Koronavírus: törölte strasbourgi plenáris ülését az Európai Parlament
Uniós források

Koronavírus: törölte strasbourgi plenáris ülését az Európai Parlament

Portfolio
Nem Strasbourgban és nem olyan hosszú ideig tartó plenáris ülése lesz az Európai Parlamentnek három hét múlva a koronavírus járvány terjedése miatt – döntött kedden az Európai Parlament Elnökeinek Értekezlete.

Az EP közleménye szerint a politikai csoportok vezetői kedden a vis major eset miatt az ülésnaptár megváltoztatásáról döntöttek, a COVID-19 vírus terjedésének megállítása érdekében hozott intézkedéseket követően. A döntések lényege, hogy megváltoztatták az EP ülésnaptárát az elkövetkező hetekre.

A döntés célja, hogy az Európai Parlament továbbra is gyakorolhassa alapvető funkcióit (jogalkotási és költségvetési jogkör, plenáris ülések és az intézmény irányítószerveinek megbeszélései) oly módon, hogy ugyanakkor megfeleljen a képviselők és az adminisztrációs dolgozók, valamint a közegészség védelmének is.A jóváhagyott változások

  • Az áprilisi ülés, melynek eredeti dátuma március 30 (hétfő) - április 2 (csütörtök) lett volna Strasbourgban, április 1 (szerda) délután és április 2 (csütörtök) reggel között Brüsszelben zajlik majd.
  • Minden, március 16-val kezdődő tevékenységet elhalaszt vagy töröl az Európai Parlament. A március 23-val kezdődő hét tevékenységei nem változnak.

Címlapkép forrása: Getty Images

Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Valamit tervez a kormány - Mi lesz az OTP-vel?
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
P058679-2311