Ingatlan

Véget ér a Rác fürdő másfél évtizedes kálváriája?

MTI
A Tarlós István főpolgármester és Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes jegyezte - a budapest.hu oldalon közzétett - indítvány elfogadásával a testület határozatot hozhat arról, hogy a Rác fürdő mielőbbi megnyitása érdekében kifejezi azon szándékát, hogy a fővárosi önkormányzat a fürdő és a hotel teljes és egységes tulajdonjogát megszerezze - írja az MTI. A hír kapcsán összegyűjtöttük az elmúlt 15 év Rác fürdővel kapcsolatos legfontosabb történéseit.
A főváros 2015. június 23-án döntött a Rác fürdő és hotel projekt ellehetetlenülése következtében az általa megszerzett követelés érvényesítése, a létrejött eredmény mielőbbi hasznosítása, valamint a további állagromlása megakadályozása érdekében a Rác Nosztalgia Kft.-vel, és a Rác Beruházó Kft.-vel szembeni felszámolási eljárás megindításáról. A kormány a Fővárosi Közgyűlés kezdeményezése alapján mindkét társaságot stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodási szervezetté nyilvánította, és a Fővárosi Törvényszék elrendelte az adós társaságok felszámolását.

A döntéssel felkérhetik Tarlós Istvánt, hogy gondoskodjon az ingatlanok tulajdonjogának megszerzése érdekében szükséges intézkedések megtételéről, és a felszámolási eljárás alakulásának függvényében a döntési javaslatokat terjessze majd a Fővárosi Közgyűlés elé.

A Rác fürdő története viszont sokkal régebbre nyúlik vissza, az épület jövője lassan másfél évtizede napirenden van. Ezzel kapcsolatban először 2003-ban volt szó annak rekonstrukciójáról, 2004-ben pedig a már megítélt támogatás visszavonása miatt lehetett a fürdőről olvasni.2007-ben született a terv, hogy a fürdőt ötcsillagos szállodává alakítják át, egy évvel később pedig már úgy tűnt, hogy révbe ér a szálló. 2009-ben azonban a BRFK hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomozást indított a projekt ellen.Ezt követően félévente jöttek a hírek a fürdő várható megnyitásának dátumáról, majd az egész komplexum elárverezése is szóba került.A főváros és a Rác fürdő kapcsolata azóta is téma, de az épület még mindig nem nyitotta meg kapuit. Kíváncsian várjuk a folytatást.
Kiszámoló

Hogy kerüld el a tranzakciós adót?

A kormánynak annyi a fantáziája, mint egy betonbékának. Ha pénz kell az összeomlott költségvetés foltozgatásához, akkor főleg a bankokat és a biztosítókat nyúzza, egyre jobban. (Akár rend

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ez aztán a meglepetés! Erre még a kormány sem számított
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Ez is érdekelhet
shutterstock_1398060875