Prémium

Pár másodperc az életünkből az életünkért (x)

Portfolio
Egy férfi legyen erős, sikeres és egészséges. Az első kettőért mindennap megküzd az erősebbik nem, a harmadik pedig amolyan állandó, ami különösebb odafigyelés nélkül is megőrizhető. Vagy mégsem?
Az utóbbi évek bővülő terápiás lehetőségeinek és számos mellrák ellenes kampánynak köszönhetően látványosan javultak a nők túlélési esélyei, hiszen egyre több hölgy látja be a szűrővizsgálatok fontosságát, és így betegség esetén időben kaphat kezelést. Mindeközben azonban a férfiakat veszélyeztető prosztatarák évről évre egyre több áldozatot szed. A férfiak prosztata megnagyobbodás következtében kialakult hólyagürítési zavara mára népbetegségnek tekinthető.

Jelenleg Magyarországon összesen mintegy 400.000 férfi szorul kezelésre a prosztata megnagyobbodás tüneteivel. A probléma nagyságát jelzi, hogy a negyvenes férfiak 10-20 százalékát, az 50 év feletti férfiak 50 százalékát, a 70 év felettiek 75 százalékát, a 80 év felettiek 90 százalékát érinti maga az elváltozás.

A jóindulatú prosztata megnagyobbodás nehezen különböztethető meg a rosszindulatú daganatos megbetegedéstől, mivel a tüneteik hasonlóak: gyakori vizelési inger, vizelés közben tapasztalható kellemetlen érzés, szexuális zavarok. A gyógyuláshoz a korai felismerés a kulcs, így a tünetek észlelésekor érdemes azonnal szűrővizsgálatra menni. Az elmúlt években hasonlóan a mellrákkutatás eredményeihez, a prosztatarák gyógyításában is számos új, hatékony terápiás lehetőség jelent meg, ezzel komolyan növelve a betegek túlélési esélyeit.

A szűrés csupán néhány másodperces kellemetlenséggel jár, és csak abban az esetben szükséges, ha a beteg észleli a tüneteket. Fontos, hogy a férfiak tisztában legyenek a prosztatarák súlyosságával és a betegség jeleivel, ezzel is segítve a korai felismerést.

Nem szabad elfelejtenünk azt a tényt, hogy az időben felismert és kezelt prosztatarák ma már az esetek többségében gyógyítható. Ehhez azonban nekünk is tudatosabban kell élnünk, és oda kell figyelnünk a szervezetünk adta jelekre. Nem szabad hagynunk, hogy a vizsgálat halogatásával elveszítsük az esélyünket a gyógyulásra.

(x)
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kongatják a vészharangot: olyan folyamat zajlik, amely pusztító vírusokat szabadíthat ránk
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
NYITO_2023_Jazzpiknik_MohaiBalazs_2