Stratégiai együttműködést kötött a Gránit Alapkezelő és az Alteo
Gazdaság

Stratégiai együttműködést kötött a Gránit Alapkezelő és az Alteo

Portfolio
A Gránit Alapkezelő által kezelt ingatlanokat egy új megállapodás értelmében 2025-ben az Alteo fogja villamos energiával ellátni, 35 százalékban tiszta, megújuló forrásból, saját tulajdonú, vagy általa menedzselt naperőművei segítségével. Emellett az alapkezelő minden, a Grandum Ingatlankezelő által menedzselt ingatlanjára energiaaudit készül szeptember 30-ig, amely alapján számos zöld, energiahatékonyság növelését célzó projekt indul el a közeljövőben.

Stratégiai együttműködést kötött a Gránit Alapkezelő az Alteóval, amely értelmében 2025-ben az alapkezelő által kezelt ingatlanok villamosenergia-ellátását az Alteo biztosítja, legalább 35 százalékban tiszta és megújuló energiaforrásból, az Alteo tulajdonában álló vagy általa menedzselt naperőművekből.

Mikesy Álmos, a Gránit Alapkezelő elnök-vezérigazgatója többek között elmondta, hogy a vállalat üzleti stratégiájában és befektetési döntéseiben kiemelt szerepet kap a fenntarthatóság, egyre inkább előtérbe kerülnek az ESG-szempontok szerinti fejlesztések és beruházások.

Az Alteóval való együttműködésünk fontos mérföldkövet jelent a még zöldebb működés irányába, hiszen a kezelt ingatlanjaink teljes éves fogyasztásának, vagyis 28 GWh-nak több mint a harmada fog megújuló forrásból származni 2025-ben

– emeli ki Mikesy.

Magyarországon az ingatlanok energiafelhasználásának zöld energia aránya folyamatosan növekszik, azonban még mindig viszonylag alacsony. Jelenleg a megújuló energiaforrások, mint a napenergia, szélenergia és biomassza, az ország teljes energiafogyasztásának csupán körülbelül 15 százalékát teszik ki, és ez az arány az ingatlanok esetében is körülbelül hasonló, olvasható a vonatkozó sajtóközleményben.

A zöldítésben fontos szerep jut az alapkezelő ingatlanokhoz kapcsolódó szolgáltatásait összpontosító Grandum Ingatlankezelőnek is, amely szeptember végéig minden ingatlanjára energiaauditot készít, megalapozva számos további zöld, energiahatékonyságot növelő projekt és korszerűsítés elindítását, írják. A folyamatban lévő vagy tervezett projektek között a Green House irodaházban napelemet telepítenek majd, az Alkotás Point irodaházban teljes gépészeti megújítást hajtanak végre, az Infopark G épületében pedig szintén gépészeti korszerűsítés zajlik.

Mindezek mellett a sajtóanyag emlékeztet: a Gránit Alapkezelő részt vesz a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Nemzeti Tőkeholding (NTH) által kidolgozott Baross Gábor Tőkeprogram második pilléreként indult Zöld Alapok Tőkeprogramjában, amelyben az NTH befektetési döntése értelmében egy új, 50 milliárd forintos jegyzett tőkéjű, szigorúan zöld szempontok alapján működő, az uniós szabályozás alapján SFDR 8-as minősítésű alap létrehozását kezdi meg a társaság.

Címlapkép forrása: Budapesti Értéktőzsde

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Berobbant a halálos járvány: egy gyors húzással elkerülhető még a katasztrófa

Vezető modellező

Vezető modellező
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
A Nikola hidrogénkamionjaival tarolná le a piacot