Amerikai katonákra támadtak Törökországban
Globál

Amerikai katonákra támadtak Törökországban

Portfolio
Az Egyesült Államok törökországi nagykövetsége és a helyi kormányzói hivatal közlése szerint egy nacionalista török ifjúsági csoport két amerikai katonát támadtak Nyugat-Törökországban hétfőn. Az incidens kapcsán 15 támadót vettek őrizetbe.

Az izmiri kormányzói hivatal közleménye szerint a Törökországi Ifjúsági Unió (TGB) tagjai, akik a nacionalista ellenzéki Vatan párt ifjúsági tagozatát alkotják, "fizikailag megtámadtak" két civil ruhás amerikai katonát Konak kerületben. Az eseményt látva öt további amerikai katona csatlakozott hozzájuk, majd a rendőrség közbelépett. A hatóságok mind a 15 támadót őrizetbe vették és vizsgálatot indítottak az ügyben.

Az Egyesült Államok törökországi nagykövetsége megerősítette a támadás tényét, és közölte, hogy az érintett amerikai katonák már biztonságban vannak. Az X közösségi médiaplatformon közzétett nyilatkozatukban kijelentették: "Megerősíthetjük azokat a jelentéseket, amelyek szerint a USS Wasp fedélzetén tartózkodó amerikai szolgálat tagjai ma Izmirben támadás áldozatai lettek, és most már biztonságban vannak."

A TGB korábban egy videót tett közzé az X-en, amelyen egy csoport látható, amint egy férfit lefognak az utcán, és fehér csuklyát húznak a fejére, miközben jelszavakat kiabálnak. A csoport állítása szerint a férfi a USS Wasp kétéltű támadóhajó fedélzetén szolgáló katona volt.

A TGB közleményében kijelentette: "Az amerikai katonák, akik katonáink és palesztinok ezreinek vérét hordozzák a kezükön, nem mocskolhatják be az országunkat. Minden alkalommal, amikor beteszik a lábukat ezekre a földekre, úgy fogunk találkozni velük, ahogy megérdemlik."

Forrás: Reuters

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

Buxelliott - Elliott Wave Hungary

Bitcoin

Az elmúlt hónapokban egy oldalazó korrekció futott le hetes idősíkon, melynek befejezését követően további emelkedés érkezhet.Egy leszúrással elérte az árfolyam a korrekció ideális szint

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Berobbant a halálos járvány: egy gyors húzással elkerülhető még a katasztrófa

Vezető modellező

Vezető modellező
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
izraeli légierő vadászgépek