Meglepő döntést hozott Oroszország legfontosabb szövetségese, Magyarország is érintett
Globál

Meglepő döntést hozott Oroszország legfontosabb szövetségese, Magyarország is érintett

MTI
"Békeszeretetből' vízummentességet vezet be Fehéroroszország 35 európai ország - közöttük Magyarország - állampolgárai számára 2024. július 21-től december 31-ig - közölte a fehérorosz külügyminisztérium, amelyet az RBK orosz hírportál idézett szerdán.

A harmincöt érintett ország Andorra, Ausztria, Belgium, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Ciprus, Csehország, Dánia, Észak-Macedónia, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Írország, Izland, Liechtenstein, Luxemburg, Magyarország, Málta, Monaco, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svájc, Svédország, San Marino, Szlovákia, Szlovénia és a Vatikán.     

2022 óta a vízummentesség Litvánia, Lettország és Lengyelország állampolgárai számára van érvényben. A vízummentes be- és kilépés minden közúti és vasúti határátkelőnél érvényes. A vízum nélküli fehéroroszországi tartózkodás maximális időtartama 30 nap.     

A Fehéroroszország területére a vízummentes rendszer keretében belépők az Oroszországi Föderáció kivételével folytathatják az átutazást harmadik országba, a repülőtéri határátkelőkön is

- közölte az Állami Határőrizeti Bizottság (határőrség) sajtószolgálata.     

A külügyminisztérium adatai szerint személyi igazolvánnyal utazhatnak be Fehéroroszországba Azerbajdzsán, Albánia, Argentína, Brazília, Ecuador, az Egyesült Arab Emírségek, Georgia, Izrael, Kazahsztán, Katar, Kína, Kirgizisztán, Kuba, Moldova, Mongólia, Montenegró, Nicaragua, Oroszország, Örményország, Saint Kitts és Nevis, Szerbia, Tádzsikisztán, Törökország, Ukrajna, Üzbegisztán és Venezuela állampolgárai.     

A határőrség július 15-én közölte, hogy 2024 eleje óta a vízummentesség keretében több mint 116 ezer, az EU tagállamaiban élő külföldi állampolgár utazott Fehéroroszországba. Többségük Litvániából, Lettországból és Lengyelországból.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

Kasza Elliott-tal

Eladások

Augusztus közepén pénzre lesz szükségem, és ehhez el kell adnom pár részvényt. Egy éve is volt egy hasonló dilemám, akkor veszteséggel szálltam ki több papírból, de idén más a tervem.Van

Kiszámoló

Hogy kerüld el a tranzakciós adót?

A kormánynak annyi a fantáziája, mint egy betonbékának. Ha pénz kell az összeomlott költségvetés foltozgatásához, akkor főleg a bankokat és a biztosítókat nyúzza, egyre jobban. (Akár rend

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Von der Leyen botránya pont egy nappal a sorsdöntő szavazása előtt kapott új erőre
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
orosz amerikai zászló