Szabadulnak a tech-részvényektől a befektetők, kulcsszinten az Nvidia
Üzlet

Szabadulnak a tech-részvényektől a befektetők, kulcsszinten az Nvidia

Portfolio
A makroadatok és az amerikai jegybankárok kommentárjai mellett vállalati gyorsjelentések is mozgatják a héten a tőzsdéket, emellett a nagy amerikai technológiai papírok felől egy látványos elfordulás látszik, az esést a chipgyártó vállalatok vezetik, miután kiszivárgott, hogy az Egyesült Államok szigorúbb exportkorlátozásokat vezethet be az iparban. A mesterséges intelligencia zászlóshajójának számító Nvidia különösen nagyot esett, kulcsszinten van az árfolyam.
Megosztás

Kiszivárgott Biden terve, szakadnak a részvények

Nagy esésben vannak ma a chipgyártó vállalatok részvényei, élen  a tajvani ASML-el, de a mesterséges intellingencia zászlóshajójának számító Nvidia is nagyot zuhant. Mindez annak tudható be, hogy az Egyesült Államok részéről felmerült a szigorúbb exportkorlátozások lehetősége a félvezető-iparban, ráadásul a Tajvannal kapcsolatos geopolitikai feszültségek is fokozódtak Donald Trump megjegyzései miatt - írja a CNBC.

Kiszivárgott Biden terve, szakadnak a részvények
Megosztás

Zuhan az Nvidia - Hol állhat meg?

A befektetők egyre látványosabban fordulnak el az idei év sztárpapírjaitól, hogy máshol keressék a lehetőségeket a brutális árfolyamemelkedéseket követően - ebben a környezetben nagyot esett a mesterséges intelligencia zászlóshajójának kikiáltott Nvidia a mai kereskedésben, ezzel kulcsszintre került az árfolyam. Adódik a kérdés: meddig tarthat a zuhanás, és ha rövid életű csak a megtorpanás, akkor meddig lőhet még ki az árfolyam?

Zuhan az Nvidia - Hol állhat meg?
Megosztás

Jó napja volt az OTP-nek

Óvatos optimizmus volt ma jellemző a magyar tőzsdére, az OTP vezetésével végül feljebb tudott kerülni a BUX index.

Jó napja volt az OTP-nek
Megosztás

Nagy esésben a Nasdaq

Felemásan nyitottak az amerikai tőzsdék, a technológiai részvények gyengélkednek, nagyot esett a Nasdaq a nyitást követően.

Nagy esésben a Nasdaq
Megosztás

Várt felett a Johnson & Johnson eredménye

Az elemzői konszenzust felülmúló második negyedéves bevételi és profitszámokat közölt ma nyitás előtt a Johnson & Johnson, köszönhetően a gyógyszerértékesítéseknek, különösen a rákgyógyszerének és a pikkelysömör elleni készítményének. Az időszakot 22,4 milliárd dolláros bevétellel zárta, a várakozás 22,3 milliárd dollár volt, egy részvényre jutó eredménye pedig 2,82 dollárra rúgott, szemben a 2,7 dolláros elemzői konszenzussal. További jó hír, hogy a menedzsment megemelte az idei évre vonatkozó bevételi várakozását. Ennek ellenére a részvények kis mínuszban állnak a nyitás előtti kereskedésben.

Megosztás

Itt az amerikai ipari termelés

A vártnál érdemben jobb amerikai ipari termelés megerősíti a feldolgozóipar kilábalását. Ez több részvénypiaci szektor számára is kedvező fejlemény lehet és rögtön adódik a kérdés, hogy a feldolgozóipar fellendülése képes lehet-e ellensúlyozni a szolgáltatószektor lassulását.

Itt az amerikai ipari termelés
Megosztás

Nagy dologra készül a Telekom, de még nem tudni, hogy mi a terv

Nem csak a Magyar Telekom, de a Duetsche Telekom több régiós leányvállalata is bejelentette nemrég, hogy mérlegeli a mobilinfrastruktúra leválasztását, a horvát és a görög cég is fontolgatja – idézi az Erste elemzőjét a VG.

Nagy dologra készül a Telekom, de még nem tudni, hogy mi a terv
Megosztás

Éppen a szemünk előtt indult el egy mindent elsöprő lavina a tőzsdéken?

