Jövő héten is kánikula lesz
Gazdaság

Jövő héten is kánikula lesz

MTI
A jövő hét első napjaiban többfelé kell élénk, olykor erős szélre készülni, és záporok, zivatarok is kialakulhatnak, majd visszatér a napos, száraz, meleg idő, 30 Celsius-fok feletti csúcshőmérsékletekkel - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Hétfőn a sok napsütés mellett fátyolfelhők lesznek az égen, emellett a középső országrészben lehet több gomolyfelhő, amelyekből egy-egy helyen zápor, esetleg zivatar is előfordulhat. A Dunántúlon az északnyugati, a Tiszántúlon és az Északi-középhegység keleti felében az északi, északkeleti szelet kísérik élénk, főként a Bodrogközben, valamint az Északnyugat-Dunántúlon és a Balaton térségében olykor erős lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29-37 fok között alakul.

Kedden az erőteljesebb gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhőzet mellett több órára kisüt a nap. Szórványosan előfordul záporeső, zivatar. Az északi, északkeleti szél sokfelé megélénkül, néhol megerősödik, zivatarban viharos lökések is lehetnek. A hőmérséklet hajnalban 14-23, délután 27-35 fok között valószínű, délkeleten a magasabb értékekkel.

Szerdán napos idő várható helyenként gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel, és csak egy-egy zápor, zivatar alakulhat ki. Az északkeleti szél sokfelé megélénkül. A hőmérséklet hajnalban 14-21, délután 30-35 fok között valószínű.

Csütörtökön napos, száraz idő lesz a jellemző, helyenként gomoly- és fátyolfelhőkkel, legfeljebb egy-egy záporral, zivatarral. Az északkeleti, északi szél többfelé megélénkül. A hőmérséklet hajnalban 14-21, délután 30-36 fok között várható.

Pénteken is napos időre van kilátás gomoly-, valamint fátyolfelhőkkel, néhol záporral, zivatarral. Sokfelé megélénkül az északi, északkeleti szél. A minimum 14-22, a maximum-hőmérséklet 31-36 fok között alakul.

Szombaton az erőteljesebb gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhőzet mellett többórás napsütésre lehet számítani. Helyenként előfordulhat zápor, zivatar és sokfelé megélénkül, néhol megerősödik az északi szél, zivatar környékén viharos lökések is lehetnek. A minimum-hőmérséklet 14-22, a csúcsérték 29-35 fok között várható, északnyugaton mérhetik az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékeket.

Vasárnap az erőteljes gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhőzet mellett több órára kisüthet a nap, zápor, zivatar csak szórványosan alakulhat ki. Sok helyütt megélénkül, néhol megerősödik az északi szél, zivatar térségében viharos lökések is lehetnek. A hajnali 13-22 fokról 25-32 fok közé emelkedik a hőmérséklet, délkeleten lesz a melegebb idő.

Címlapkép forrása: Shutterstock

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új adót vetnének ki a jövedelmekre – elképesztő összegeket szerezhetnek a költségvetéseknek
Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
orosz t-72 t-72b3 harckocsi tank háború stock