Megváltoztatta végrendeletét Warren Buffet, kihagyja Bill Gates alapítványát
Befektetés

Megváltoztatta végrendeletét Warren Buffet, kihagyja Bill Gates alapítványát

Portfolio
Warren Buffett, a 93 éves befektetési guru és a Berkshire Hathaway elnöke ismét átdolgozta végrendeletét. A Wall Street Journalnak adott interjújában elárulta, hogy jelentős változtatásokat hajtott végre, és nem tervezi, hogy halála után is folytatja az adományozást a Bill és Melinda Gates Alapítványnak. Ehelyett vagyonát egy új jótékonysági trösztbe helyezi, amelyet három gyermeke fog felügyelni - jelentette a CNN.

A Gates Alapítvány nem kap pénzt a halálom után

- mondta Buffett a gazdasági lapnak.

Buffett elmondása szerint már többször módosította végrendeletét, mostani döntésének hátterében az áll, hogy teljes mértékben bízik gyermekei értékrendjében és abban, hogyan fogják kezelni örökségét. Mindhárom gyermekének saját emberbaráti szervezete van.

"Nagyon-nagyon jók az érzéseim a három gyermekem értékrendjét illetően, és 100 százalékban megbízom abban, hogy hogyan fogják megvalósítani a dolgokat" - nyilatkozta Buffett.

Korábban Buffett azt tervezte, hogy vagyonának több mint 99%-át filantróp célokra fordítja, elsősorban a Bill Melinda Gates Alapítványnak és négy családi jótékonysági szervezetnek: a Susan Thompson Buffett Alapítványnak, a Sherwood Alapítványnak, a Howard G. Buffett Alapítványnak és a NoVo Alapítványnak.

A Berkshire Hathaway pénteken közölte, hogy Buffett nagyjából 9000 A osztályú részvényt alakít át több mint 13 millió B osztályú részvényre. Körülbelül 9,3 millió részvényt kap majd a Bill & Melinda Gates Foundation Trust, míg a fennmaradó részvényeket pedig négy családi jótékonysági alapítvány között osztják szét.

"Warren Buffett több mint 18 éve rendkívül nagylelkűen támogatja a Gates Alapítványt adományokkal és tanácsokkal" - mondta Mark Suzman, az alapítvány vezérigazgatója. "Nagyon hálásak vagyunk legutóbbi adományáért és az összesen mintegy 43 milliárd dollárnyi hozzájárulásáért."

Buffett tavaly mintegy 870 millió dollárt adományozott családja által működtetett négy jótékonysági szervezetnek. 2022-ben pedig körülbelül 750 millió dollárt ajánlott fel ugyanezeknek az alapítványoknak.

A bejelentett adományok után Buffett birtokában marad még 207 963 Berkshire Hathaway "A" osztályú részvény és 2586 "B" osztályú részvény - közölte a vállalat. Ezek összértéke nagyjából 128 milliárd dollárra tehető.

Címlapkép forrása: Daniel Acker/Bloomberg via Getty Images

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

Találd meg a neked való befektetési alapot!
Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Lehangoló adatok jöttek, gyorsulva terjed a rendkívül fertőző betegség Magyarországon

Könyvelő

Könyvelő
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
GettyImages-1478316421