Prémium

Merész újdonság a pénztári piacon: ha akarom nyugdíjpénztár, ha akarom egészség: Új Pillér! (x)

Portfolio


' title='
A hír: a Patikapénztár 2005. augusztus 2-án megalapította az Új Pillér Egészségpénztárat. Először is álljon itt az Új Pillér alapszabályának preambuluma: "Abban a hitben, hogy saját és családunk egészségének védelme a mi kezünkben van, mi, az alapítók, a mai napon az Új Pillér Egészségpénztár létrehozása mellett döntöttünk. Tesszük ezt abban a meggyőződésünkben, hogy a számláinkra befizetett pénz segíti egészségünk megőrzését oly módon, hogy a fel nem használt tőke és annak az évek során elért hozadéka elegendő fedezettel szolgál öregkorunkra is, bármilyenre is alakítsák át döntéshozóink a magyar és az európai egészségügyet."

Az egésznek az a lényege, hogy mi a Patikapénztárnál folyamatosan azon törjük a fejünket, hogyan tudnánk minél jobbat nyújtani tagjainknak. Egy ilyen beszélgetés alkalmával merült fel bennünk, hogy a patikakártyát magas tagdíjjal feltöltő tagjainknak tudunk-e valamilyen módon kedvezményt nyújtani, növelve ezzel a szolgáltatásra költhető forintokat.

A dolog azért ennél sokkal összetettebb. Bizonyosak vagyunk abban is, hogy az Új Pillér Egészségpénztár - az önkéntes nyugdíjpénztár mellett - a hosszú távú megtakarítások gyűjtőhelye is lehet az egészségünkre való hosszú távú takarékoskodás szándékával, de menjünk csak szépen sorjában.

Az Új Pillér Egészségpénztár a Patikapénztár jelenlegi hátterére (adminisztráció, kártya, szolgáltatások) építve a havi tízezer forintnál magasabb befizetést teljesítő ügyfélkörre számít, amihez az egészségpénztári piacon legalacsonyabbnak számító működési költség párosul. Ezen felül az Új Pillér Egészségpénztár költségeit oly módon terveztük, hogy az önkéntes nyugdíjpénztárak között is megállja a versenyt. A pénztár működése során ki kívánjuk használni az SZJA törvény által nyújtott azon lehetőséget, hogy az egészségpénztárba befizetett, de legalább 24 hónapra lekötött összeg után további 10% SZJA-kedvezmény jár, vagyis az adókedvezményt optimalizáló adófizetők számára ez egy nagyon kedvező lehetőség.

A konstrukció röviden:
  • A konstrukció lényege abban áll, hogy évi 200 ezer forint befizetésig 3,2% a működési költség, az ezt meghaladó befizetés teljes egészében a fedezeti alapon kerül jóváírásra.
  • A pénztártag befizetéseivel szabadon gazdálkodik (vagy további 10% SZJA-kedvezmény fejében kettő évre leköti vagy szolgáltatásra fordítja). Választható éves, féléves, negyedéves és havi díjfizetés is.
  • Az első havi tagdíjból egyszeri 5 ezer forintos belépési díj, valamint a pénztártag választása szerinti darabonkénti 1 ezer forintos kártyadíj kerül levonásra.
  • Szolgáltatások igénybe vétele esetén (patikakártya, esetlegesen készpénzfizetési számla) a pénztártagot - az igénybevett összeg nagyságától függetlenül) 400 Ft/alkalom költség terheli.
  • A négyévenkénti kártyacsere díja a pénztártagot terheli.

És miért írtuk azt a szeptemberi hírlevél végén, hogy biztosra megyünk? Merthogy a Patikapénztár - immár az Új Pillérrel karöltve - továbbra is biztosra megy abban is, hogy tagjainak az elérhető legjobb szolgáltatásokat nyújtsa. Tudják, ebben az ügyben a hírnév a legfontosabb.

Kikre számít az Új Pillér?

Számít a magas összegű önkéntes nyugdíjpénztári befizetést teljesítő magánszemélyekre, akik jelenleg is magas összegű befizetéseket teljesítenek önkéntes nyugdíjpénztárba. Célunk, hogy megtakarításaik egy részét csoportosítsák át az Új Pillér Egészségpénztár számlájukra, realizálva ezzel további 10% adóelőnyt.
Számít a magas összegű önkéntes egészségpénztári befizetést teljesítő magánszemélyekre, legyen az akár nálunk, akár más egészségpénztárban tag.
Számít a jelenleg önkéntes egészségpénztári lekötéssel rendelkező tagokra. Megcélzott réteg lehet azoknak a köre, akik már jelenleg is egészségpénztári tagok és éltek a lekötés lehetőségével. Számukra az Új Pillér Egészségpénztár előnye a befizetésekre vonatkozó rendkívül alacsony működési költség, összekötve a minőségi szolgáltatás lehetőségével (pontos, gyors adminisztráció, patikakártya).
Számít a 10 éves időtartammal lejáró életbiztosítási kifizetéseket újra befektetni kívánó magánszemélyekre. Mindenki számára ismert, hogy az első életbiztosítások ezekben az elkövetkezendő két évben járnak le. Az Új Pillér Egészségpénztár ezek számára - áttekintve a befizetéseken elért a vártnál alacsonyabb hozamot - szívesen néznek körbe a piacon hasonló konstrukciók után keresve. Számukra az Új Pillér Egészségpénztár - a kockázati életbiztosítás kivételével - vonzó alternatíva lehet.

További információ: http://www.patikapenztar.hu
(X)
Ricardo

Könyvet Orbánnak

Ruchir Sharma A sikeres nemzetek tíz szabálya című kötete tanulságos olvasmány. A valuta- és adósságválságról szóló fejezetek teljesen jók, de a további részek is megfontolásra érdemese

Kiszámoló

Ez történt a héten 07.28

A megkérdezett amerikaiak közel 60%-a úgy vélekedett, hogy az amerikai gazdaság recesszióban van, ami messze nincs így, de az emberek ezt gondolják, ráadásul szerintük átlagosan már 2023 márc

Holdblog

Egyre nagyobbak az olimpikonok

Ahogy egyre több az olimpiai sport, úgy lesznek egyre nehezebbek és magasabbak az olimpikonok. Különösen a férfi sportolóknál látványos a növekedés, az Olympedia szerint például... The post

KonyhaKontrolling

Mi a legjobb befektetés ma?

Az ügyfeleim gyakran kérdezik tőlem, hogy mi a legjobb befektetés. Ez a kérdés mindig elszomorít, hiszen azt kell válaszolnom, hogy ilyen nem létezik. Ráadásul rámutat a kérdező rossz elvár

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új ajándék érkezik az Orbán-kormánytól - Mennyi pénzt kapnak a családok?

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
123