FONTOS Miként lehet elkerülni egy újabb Hableány-katasztrófát? A belvárosból kikerülhetnek a nagy kikötők
Szomorú hírről számolt be a Hamász egyik vezetője
Globál

Szomorú hírről számolt be a Hamász egyik vezetője

Portfolio
A Hamász iszlamista csoport egyik magas rangú tisztségviselője, Oszama Hamdan szombaton bejelentette, hogy nem történt előrelépés az Izraellel folytatott tűzszüneti tárgyalásokon. A palesztin csoport azonban továbbra is kész "pozitívan kezelni" minden olyan javaslatot, amely véget vethet a háborúnak.

Az Egyesült Államok által támogatott arab közvetítők eddigi erőfeszítései nem vezettek eredményre. Mindkét fél egymást okolja a patthelyzetért. A Hamász szerint bármilyen megállapodásnak véget kell vetnie a háborúnak és teljes izraeli kivonulást kell eredményeznie Gázából. Ezzel szemben Izrael csak átmeneti szüneteket fogad el a harcokban, amíg a Gázát 2007 óta uraló Hamász nem szűnik meg.

"Ismétlem, a Hamász kész pozitívan kezelni minden olyan javaslatot, amely biztosítja a tartós tűzszünetet, az átfogó kivonulást a Gázai övezetből és egy komoly csereüzletet" - mondta Hamdan.

Október 7-én a Hamász vezette fegyveresek megrohamozták Izrael déli részét. Szombaton újabb heves összecsapások zajlottak le Gáza város keleti részén fekvő Shejaia negyedben. A lakosok beszámolói szerint az izraeli tankok egyre mélyebbre hatoltak több negyedbe, köztük a helyi piac környékére is.

Az izraeli hadsereg közlése szerint az elmúlt héten több tucatnyi fegyverest öltek meg Shejaiában közelharcban és légicsapásokban.

"A területen csapataink megfigyelőállásokat, fegyvereket, ellenséges drónokat és egy nagy hatótávolságú rakétaindítót találtak az iskolák közelében" - állt az izraeli hadsereg közleményében. A Hamász cáfolta ezeket az állításokat, mondván: nem tevékenykednek civil területeken, például iskolákban és kórházakban. Izraeli vezetők azt mondták: a háború intenzív szakasza hamarosan véget érhet.

Forrás: Reuters

Címlapkép forrása: Portfolio

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Lehangoló adatok jöttek, gyorsulva terjed a rendkívül fertőző betegség Magyarországon

Könyvelő

Könyvelő
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
Robert Fico