Bréking: házon belül támadják Bident!
Globál

Bréking: házon belül támadják Bident!

Portfolio
Adam Schiff demokrata párti képviselő felszólította Joe Bident, hogy szálljon ki a választási versenyből, egyúttal a Kongresszus elvesztésére is figyelmeztetett - írja a CNBC.

Bár a kampányból való kilépés csak Biden elnök (saját) döntése lehet, úgy vélem, itt az ideje, hogy átadja a stafétát

- fogalmazott Schiff, a kaliforniai szenátusi székért induló demokrata jelölt, aki erős favoritja a novemberi győzelemnek. „És ezzel bebiztosítjuk vezetői örökségét, lehetővé téve számunkra, hogy legyőzzük Donald Trumpot a közelgő választásokon” -tette hozzá.

A bejelentés előzményeként a Demokrata Nemzeti Bizottság elnöke által aláírt levélből még az derült ki, hogy a Demokrata Párt vezetése augusztus elején tartott távszavazással szeretné megerősíttetni Joe Biden elnökjelöltségét, jóval a párt hivatalos elnökjelölő konvenciója előtt.

A Demokrata Párt képviselőházi tagjai közül egyre többen ellenzik Joe Biden hivatalos jelöltté nyilvánításának felgyorsítását, hogy azt az augusztus 19 és 22. között Chicagóban szervezett demokrata jelölőgyűlés előtt véglegesítsék. Az ellenzők egyike, Jared Huffman, a Demokrata Párt kaliforniai kongresszusi képviselője a CNN hírtelevíziónak adott interjúban számolt be a politikustársai körében növekvő aggodalomról, és "szörnyű elképzelésnek" nevezte az előrehozott elnökjelölést, valamint azt mondta, hogy

amennyiben az elnökválasztást most tartanák, Joe Biden súlyos vereséget szenvedne.

Ma jelent meg az AP-NORC elmúlt napokban készült közvélemény-kutatása is, amely szerint a demokrata párt szavazóinak csaknem kétharmada, 65 százaléka szerint Joe Bidennek vissza kellene lépnie az elnökjelöltségtől.  

Címlapkép forrása: Doug Mills/The New York Times/Bloomberg via Getty Images

Kasza Elliott-tal

Eladások

Augusztus közepén pénzre lesz szükségem, és ehhez el kell adnom pár részvényt. Egy éve is volt egy hasonló dilemám, akkor veszteséggel szálltam ki több papírból, de idén más a tervem.Van

Kiszámoló

Hogy kerüld el a tranzakciós adót?

A kormánynak annyi a fantáziája, mint egy betonbékának. Ha pénz kell az összeomlott költségvetés foltozgatásához, akkor főleg a bankokat és a biztosítókat nyúzza, egyre jobban. (Akár rend

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Von der Leyen botránya pont egy nappal a sorsdöntő szavazása előtt kapott új erőre
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Ez is érdekelhet
orosz amerikai zászló