Sorban állnak ezekre az állásokra a Z generációs fiatalok: busás a fizetés, dinamikus a karrier
Üzlet

Sorban állnak ezekre az állásokra a Z generációs fiatalok: busás a fizetés, dinamikus a karrier

Portfolio
A fiatalok egyre több kihívással néznek szembe az első munkahelyük megtalálásakor és az új környezetbe való beilleszkedés során. Aki viszont idejében felkészül a felnőtté válás első igazi próbatételére, az komoly karrierre és előbb-utóbb szép summára is számíthat. A Pénzcentrum és a Portfolio közös rendezvénye, a november 13-i Gen Z Fest épp a legégetőbb kérdésekre igyekszik majd válaszokat adni a Z generáció számára. Itt a helyed, ha nem akarsz lemaradni a munkaerőpiaci versenyben!
Karrier, tanulás? Itthon vagy külföldön? Állásinterjú, bértárgyalás? Jövőbiztos skillek? - Megannyi kérdés, ami most egy középiskolás, egyetemista vagy pályakezdő fiatalt nyomasztanak. Ha te sem vagy még 100%-ig biztos, hogy merre és jól halad a tanulmányi vagy karrierutad, gyere el november 13-án a Gen Z Fesztre!

A pályakezdők helyzete napjainkban különösen aktuális kérdés, hiszen a fiatalok egyre több kihívással néznek szembe az első munkahelyük megtalálásakor és az új környezetbe való beilleszkedés során. A munkaerőpiac változásai, mint például a digitalizáció és a pandémia utáni távmunka elterjedése új lehetőségeket nyitottak meg a friss diplomások előtt, ugyanakkor növelték a munkavégzéssel járó elvárásokat is.

Az persze már minden fiatal számára egyértelmű, hogy tanulni kell, és a lehetőségek tárháza is igen széles. Felmerül ugyanakkor a kérdés: Oké, hogy tanuljunk, de hol, hogyan, mit és meddig? És merre tovább utána? Érdemes bezsebelni minél több diplomát, minél több nyelvvizsgát? Vagy az élet a legnagyobb iskola, ezért minél hamarabb el kell kezdeni dolgozni? És ha már elkezdünk dolgozni, akkor meddig érdemes egy helyen maradni? Egyáltalán mitől jó egy munkahely? Mitől jó egy CV, egy interjú? Na és egy szerződés, egy bértárgyalás?

A kérdések sora végtelennek tűnik, azonban érdemes idejében válaszokat találni a legtöbbre, hiszen, aki már fiatalon proaktív, az szép summára számíthat a munkaerőpiacon. Mint arra a Pénzcentrum egy korábban megjelent cikkében felhívta a figyelmet a tapasztalatszerzés első öt évében a keresetek dinamikusan növekednek, a műszaki és IT területen például akár 25–40 százalékkal is.

Ami az iparágakat illeti, az IT továbbra is a legjobban fizető szektor hazánkban, de talán mondhatjuk, hogy globálisan is. Egyre több cég digitalizálja a folyamatai, ennek köszönhetően a kereslet is folyamatosan nő az informatika iránt érdeklődő hallgatók iránt. Ezen kívül a pályakezdők számára – ha nyelvtudás is társul a diploma mellé –, az üzleti szolgáltató központok a legvonzóbb foglalkoztatók, itt bruttó 500–650 ezer forint között alakulnak a kezdő fizetések

- sorolt néhány kurrens szektort Bodor Fruzsina, a Prohuman közvetítési üzletágának vezetője, aki hozzátette: "Ami a kékgalléros szakmákat illeti, a villanyszerelők iránti kereslet az ipari és lakossági szektorban is magas, ezekben a szektorokban a pályakezdők bruttó 400–600 ezer forintot is kereshetnek, néhány év után pedig akár bruttó 500–750 ezer forintra is felkúszhat a jövedelmük. A CNC gépkezelők átlagos havi bruttó bére 450–700 ezer forint között alakul, mivel a gépek kezeléséhez és programozásához speciális szakértelem szükséges, különösen a gép- vagy az autóiparban."

Jön a Gen Z Fest!