Olyan jelenségre lehettünk figyelmesek a tőzsdéken az elmúlt napokban, amire hosszú ideje nem volt már példa. A tőzsdei emelkedést idén vezető és sokáig sebezhetetlennek tűnő technológiai óriáscégek elkezdtek alulteljesítővé válni a piac különböző szegmensseivel, különösen a kis tőkeértékű cégekkel szemben. Mi váltotta ki a hirtelen történt rotációt? Rövid távú változásról van szó, vagy valóban átalakul a részvénypiaci vezetőgárda? Mitől függ, hogy melyik forgatókönyv fog megvalósulni? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ.

Éppen a szemünk előtt indult el egy mindent elsöprő lavina a tőzsdéken?
Megosztás

A techpapírok húzzák le az amerikai tőzsdéket

Csökkenéssel nyithatnak az irányadó amerikai indexek, az S&P 500 és a Nasdaq futures 1 százalék feletti csökkenést jelez előre a nyitásra. A technológiai részvényeket ma is adják, az Apple több mint 2 százalékot, az Nvidia 4 százalékot esett a nyitás előtti kereskedésben, ami újabb jele annak, hogy a befektetők elfordulnak az idei év sztárpapírjaitól, és máshol keresik a lehetőségeket az árfolyamemelkedéseket követően.

Megosztás

Új elhízás elleni csodaszer a láthatáron, esik a sztárgyógyszerek gyártóinak árfolyama

Esik a Novo Nordisk és az Eli Lilly részvényeinek árfolyama, miután a svájci Roche ígértes eredményeket közölt a legújabb elhízás elleni gyógyszerjelöltjének korai fázisú vizsgálatairól. Az új fejlesztés komoly versenytársat jelenthet a jelenlegi piaci szereplők számára - tudósít a CNBC.

Új elhízás elleni csodaszer a láthatáron, esik a sztárgyógyszerek gyártóinak árfolyama
Megosztás

Felülteljesítő a BUX az európai tőzsdék között

Miközben az európai tőzsdék kisebb mínuszban állnak, a BUX index mérsékelten emelkedik a mai kereskedésben.

Felülteljesítő a BUX az európai tőzsdék között
Megosztás

Esnek az európai tőzsdék

Esnek az európai tőzsdék szerda délelőtt, a DAX 0,3 százalékos, a CAC-40 0,4 százalékos, a FTSE-100 0,2 százalékos mínuszban áll. A leggyengébben a technológiai részvények teljesítenek, az ASML több mint 6 százalékot zuhant, miután a Bloomberg arról írt, hogy szigorúbb szabályokat vezetnek be a chipgyártóknál, amelyek Kínába exportálják a technológiájukat.  

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.
Megosztás

Most az Adidas áll jobban az Adidas-Nike harcban

Ismét megemelte az Adidas az idei évi eredményére vonatkozó várakozásait, idén már másodszor, amit jól fogadnak a befektetők, több mint 3 százalékos emelkedéssel nyitott a részvény a német tőzsdén.

Most az Adidas áll jobban az Adidas-Nike harcban
Megosztás

Alig mozdul a BUX szerda reggel

Mérsékelt csökkenésekkel kezdődik a nap az európai tőzsdéken, a BUX stagnálással nyitott.

Alig mozdul a BUX szerda reggel
Megosztás

Még 400 millió forintnyi saját részvényt vett az OTP

Több mint 400 millió forintnyi saját részvényt vásárolt az OTP tegnap a tőzsdén – derül ki a vállalat közleményéből.

Még 400 millió forintnyi saját részvényt vett az OTP
Megosztás

Megérkeztek a brit inflációs adatok

A várakozásokkal nagyjából megegyezően alakultak az inflációs adatok. A maginfláció még mindig 3,5%-on áll, annak ellenére, hogy az infláció már 2%-ra csökkent. Az angol jegybank továbbra is óvatos és a maginfláció további trendszerű csökkentését szeretné látni a kamatcsökkentési ciklus elkezdéséhez.

Megérkeztek a brit inflációs adatok
Megosztás

Így állnak a tőzsdék szerda reggel

Mik az aktuális események a tőzsdéken?

