Menetelnek tovább az amerikai részvénypiacok
Üzlet

Menetelnek tovább az amerikai részvénypiacok

Portfolio
Kilenc hónapja nem volt olyan jó hete a globális részvénypiacoknak, mint a múlt héten, a befektetők elkezdték árazni, hogy az amerikai gazdasági lassulás a korábban vártnál sokkal mérsékeltebb lehet, sikerülhet elkerülni a recessziót. A lendület a tőzsdéken ezen a héten is kitarthat.
Megosztás

Pluszos zárás Európában

A londoni FTSE-100 mutató 0,55 százalék, a frankfurti DAX-index 0,58 százalék, a párizsi CAC-40 index 0,70 százalék pluszban fejezte be a napot. Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,65 százalékkal erősödött.

Megosztás

Fontos jelzés jött az USA gazdaságáról

Csökkent az amerikai Conference Board gazdaságkutató intézet összetett teljesítményindexe júliusban, immár az ötödik egymást követő hónapban, miután februárban két éve először emelkedett. A mutató romlásának üteme viszont már nem jelez előre recessziót.

Megosztás

Kitart a jó hangulat a tengerentúlon

Felfelé araszolnak az amerikai tőzsdeindexek. A Dow Jones 0,4%-ot emelkedett, az S&P 500 index 0,39%-os pluszban jár, a Nasdaq 0,35%-ot tudott emelkedni.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.
Megosztás

Pluszban nyitott Amerika

A 30 vezető iparvállalat DJIA-indexe 0,29 százalék, a részvények szélesebb körét érintő S&P 500 index 0,21 százalék, a technológiai részvények alakulását követő Nasdaq index pedig 0,07 százalék növekedést mutatott pénteki záróértékéhez képest.

Ugyanekkor a londoni FTSE100 index 0,38 százalék, a frankfurti DAX index 0,38 százalék, a párizsi CAC40 index 0,70 százalék pluszt jelzett.

Untitled 1
Megosztás

Emelkedik a DAX

A német részvényindex eddig a mai nap 0,22%-os pluszban van, a Francia CAC 40 pedig már 0,4%-os pozitív elmozdulást mutat.

dax1
Megosztás

Kis mozgások

Nincs érdemi mozgás a vezető európai részvényindexekben, a német DAX stagnál, a francia CAC 0,2 százalékot emelkedett.

dacs
Megosztás

Mérsékelt elmozdulások a nyitásban

A múlt pénteki záróértékük közelében ingadoznak az európai részvénypiacok, a német DAX értéke 0,1 százalékot csökkent, miután az augusztus eleji mélypontjáról közel 2 hét alatt több mint 7 százalékot pattant fel.

dax9

A francia CAC index értéke kis pluszban áll az elmúlt napok ralija után.

fra9
Megosztás

2500 dollár felett az arany

Múlt heti nagy ralijával új történelmi csúcsra emelkedett az arany árfolyama, most először áll 2500 dollár felett, bár ma mérsékelten esett a nemesfém árfolyama, az még mindig 2500 dollár felett áll.

gol9
Megosztás

Vegyes mozgások az ázsiai tőzsdéken

Ma reggel az ázsiai tőzsdéken vegyes mozgásokat látunk, miközben a kínai részvénypiacok jellemzően emelkednek, a Hang Seng 0,8, a Shanghai Composite 0,4 százalékot emelkedett, eközben a japán Nikkei 2 százalékot esett, utóbbinál azért érdemes figyelembe venni, hogy volt is honnan, hiszen a múlt héten több mint 9 százalékot pattant fel az index.

nik9

Ma folytatódott a múlt héten látványosan zajló dollárgyengülés, az euróval szemben közel tavaly december vége óta nem látott szintre gyengült az amerikai fizetőeszköz.

usdf4

A határidős részvényindexek állása alapján mérsékelt elmozdulásokkal indulhat a hét, az S&P 500 0,2, a Nasdaq 0,3 százalékot erősödhet.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

Kiszámoló

Melyik a legolcsóbb fűtési mód?

Terjednek a modern hőszivattyús fűtési módok, akár központi egységgel szerelve, akár szobánként külön klímával megoldva a fűtést. A hőszivattyú egy remek találmány, egy fordított hűt

Holdblog

Így termelnek áramot a legnagyobbak

Brazília mutatja az utat a megújuló energiaforrások terén, de óriási helyzeti előnye van. A világ tíz legnagyobb vízerőművéből ugyanis három is az országban van, márpedig... The post Így

Bankmonitor

Mire elég egy átlagos személyi hitel?

Ha személyi hitel felvételét tervezed, érdemes átgondolni, mire használhatod fel. Cikkünkben bemutatjuk, mire lehet elegendő egy átlagos kölcsön, legyen szó autóvásárlásról, lakásfelújí

Holdblog

Balásy Zsolt: Kit érdekel a bitcoin?

Miért foglalkozna bárki egy ilyen obskúrus témával, ha nincs hedge fundja vagy kapucnis pulcsija? Béla bának nincs bitcoinja, nem is érdekli. Ahogy az arany se.... The post Balásy Zsolt: Kit érde

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Sorra törölnek járatokat a világ legnagyobb légitársaságai biztonsági kockázatok miatt - Ezekbe a városokba nem repülnek

Szerkesztő-újságíró-tartalomfejlesztő

Szerkesztő-újságíró-tartalomfejlesztő
Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
chip