Prémium

Bosszant ha lecsúszol a csúcsról? - Réz-száguldás limitált kockázattal (x)

Portfolio
A világ fémkitermelésének harmadik legnagyobb volumenét képviselő réz ára az elmúlt hetek során újabb és újabb történelmi csúcsra tört, azonban a kedvező kilátások miatt még a kialakult árszinten is érdemes lehet befektetni. Az árfolyam alakulása meglehetősen érzékeny a gazdasági növekedésre, így nem meglepő, hogy jelenleg a piacon Kína tölti be a legjelentősebb fogyasztó (és egyben árfelhajtó) szerepét, míg az USA a második számú szereplő. A kínai kereslet megugrását jól jelzi, hogy a távol-keleti ország importja az 1998-as 163 ezer tonnáról 2003-ra 1,357 ezerre nőtt. És hogyan profitálhat Ön a réz áremelkedéséből anélkül, hogy a londoni, vagy a New York-i árutőzsdén jelentős összegeket fektetne be? Jegyezzen a Magyarországon először csak alap- és nyersanyagokba (alumínium, réz, cink, olaj) fektető CIB Profitmix 2. Alapból december 16-ig.
Részletes tájékoztatás a limitált kockázatú, tőkegaranciát nyújtó alapról

Befektetői szemmel nézve rendkívül fontos, hogy a kereslet-kínálati viszonyok már sorozatban a harmadik éve kedveznek az áremelkedésnek. Az éves túlkereslet mértéke szakértői becslések szerint 180 ezer tonnára tehető, így nem meglepő, hogy a világpiaci ár a történelmi csúcs közelében tartózkodik.

Az elkövetkező évek áralakulását megalapozhatja, hogy az ágazati sajátosságok miatt a kínálat csak hosszabb távon tud alkalmazkodni a kereslethez, így a közeljövőben továbbra is sorozatos csúcsdöntésekre lehet számítani.

' title='
A befektetés melletti érv lehet Kína húzóereje mellett a történelmi mélységben tartózkodó készletállomány, valamint a globális ipari fejlődéssel megfigyelhető árfolyam-korreláció. (A réz esetében a legjelentősebb keresleti tényezőnek az építőipar számít, de nem szabad elhanyagolni az elektromos és elektronikai, közlekedési és ipari gépgyártói felhasználást sem. Ezek tükrében nem meglepő, hogy a réz világpiaci ára meglehetősen érzékenyen reagál a gazdasági növekedéssel kapcsolatos statisztikákra, különösen az építőipari számok alakulására.)

A réz legjelentősebb piaca a London Metal Exchange, ahol a három hónapos határidős kontraktus a legaktívabb. A fém árát USD/tonna formában jegyzik.

A következő napokban a cink és az olaj piacát tekintjük át.

Részletes tájékoztatás a limitált kockázatú, tőkegaranciát nyújtó alapról
Kiszámoló

Ez történt a héten 07.28

A megkérdezett amerikaiak közel 60%-a úgy vélekedett, hogy az amerikai gazdaság recesszióban van, ami messze nincs így, de az emberek ezt gondolják, ráadásul szerintük átlagosan már 2023 márc

Holdblog

Egyre nagyobbak az olimpikonok

Ahogy egyre több az olimpiai sport, úgy lesznek egyre nehezebbek és magasabbak az olimpikonok. Különösen a férfi sportolóknál látványos a növekedés, az Olympedia szerint például... The post

KonyhaKontrolling

Mi a legjobb befektetés ma?

Az ügyfeleim gyakran kérdezik tőlem, hogy mi a legjobb befektetés. Ez a kérdés mindig elszomorít, hiszen azt kell válaszolnom, hogy ilyen nem létezik. Ráadásul rámutat a kérdező rossz elvár

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új ajándék érkezik az Orbán-kormánytól - Mennyi pénzt kapnak a családok?

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
123