meg, hogy Kristóf nem ad bele mindent, nem edz úgy, ahogy egy olimpiára \"ill

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Toronydaruk lepték el Budapestet a bejelentések hírére

Szerkesztő-újságíró-tartalomfejlesztő

Szerkesztő-újságíró-tartalomfejlesztő
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
venezuela elnök maduro tüntetés