Hathetes csúcsra rántották a forintot
Deviza

Hathetes csúcsra rántották a forintot

Portfolio
Se az üzemanyagválság esélye, se Joe Biden visszalépése, se a váratlan kínai kamatvágás nem mozgatta meg péntek estéhez képest hétfő reggelig a forintot, a 390-es szint közvetlen közelében kezdte a hetet az euróval szemben. Aztán volt egy forintgyengülés reggel, de utána éles fordulatot láttunk, és hétfő délre már hathetes csúcsra kapaszkodott a magyar fizetőeszköz 389,5-nél. Kedden az MNB a Portfolio felmérése szerint folytatja majd a kamatcsökkentési sorozatát: óvatos, 25 bázispontos vágást hajthat végre, ez lehet magyar szempontból az egyik fő esemény a héten.
Megosztás

Hathetes csúcsra rántották a forintot - Jön a trendtörés

A délelőtti forinterősödéssel délig oda jutottunk, hogy hathetes csúcsra kapaszkodott a magyar fizetőeszköz 389,5-nél az euróval szemben. A hétvégi fejlemények hatására a nemzetközi kockázati étvágy kedvező, a vezető (határidős) részvényindexek emelkednek, a dollár oldalaz, és mindez a jelek szerint segíti a feltörekvő piaci devizák között a forintot is, igaz közben a zloty és a korona csak minimálisan erősödik.

forintdelhathetes240722

A dollár ellenében pedig 357,5-ig jutott a forint, így amint az alábbi ábránk érzékelteti: nagyon megközelítette az árfolyam a 4 éves emelkedő trendvonalat, amelyről múlt héten 356 közelében felpattant.

huftrendtoresdel240722
Megosztás

Éles fordulat a forint piacán

A reggeli 1 egységnyi forintesés gyorsan elmúlt, hiszen éles fordulat látszik a forintárfolyamban mindkét devizával szemben: az euró jegyzései így 391 felettről mostanra 390-ig süllyedtek, a dolláré 359,3-ról 358 közelébe hullottak.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader
Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader
Megosztás

Meg sem rezdült a forint a rendkívüli hírekre

Joe Biden amerikai elnök az újabb megmérettetéstől visszalépése egyelőre a jelek szerint csak enyhe mozgásokat váltott ki a nemzetközi pénz- és tőkepiacokon, az euró/dollár például 20 pippel ugrott vasárnap éjjel 1,09-ig, majd újra ereszkedett 1,0880-ig. A határidős részvényindexeknél sem látszik komolyabb mozgás se erre, se a váratlanul bejelentett 10 bázispontos kínai kamatvágás hírére.

eurusdregg240722

A forintot az se mozgatta meg egyelőre, hogy egyes szakértők szerint üzemanyagválság felé halad Magyarország a Lukoil ukrajnai olajtranzitjának blokkolása miatt, ami így a magyar nyersolajimport harmadát kiütötte, és csak rövid távon sikerült kezelnie a magyar kormánynak a helyzetet.

hufregg15perc240722

A forint az euróval szemben a 390-es szint közvetlen közelében, másfél hónapos csúcsa közelében jár továbbra is a bankközi piacon.

eurhufregg240722

A dollárral szemben 358,5 közelben jár a kereskedés, és amint az alábbi ábra érzékelteti, nagyon közel mozog az árfolyam a 4 éves emelkedő trendvonalhoz. Múlt héten erről 356 körül még felpattant, de ha a következő időszakban sikerülne letörnie, akkor komoly tér nyílna ki a forint további erősödése előtt. A holnapi MNB kamatdöntés, illetve az ahhoz társított üzenetek bizonyára fontosak lesznek a piaci szereplők számára, és befolyással lehetnek arra, hogy ez a trendtörés bekövetkezik-e, vagy sem.

usdhufheti240722

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

Megosztás

Lefordultak a piacok, és a héten kaphatnak még egy ütést

A héten fontos adatok érkeznek, amelyek jelentősen befolyásolhatják a nemzetközi piaci hangulatot. Heti makronaptárunkból kiderül, melyik napokon jönnek a fontos adatközlések.

Lefordultak a piacok, és a héten kaphatnak még egy ütést
Megosztás

Az új szakasz nem most kezdődik: folytatódhat a kamatcsökkentés Magyarországon

Átment Virág Barnabás MNB-alelnök múlt heti üzenete a piacok felé, amikor azt mondta: júliusban az asztalon lesz a kamatvágás. A Portfolio felmérésében megkérdezett elemzők nagy része szerint ugyanis holnapi ülésén folytatja a kamatcsökkentést a jegybank. Az MNB a legutóbb kamatdöntő ülésen még a monetáris politika új szakaszáról beszélt, amit akkor a kamatemelések szüneteltetéseként értelmezhettünk, ám azóta érdemben változott a környezet pozitív irányban. Abban már nincs ekkora egyetértés az elemzők között, hogy jövőre hogyan alakul a kamatpálya.

Az új szakasz nem most kezdődik: folytatódhat a kamatcsökkentés Magyarországon

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

Kiszámoló

Olajkrízis várható Magyarországon?

Egy múlt heti hír nem annyira bolygatta fel az ország közvéleményét, mint kellett volna. Az ukránok megtiltották a Lukoilnak, hogy Ukrajnán keresztül szállítsák a kőolajat Európába. Az ukr

Holdblog

Mi az értelmetlen befektetés?

Értelmetlen befektetés az, ami a dráguláson kívül semmire sem képes? Vagy önmagában a drágulás tényétől máris nem lehet az? Egyik olvasónk vendégcikkben elmélkedik arról, lehet-e... The

Holdblog

Egyre kevesebb emberre számítanak

Azt sem tudjuk pontosan, hány ember él a Földön, pláne nehéz megbecsülni, hányan fognak száz év múlva. Az ENSZ azért pár évente megteszi, a jelen... The post Egyre kevesebb emberre számítan

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kongatják a vészharangot: olyan folyamat zajlik, amely pusztító vírusokat szabadíthat ránk
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
forint