Négy frontszakaszról jelentett előretörést az orosz védelmi minisztérium
Globál

Négy frontszakaszról jelentett előretörést az orosz védelmi minisztérium

MTI
Hatból négy frontszakaszon nyomultak előre az elmúlt nap folyamán az orosz fegyveres erők Ukrajnában, miközben 14 rohamot és ellenrohamot visszavertek - közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium.

A Moszkvában kiadott hadijelentés szerint az ukrán hadseregnek csaknem kétezer katonája esett el vagy sebesült meg súlyosan a harci érintkezés vonalán az elmúlt nap folyamán. A minisztérium a megsemmisített ukrán katonai célpontok és haditechnikai eszközök között említett meg egyebek között három lőszerraktárt, egy P-18-as légi célfelderítő és -követő radarállomást, egy német Leopard harckocsit, négy páncélozott harcjárművet, két lengyel Krab önjáró, valamint öt amerikai M777-es, egy M198-as és három brit FH-40-es vontatott tarackot, három amerikai ATACMS műveleti-harcászati rakétát, amerikai HIMARS sorozatvetők hat rakétáját, továbbá 163 drónt, közülük nyolcvanat Oroszország légterében.

Gyenyisz Pusilin, a "Donyecki Népköztársaság" vezetője a Rosszija 24 hírtelevíziónak nyilatkozva azt mondta, hogy az ukrán hadsereg a régióban az ellenőrzése alatt álló településeken tüzet nyit a civilekre, ha Oroszország területére próbálnak meg elmenekülni. Pusilin szerint egyre gyakoribbak az olyan esetek, amikor egész családokat lőnek le.

Mint mondta, a régió hatóságai fő erőfeszítéseiket most a menekültek megsegítésére összpontosítják. Minden olyan esetet kivizsgálnak, amikor ukrán akció miatt civilek halnak meg.

A helyi hatóságok az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók több településéről jelentettek hétfőn ukrán tüzérségi és dróntámadást. A Belgorod megyei Usztyinka községben egy kamikazedrón megölt egy, a földeken dolgozó traktorost, a feleségét pedig súlyos sérüléssel szállították kórházba. Donyeckben polgári létesítményeket ért csapások következtében egy nő életét vesztette, és további öt ember megsebesült. A "Donyecki Népköztársaság" ombudsmanja szerint július 15-e és 21-e között kilenc civil halt meg a régióban ukrán csapások következtében, további 35 ember, köztük két gyermek, megsebesült.

A Krasznodari területen lévő Tuapszéban dróntámadás következtében hétfőn ötven négyzetméteren tűz keletkezett egy olajfinomító területén. A lángokat elfojtották, személyi sérülés nem történt. Az oltásban 91 ember vett részt, 31 műszaki eszközzel.

A Tatár Köztársaság Legfelsőbb Bírósága hétfőn hat és fél évi szabadságvesztésre ítélte Alszu Kurmasevát, az amerikai finanszírozású Szabadság Rádió tatár-baskír szolgálatának szerkesztőjét. A testület szerint - a tavaly novemberben megjelent könyvében - rágalmakat terjesztett az orosz hadseregről.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

GDPR

Nagy nyelvi modellek és adatvédelem

Az elmúlt bő másfél évben, mióta a ChatGPT széles körben elérhetővé vált, a nagy nyelvi modelleken (Large Language Model, LLM) alapuló megoldások hihetetlen tempóban váltak mind a munkahely

Holdblog

Mi az értelmetlen befektetés?

Értelmetlen befektetés az, ami a dráguláson kívül semmire sem képes? Vagy önmagában a drágulás tényétől máris nem lehet az? Egyik olvasónk vendégcikkben elmélkedik arról, lehet-e... The

Holdblog

Egyre kevesebb emberre számítanak

Azt sem tudjuk pontosan, hány ember él a Földön, pláne nehéz megbecsülni, hányan fognak száz év múlva. Az ENSZ azért pár évente megteszi, a jelen... The post Egyre kevesebb emberre számítan

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kongatják a vészharangot: olyan folyamat zajlik, amely pusztító vírusokat szabadíthat ránk
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
biden