100 ezer forintot is nyerhetsz egy jó gyakorlat bemutatásával
Uniós források

100 ezer forintot is nyerhetsz egy jó gyakorlat bemutatásával

Portfolio
Egy újfajta, a 2014-2020-as ciklusban eddig példátlan verseny indult el a nyertes uniós projektek között, amelynek az a célja, hogy bemutassa a jó gyakorlatokat az egyes projektek végrehajtása során. Négy kategóriában lehet indulni és a benyújtott összefoglalók alapján akár 100 ezer forintos ajándékcsomagok, illetve különféle kulturális csoportos programok között is választhat a nyertes.

Megjelent a hivatalos uniós pályázati oldalon egy olyan hír, amely az EU-pályázatok kapcsán alkalmazott jó gyakorlatok között rendez versenyt. A felvezető szöveg szerint

Ha európai uniós forrásból megvalósított projektje során külön figyelmet szentelt az esélyegyenlőség, a fenntarthatósági vagy klímavédelmi szempontoknak, akkor érdemes jelentkeznie versenyünkre.

A versenyre jelentkezés, egyben a pályázat benyújtása ezen a linken lehetséges. A pályázat beküldésének határideje: 2020.02.29.

A verseny célja, hogy olyan projekteket azonosítson, ahol a horizontális elvek (nemek közötti egyenlőség, esélyegyenlőség, fenntartható fejlődés és a klímaváltozás elleni küzdelem) egyikének, vagy akár többnek a megvalósulása - bár nem a projekt fókuszfeladata volt - mintaértékűnek tekinthető és jó gyakorlatként megosztható.

A verseny a horizontális elvek megvalósítása kapcsán az alábbi négy kategóriában kerül meghirdetésre:

  1. A nők és férfiak közötti egyenlőség megteremtése – Azon intézkedések, amelyek segítenek fölszámolni a nőket vagy a férfiakat érintő egyenlőtlenséget a társadalmi élet valamennyi területén, beleértve a foglalkoztatást, a képzést, a gazdasági életet, a közéletet, a javakhoz és szolgáltatásokhoz való hozzáférést.
  2. Hátrányos helyzetű csoportok esélyegyenlősége – Az esélyegyenlőség elősegítésének célja jellemzően a hátrányos megkülönböztetésből - mely alapulhat nemen, faji vagy etnikai származáson, valláson vagy meggyőződésen, fogyatékosságon, életkoron vagy szexuális irányultságon - fakadó hátrányok társadalmi szintű csökkentése, az érintett emberek társadalmi-gazdasági aktivitásának, részvételének növelése, a társadalmi szintű esélyteremtés.
  3. Klímaváltozás elleni küzdelem – Az éghajlatváltozás mérséklését és az ahhoz történő alkalmazkodást tűzi ki célul.
  4. Fenntartható fejlődés, környezetvédelem – A környezet védelmére vonatkozóan a 1303/2013/EU rendelet előírja környezet minőségének megóvását, védelmét, állapotának javítását, a szennyező fizet elv alkalmazását, az erőforrások hatékony felhasználását, a biológiai sokféleség védelmét, valamint a katasztrófákkal szembeni ellenálló képesség biztosítását és a kockázat megelőzését és kezelését.
A fenntarthatóság és a jó vállalati gyakorlatok bemutatása a Portfolio által szervezett Sustainable World 2020 című, április 22-i konferenciának is kiemelt témája. További részletek:

A kategóriánkénti legjobb pályaművek értékes nyereményben részesülnek, a példaértékű megoldásokból kiadvány is készül. A versenyt az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Collectivo Szakértői Közösség közösen szervezi a Horizontális elvek és politikák érvényesülése a gyakorlatban c. értékelés keretében. A pályázat kapcsán további részletek itt érhetők el.

Címlapkép forrása: Getty Images

Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Valamit tervez a kormány - Mi lesz az OTP-vel?
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
akkumulátorgyártás e-autó-gyártás e-autók