A korábban felsorolt megannyi kérdésre igyekszik majd választ adni a november 13-i Gen Z Fest, ezzel is segítve minden fiatal karrierterveit. Mivel mindenkinek más válik be, ezért a fesztiválon igyekszünk minél többféle irányt, szakembert, iskolát, módszert, munkát, munkahelyet bemutatni, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelőt. Ha te sem akarsz tovább pánikolni a jövőd miatt, akkor gyere el, hiszen

  • segítünk, hogy jobban megismerd önmagad, képességeidet, ami után könnyebben fog menni a megfelelő egyetem, munkahely kiválasztása;
  • megmutatjuk, hogy milyen érvek szólnak a külföldi vagy itthoni tanulás és karrier mellett/ellen;
  • megismerhetsz olyan skilleket, képzési programokat, amikre nagy szükség lesz a jövőben;
  • megmutatjuk, hogy mitől és hogyan lesz sikeres egy állásinterjú, bértárgyalás;
  • megmutatjuk, hogy mitől jó egy önéletrajz, mitől jó egy munkahely;
  • lehetőséged nyílik találkozni, beszélgetni szakmabeliekkel, potenciális munkaadókkal, mentorokkal és más fiatalokkal, akik hasonló érdeklődési körrel rendelkeznek.

November 13-án, az UP Rendezvénytéren olyan előadók adnak majd karriertanácsokat, mint például Bíró Ágota, az Engame Akadémia ügyvezető igazgatója; Dr. Naárné Dr. Tóth Zsuzsanna Éva, a Budapesti Metropolitan Egyetem oktatási rektorhelyettese; Bodor Fruzsina, a Prohuman munkaerő-közvetítési üzletágvezetője; Papp Nóra, a Deloitte toborzás és Employer Brand vezetője; Ferenczy Dóra, az OTP Bank tehetség-bevonzás és karriermenedzsment osztályvezetője; Kutni Mátyás, a Nemzeti Innovációs Ügynökség edukációs igazgatója, vagy épp Trunk Tamás DABLTY, újgenerációs-márka szakértő, Gen Z tanácsadó.

A rendezvényen kiemelt témáink lesznek:

  • Menjek vagy maradjak? Külföldi vs. itthoni egyetemek
  • Hogy néz ki egy ideális oktatási rendszer? Mitől jó egy egyetem? Mitől jó egy képzés?
  • Hogyan lehet pénzt keresni már az egyetem alatt?
  • Mik a 21. század elengedhetetlen skilljei?
  • Mennyit érnek a mai szakmák? Mire lesz szükség 10 év múlva?
  • Mitől jó egy munkahely? Mitől jó egy szerződés? Mitől jó egy főnök?
  • Munka és magánélet közötti egyensúly - Kösz, de hogyan?
  • Hogyan szüntessük meg az állandó pánikot és szorongást, ha a jövőről van szó?

Gyere el Te is, a novemberi Gen Z Fest-en megvitatjuk a legfontosabb kérdéseket a karrierutakról, segítünk a szorongást, a pánikot enyhíteni, megszüntetni és bemutatni, hogy nincs jó és rossz döntés, hisz ahány ember, annyiféle lehetőség. További részletek és jelentkezés ITT!

A cikk saját termék népszerűsítését szolgálja.

Címlapkép forrása: Portfolio

Holdblog

Mit nézünk pontosan egy grafikonon?

Hiába nézzük ugyanazt az árfolyamot, nem ugyanazt látjuk rajta. Megvizsgálták, hogy befolyásolja-e a prognózisainkat az, hogy pontosan mire is fókuszálunk egy grafikonon. Az eredmény meglepő,.

Kasza Elliott-tal

Genuine Parts Co. - elemzés

2020 decemberében elemeztem a céget, akkor került fel a radaromra. Nem mondom, hogy azóta követem, de egy jó ideje már figyelem, két okból: 68 éves osztalékemelési múltja van, ezzel a har

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Zuhan az állampapírok kamata – Mutatjuk, mibe érdemes most befektetni!
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Graphisoft - Portfolio Construction Technology & Innovation 2024
2024. november 27.
HR (R)Evolution 2024 - Powered by Prohuman & Pénzcentrum
2024. november 13.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
befektető tőzsde este árfolyam getty stock