Portfolio signature

Egyre sanyarúbb a nők helyzete

A brandjükre különösen ügyelő vállalatok gyakran büszkén hirdetik a nemek közti egyenlőséget a vezetői csapatban, miközben az eredmények sokszor köszönőviszonyban sincsenek azzal, amit valójában e téren célul tűztek ki. Sőt, világszerte egyre több cégen belül nyílnak frontok a befogadó kultúra ellen, mert a fehér férfiak diszkriminálva érzik magukat.

Órabér 1500, nőknek 1380 Ft - keltett a minap jókora felzúdulást a magyar Facebook-oldalakon egy idénymunkára toborzó hirdetés.

A legfrissebb kutatások szerint azonban nem csak a mezőgazdasági ágazatban és nem csak az alapfokú végzettséget követelő területeken vannak továbbra is jókora hátrányban a nők. Stephanie Cohen, egy veteránnak számító bankár idén márciusban került a címlapokra, mint a Goldman Sachs nemzetközi befektetési bank legújabb vezető beosztású női munkavállalója, aki elhagyta a pénzintézetet. Cohen 1999-ben csatlakozott a Wall Street óriáscégéhez, és 2014-ben lépett elő partnerré. Legutóbb a bank fogyasztói és fintech tevékenységét felügyelte, és a cég egyik legmagasabban rangsorolt női vezetője volt. Távozása azért keltett különös figyelmet, mert nem sokkal korábban egy másik vezető beosztású nő, Beth Hammack, aki a bank globális finanszírozási csoportjának társvezetője szintén távozott.

A nők előléptetése a legmagasabb vezetői pozíciókba olyan terület, ahol nem értük el céljainkat. Hosszabb távú sikereink pedig jelentős mértékben függenek attól, hogy sikerül-e e téren fejlődnünk

Amire választ kaphat cikkünkben:

  • Miért vannak hátrányban a nők?
  • Mik a legfrissebb trendek?
  • Nem tartották be a cégek az ígéreteket?

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés