Egymást lőtte Ukrajna és Oroszország, a franciák elfogták az orosz milliárdost - háborús híreink vasárnap
Gazdaság

Egymást lőtte Ukrajna és Oroszország, a franciák elfogták az orosz milliárdost - háborús híreink vasárnap

Portfolio
Az ukrán hadsereg vasárnap jelentette, hogy Oroszország az éjszaka folyamán rakéta- és dróntámadást indított Észak- és Kelet-Ukrajna ellen. A légvédelmi rendszerek a fegyverek többségét megsemmisítették, mielőtt azok elérték volna céljukat. eközben Ukrajna és Oroszország területére lőtt, a Belgorod régióban található Rakitnoje városát ért támadásban öt polgári vesztette életét és tizenketten megsebesültek a térség kormányzója szerint. Mai hír, hogy a francia hatóságok letartóztatták a Telegram alapítóját, aki korábban elhagyta Oroszországot. Vasárnapi háborús híreink egy cikkben.
Megosztás

Lázba hozta Oroszországot Duranov letartóztatása

A francia média szombat este számolt be róla, hogy a francia és orosz állampolgársággal rendelkező Durovot őrizetbe vették a Le Bourget repülőtéren, ahová magángéppel érkezett Azerbajdzsánból. Az üzletember körözési listán szerepelt Franciaországban, egyebek között azért, mert a Telegram nem volt hajlandó együttműködni az ország hatóságaival. Párizsi sajtóértesülések szerint "az orosz Zuckerberg" terrorizmus, kábítószer-kereskedelem, csalás és pénzmosás támogatása címén emelhetnek vádat és akár húszévi szabadságvesztést is kiszabhatnak rá.

A párizsi orosz nagykövetség vasárnap közölte, hogy a francia hatóságok elzárkóznak az együttműködéstől, és nem adtak tájékoztatást arról, hogy mi alapján vették őrizetbe Durovot. A diplomáciai képviselet kapcsolatban áll az üzletember jogi képviselőjével.     "Amint a Telegram vezető pozícióba került Oroszországban, egyértelmű volt, hogy a nyugati, főként amerikai titkosszolgálatok mindent megtesznek Durov és platformja ellenőrzésére. Ismerve Durov álláspontját - azt, hogy minimálisra csökkentse a bármely állam általi ellenőrzés lehetőségét - az is világos volt, hogy konfliktusra kerülhet sor" - mondta Kirill Kabanov, az orosz elnöki emberi jogi tanács tagja a NEWS.ru-nak.

Kabanov szerint Durov azt remélte, hogy nem keveredik konfliktusba a Nyugattal. Rámutatott, hogy a Telegram ma már nemcsak szórakoztató és informatív tartalmú platform, hanem a "különleges hadművelet" résztvevőinek kommunikációs eszköze is. Álláspontja szerint Washington ebben az ügyben saját céljaira használta fel Párizst.

Anton Gorelkin, az orosz alsóház információpolitikai bizottságának helyettes vezetője az Interfaxnak azt mondta, hogy az orosz hatóságoknak továbbra is vannak kifogásai a Telegrammal szemben, ám annak blokkolásáról az utóbbi időben nem esett szó. Oroszországban 2018-ban történt kísérlet a Telegram elérhetetlenné tételére.

Jekatyerina Mizulina, a Biztonságos Internet Ligájának vezetője Telegram-bejegyezésében szintén felvetette, hogy az őrizetbe vétel hátterében az Egyesült Államok állhat. Szerinte az online szolgáltató az utóbbi időben "nagyon "nyugtalanította" Washingtont, amiért kényes információkat terjesztett bizonyos országokban. Hozzáfűzte, hogy a Telegram vezetőségének Nyugat felé való nyitottsága nem segített Durovon.

Margarita Szimonyjan, az orosz állami RT médiavállalat főszerkesztője megjegyezte: Durov azért hagyta el Oroszországot, hogy ne kelljen együttműködnie az orosz szakszolgálatokkal, ám a hasonló nyugati szervekkel ezt megtette.

"Minimum szigorúan betartotta az előírást, hogy blokkolják az RT-t azokban az országokban, ahol szankciók alatt állunk. Nem segített" - írta Szimonyjan a Telegram-csatornáján.

"Mi a lényege a Durov-történetnek? (...) Lecsukták, hogy elvegyék tőle a (biztonsági) kulcsokat. És oda fogja adni őket" - tette hozza Szimonyjan, és azt javasolta, hogy mindenki törölje a Telegramról az érzékeny információkat.

(MTI)

Megosztás

Oroszország diplomáciai lépéseket tesz Durov ügyében

Az orosz diplomácia lépéseket tesz Pavel Durov ügyében Franciaországban. Az orosz származású milliárdos helyzetével kapcsolatban Oroszország franciaországi nagykövetsége konzuli hozzáférést kért, és követelte Durov jogainak biztosítását - adta hírül vasárnap a TASZSZ orosz állami hírügynökség.

Oroszország diplomáciai lépéseket tesz Durov ügyében
Megosztás

A Reuters tudósítóit is megtámadták az oroszok

Súlyos incidens történt a kelet-ukrajnai Kramatorszk városában, ahol a Reuters hírügynökség hatfős stábját érte támadás. A Hotel Sapphire szállodát, ahol a tudósítók tartózkodtak, szombaton rakétatalálat érte.

A Reuters tudósítóit is megtámadták az oroszok
Megosztás

Máris megszólalt Medvegyev: a Telegram letartóztatott vezetője elhibázta, amikor elhagyta Oroszországot

Az orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetője, Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök kritikával illette Pavel Durovot, a Telegram üzenetküldő alkalmazás orosz származású alapítóját. Medvegyev szerint Durov elhibázott döntést hozott, amikor elhagyta Oroszországot.

Máris megszólalt Medvegyev: a Telegram letartóztatott vezetője elhibázta, amikor elhagyta Oroszországot
Megosztás

Az orosz Telegram alapítóját letartóztatták Franciaországban

Pavel Durovot, a Telegram üzenetküldő alkalmazás orosz-francia milliárdos alapítóját és vezérigazgatóját szombat este őrizetbe vették a Párizs melletti Bourget repülőtéren - közölték francia hírportálok azonosítatlan forrásokra hivatkozva.

Az orosz Telegram alapítóját letartóztatták Franciaországban
Megosztás

Rengetegen jöttek éjjel Ukrajnából

Az ukrán-magyar határszakaszon 8204-en léptek be Magyarországra szombaton, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 17 810-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) vasárnap az MTI-t.

A beléptetettek közül a rendőrség 77 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - áll a közleményben.

(MTI)

Megosztás

Ukrajna Oroszország területére lőtt az éjjel, állítólag civilek is meghaltak

Az oroszországi Belgorod régióban található Rakitnoje városát ért támadásban öt polgári vesztette életét és tizenketten megsebesültek - jelentette be vasárnap Vjacseszlav Gladkov, a térség kormányzója.

Ukrajna Oroszország területére lőtt az éjjel, állítólag civilek is meghaltak
Megosztás

Oroszország éjszaka bombázta Ukrajnát

Az ukrán hadsereg vasárnap jelentette, hogy Oroszország az éjszaka folyamán rakéta- és dróntámadást indított Észak- és Kelet-Ukrajna ellen. A légvédelmi rendszerek a fegyverek többségét megsemmisítették, mielőtt azok elérték volna céljukat.

Oroszország éjszaka bombázta Ukrajnát
Megosztás

Közelebb került az EU-tagsághoz Ukrajna, érkezik az amerikai segélycsomag – Háborús híreink szombaton

Az ukrán haderő ellentámadást indított Harkiv megyében, folyamatosan tolják ki az oroszokat a megszállt részekről – mondta péntek este az ukrán elnök az ország lakosságához intézett beszédében. Az Egyesült Államok újabb katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az ország függetlenségének napja alkalmából, jelentette be Joe Biden amerikai elnök. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírt több olyan törvényt, amely Oroszországgal kapcsolatos, köztük azt, amely megnyitja az utat a Nemzetközi Büntetőbírósághoz (ICC) történő csatlakozáshoz.

Közelebb került az EU-tagsághoz Ukrajna, érkezik az amerikai segélycsomag – Háborús híreink szombaton
RSM Blog

Cégérték számítás: tények, tévhitek

Egy cég valós piaci cégértékének számítása nem csupán számok és pénzügyi mutatók összegzése, hanem egy összetett elemzési folyamat, amely számos tényezőt vesz figyelembe. Mégis, gyak

Holdblog

A hype nem a bevételt követi

Tanulságos, milyen eltérések vannak a legnagyobb piaci kapitalizációval és a legnagyobb éves bevétellel rendelkező cégek listája közt. Az itt látható grafikon az éves bevétel alapján... Th

Holdblog

Ezért nem omlott még össze a forint

Szabó Lászlóval, a HOLD Alapkezelő alapítójával és jelenleg felügyelőbizottsági elnökével készített podcastot a Klasszis. Az augusztus elejei mini tőzsdepánik apropóján Csabai Károly, a

Holdblog

Kinek fáj az olcsó autó?

Vannak, teszem azt, a nagy német autógyártók. Akiknél - ha Elon Musk nem rúgja rájuk az ajtót a Teslával - lehet, hogy a mai napig... The post Kinek fáj az olcsó autó? appeared first on HOLDBLO

Holdblog

A Fed igyekezne, de könnyen lemaradhat

Végre elérkezett a kamatcsökkentés gondolatához a Fed, ami nagy előrelépés a pár hónappal ezelőtti kommunikációhoz képest. Eddig fokozatosan hűlt a munkaerőpiac, de nemrég hiba csúszott..

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új adót vetnének ki a jövedelmekre – elképesztő összegeket szerezhetnek a költségvetéseknek
Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
tűzijáték budapest