Prémium

Befektetések új terepen - egyszerűen, olcsón, limitált kockázattal (1.) (x)

Portfolio
Az elmúlt 5 hónapban bekövetkezett több mint 30%-os emelkedést követően is befektetői szemmel nézve ígéretes időszak előtt áll az alumínium piaca, 2004-ben ugyanis három évig tartó túlkínálatos időszak után hiány keletkezett, mely szakértők szerint 2007-ig fennmaradhat. És hogyan profitálhat Ön az alumínium áremelkedéséből anélkül, hogy a londoni, vagy a New York-i árutőzsdén jelentős összegeket fektetne be? Jegyezzen a Magyarországon először csak alap- és nyersanyagokba (alumínium, réz, cink, olaj) fektető CIB Profitmix 2. Alapból december 16-ig.

Részletes tájékoztatás a limitált kockázatú, tőkegaranciát nyújtó alapról
A világ fémkitermelésének második legnagyobb volumenét képviselő alumínium árának alakulását a gazdasági növekedéstől fűtött kínai kereslet mellett erősen befolyásolja a felhasználó szektorok (közlekedés, csomagolás, építőipar) növekedése. A befektetők számára ígéretes, hogy a magas energiaárak a kohászati kapacitás hatékonyságának növelése irányába hatnak, ehhez azonban elengedhetetlen a kapacitások részleges és ideiglenes leállítása, ami felgyorsíthatja az alumíniumkészletek csökkenését, megalapozva így a további áremelkedést.

Az aluminium legjelentősebb piaca a London Metal Exchange, ahol a három hónapos határidős kontraktus a legaktívabb. A fém árát USD/tonna formában jegyzik.

' title='
A világ elsőszámú alumínium termelője az Alcoa, mely az iparági konszolidáció során számos felvásárlással vívta ki a vezető szerepet. Az alumínium termelésre a közelmúltban rányomta bélyegét az energiaárak jelentős emelkedése, melynek köszönhetően az amerikai és nyugat-európai termelés jelentősen csökkent, ugyanakkor Kína, Dél-Afrika, Oroszország és az öbölmenti államok előtérbe kerültek.

A felsorolt országok közül mindenképpen ki kell emelni Kínát, mint az alumínium világpiacának egyik meghatározó szereplőjét, a távol-keleti ország ugyanis nem csak a termelés felfuttatásában jeleskedik, hanem a keresleti oldalon is jelentős erőt képvisel.

A következő napokban a réz, a cink és az olaj piacát tekintjük át.

Részletes tájékoztatás a limitált kockázatú, tőkegaranciát nyújtó alapról
Ricardo

Könyvet Orbánnak

Ruchir Sharma A sikeres nemzetek tíz szabálya című kötete tanulságos olvasmány. A valuta- és adósságválságról szóló fejezetek teljesen jók, de a további részek is megfontolásra érdemese

Kiszámoló

Ez történt a héten 07.28

A megkérdezett amerikaiak közel 60%-a úgy vélekedett, hogy az amerikai gazdaság recesszióban van, ami messze nincs így, de az emberek ezt gondolják, ráadásul szerintük átlagosan már 2023 márc

KonyhaKontrolling

Mi a legjobb befektetés ma?

Az ügyfeleim gyakran kérdezik tőlem, hogy mi a legjobb befektetés. Ez a kérdés mindig elszomorít, hiszen azt kell válaszolnom, hogy ilyen nem létezik. Ráadásul rámutat a kérdező rossz elvár

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új ajándék érkezik az Orbán-kormánytól - Mennyi pénzt kapnak a családok?

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
123