  • Emelkedéssel zártak tegnap a vezető amerikai részvényindexek, a Dow Jones 1,8 százalék pluszban fejezte be a napot, a S&P 500 0,6 százalékot emelkedett, míg a Nasdaq 0,1 százalékkal került feljebb.
  • Az ázsiai tőzsdéken ma reggel felemás hangulat látszik, a Nikkei 0,4 százalékot, a Kospi 0,6 százalékot esett, miközben a hongkongi tőzsde minimálisan emelkedett.
  • Vegyesen nyithatnak az európai tőzsdék, a határidős részvényindexek állása alapján a DAX 0,3 százalékkal kerülhet lejebb, a CAC tegnapi záróértéke körül nyithat, míg a FTSE 0,2 százalékot emelkedhet.
  • Vegyes nyitás várható az amerikai tőzsdéken a határidős részvényindexek jelenlegi állása alapján. A Dow Jones 0,01 százalék pluszban nyithat, a S&P 500 0,2 százalékkal kerülhet lejjebb, míg a Nasdaq 0,37 százalékot eshet.

Mi várható makro fronton?

Ma a brit infláció alakulását ismertetik, a fontkitettséggel rendelkezőknek ez kulcsfontosságú adat. Délelőtt közzéteszi az Eurostat az infláció végleges számait és egyben a teljes tagállami rangsort, de jön ipari termelési adat az USA-ból és jön a Fed bézs könyve is. Az MNB ismerteti a devizatartalék alakulását.

2024. július 15. – július 21. Makronaptár
Magyar makrogazdaság
július 15. hétfő 8:30 KSH Építőipar máj.
július 15. hétfő 8:30 MNB Havi fizetési mérleg máj.
július 16. kedd 11:00 ÁKK 3 hónapos dkj aukció  
július 17. szerda 8:30 MNB Devizatartalék jún.
Nemzetközi makrogazdaság
július 15. hétfő 4:00 Kína GDP Q2
július 15. hétfő 8:00 Németo. Kiskereskedelem máj.
július 15. hétfő 11:00 EU Ipar máj.
július 16. kedd 10:00 EU EKB hitelezési felmérés  
július 16. kedd 14:30 USA Kiskereskedelem jún.
július 17. szerda 8:00 UK Infláció jún.
július 17. szerda 11:00 EU Infláció második becslés+rangsor jún.
július 17. szerda 14:30 USA Lakásépítési engedélyek jún.
július 17. szerda 15:15 USA Ipari termelés jún.
július 17. szerda 20:00 USA Fed bézs könyv  
július 18. csütörtök 8:00 UK Munkanélküliség máj.
július 18. csütörtök 14:15 EU EKB kamatdöntés  
július 18. csütörtök 14:45 EU Christine Lagarde sajtótájékoztatója  
július 19. péntek 1:30 Japán Infláció  
július 19. péntek 8:00 Németo. Ipari termelői árak jún.
július 19. péntek 8:00 UK Kiskereskedelem jún.
Forrás: Portfolio-gyűjtés

Mi történt eddig a tőzsdéken?

  • A vezető amerikai, ázsiai európai és régiós részvényindexek közül idén 23,3 százalékos elmozdulással a Nikkei index áll az élen, a sereghajtó 0,5 százalékos emelkedéssel a CAC index.
  • A hazai blue chipek közül idén a legjobban a Magyar Telekom részvénye teljesített 59,5 százalékos emelkedéssel, a sor végén a Mol papírja áll 0,1 százalékos emelkedéssel.
  • A fontosabb nyersanyagok közül év eleje óta az Ezüst árfolyama már 29,4 százalékot emelkedett.
Fontosabb instrumentumok
  Árfolyam 1 nap 1 hét 1 hónap Idén 1 év 5 év
Amerikai részvényindexek              
Dow Jones 40 954,48 1,8% 4,2% 6,1% 8,7% 18,7% 49,8%
S&P 500 5 667,2 0,6% 1,6% 4,3% 18,8% 25,8% 88,7%
Nasdaq 20 398,62 0,1% -0,3% 3,8% 21,2% 31,0% 157,3%
Ázsiai részvényindexek              
Nikkei 41 275,08 0,2% -0,7% 6,3% 23,3% 27,4% 91,7%
Hang Seng 17 727,98 -1,6% 1,2% -1,2% 4,0% -8,7% -38,1%
CSI 300 3 498,28 0,6% 1,7% -1,2% 2,0% -10,3% -8,1%
Európai részvényindexek              
DAX 18 518,03 -0,4% 1,5% 2,9% 10,5% 15,0% 49,0%
CAC 7 580,03 -0,7% 1,0% 1,0% 0,5% 2,8% 35,0%
FTSE 8 164,9 -0,2% 0,3% 0,2% 5,6% 9,8% 7,8%
FTSE MIB 34 369,19 0,0% 1,5% 5,2% 13,2% 19,9% 54,8%
IBEX 11 090,5 -0,5% 1,8% 0,9% 9,8% 17,5% 18,3%
Régiós részvényindexek              
BUX 72 294,69 -0,6% 1,6% 4,0% 19,3% 39,4% 76,9%
ATX 3 683,25 0,0% 0,9% 4,2% 7,2% 16,5% 22,5%
PX 1 596,11 -0,3% 1,6% 5,2% 12,9% 21,8% 50,9%
WIG20 85 965,13 -3,0% -2,5% 2,5% 9,6% 22,4% 42,4%
Magyar blue chipek              
OTP 18 200 -0,5% 2,4% 5,4% 15,2% 48,1% 46,7%
Mol 2 828 -2,1% -0,4% 0,2% 0,1% -8,7% -6,4%
Richter 9 790 0,5% 2,0% 5,3% 11,9% 11,9% 95,8%
Magyar Telekom 1 088 -0,2% 3,2% 5,6% 59,5% 159,0% 148,4%
Nyersanyagok              
WTI 81,92 -1,6% -1,0% 3,2% 14,0% 8,6% 42,7%
Brent 84,14 -1,0% -1,0% 1,9% 8,3% 3,4% 26,2%
Arany 2 456,29 0,9% 4,4% 5,3% 18,9% 25,4% 74,3%
Ezüst 31,37 1,3% 1,9% 7,5% 29,4% 25,8% 101,1%
Devizák              
EURHUF 392,1050 0,4% -0,7% -1,5% 2,6% 4,9% 20,3%
USDHUF 360,4237 0,7% -1,2% -3,3% 4,2% 8,4% 24,1%
GBPHUF 466,5149 0,1% 0,2% -1,2% 5,7% 6,9% 29,3%
EURUSD 1,0879 -0,3% 0,6% 1,8% -1,5% -3,2% -3,1%
USDJPY 157,8650 0,0% -2,2% 0,3% 12,0% 14,0% 45,8%
GBPUSD 1,2948 -0,3% 1,2% 2,2% 1,6% -1,3% 4,3%
Kriptovaluták              
Bitcoin 65 081 0,5% 12,1% -1,4% 47,3% 114,6% 591,4%
Állampapírok              
10 éves német állampapírhozam 2,42 0,0% -4,5% 3,6% 19,4% -2,2% -929,5%
10 éves magyar állampapírhozam 6,51 0,0% -4,5% -7,3% 9,8% -8,8% 161,4%
Forrás: Refinitiv, Portfolio

Címlapkép: Getty Images

Megosztás

Nagyot ment a Dow index, több mint egy éve nem látott emelkedés

Felemás hangulatban telt a keddi kereskedés Ázsiában, ezt követően azonban Európában folytatódott az esés a tőzsdéken. Délután fontos kiskereskedelmi adat érkezett Amerikából, melynek hatására erősödni kezdett a dollár, az amerikai tőzsdék pedig emelkedtek, különösen a Dow index, amely közel 2 százalékos pluszban zárt, ami 2023 júniusa óta nem látott mértékű emelkedés.

Nagyot ment a Dow index, több mint egy éve nem látott emelkedés
Megosztás

Döntött a Magyar Telekom: jövőre folytatja a részvény-visszavásárlásokat

A Magyar Telekom ma esti közleményében bejelentette, hogy figyelembe véve, hogy a tervezett maximális részvény-visszavásárlási értéknek több mint 90 százaléka megvalósult 2024 júniusában, a társaság úgy döntött, hogy a részvény-visszavásárlás folytatását 2025 tavaszára időzíti.

Döntött a Magyar Telekom: jövőre folytatja a részvény-visszavásárlásokat

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Von der Leyen botránya pont egy nappal a sorsdöntő szavazása előtt kapott új erőre
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
budapest airport liszt ferenc repülőtér