Mindenkit figyelmeztetett a vezérkari főnök: atomcsapással fogja megtorolni az európai ország, ha az ellenségei túllépik a határt
Globál

Mindenkit figyelmeztetett a vezérkari főnök: atomcsapással fogja megtorolni az európai ország, ha az ellenségei túllépik a határt

Portfolio
Pavel Muravejka fehérorosz vezérkari főnök egy interjúban elmondta, hogy Minszk hajlandó nukleáris fegyvereket bevetni, amennyiben az „ország szuverenitását és függetlenségét fenyegető veszély” éri hazáját – írja az Ukrajinszka Pravda.

A fehérorosz vezérkari főnök az állami ONT TV adásában volt látható, ekkor hangzottak el a fenyegető szavai. A katonai vezető a következő mondatokat mondta, amikor szóba kerültek az országba telepített orosz nukleáris fegyverek:

Megtanultuk, hogyan kell kezelni ezeket a fegyvereket. Magabiztosan tudjuk használni őket. Képesek vagyunk rá. Biztosak lehetnek abban, hogy ezt meg fogjuk tenni, ha országunk szuverenitása és függetlensége veszélybe kerül

– mondta Muravejka.

A továbbiakban elmondta azt is, hogy Fehéroroszország hamarosan a Sanghaji Együttműködési Szervezet teljes jogú tagjává válik, ezt pedig Lengyelország mindenáron igyekszik megakadályozni. Hozzátette, hogy szerinte Varsó szítja a feszültséget a lengyel-fehérorosz közös határszakaszon, ahol illegális bevándorlók próbálnak belépni az európai uniós országba.

Moszkva a 2022-es ukrajnai inváziót követően határozott úgy, hogy taktikai szempontból nukleáris fegyvereket telepít a szomszédos Fehéroroszországba. A Muravejka által sugalmazott kijelentéssel ellentétben a fegyverek továbbra is teljes mértékig orosz felügyelet alatt vannak, annak bevetéséről kizárólag az orosz fővárosban tudnak dönteni, erre a fehéroroszoknak nincs felhatalmazásuk. Minszk a háború eleje óta az oroszok egyik legfontosabb szövetségese, az invázió kezdetén a saját területét is használhatták a felvonuló csapatok egy Kijev elleni támadáshoz.

Címlapkép forrása: Contributor/Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nemzetgyűlési választások: hatalmas győzelmet aratott Le Pen pártja, Macron súlyos vereséget szenvedett
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
ukrajnai háború, tüzérségi tűz