Globál

Olaszországban is terrortámadástól tartanak

MTI
Magányos elkövetők merényleteitől tartanak az olasz hatóságok, amelyek a németországi Solingenben elkövetett késeléses támadást követően hangsúlyozták, hogy az utóbbi hónapokban tovább erősítették a biztonsági készültséget.

A római belügyminisztérium közlése szerint a titkosszolgálatok hónapok óta figyelmeztetnek esetleges olyan akciókra, amelyek a Hamász palesztin terrorista szervezet iránti támogatást hivatottak kifejezni. A célpontok között Izraellel, valamint a NATO-val és az Egyesült Államokkal kapcsolatos helyszínek, intézmények, személyek szerepelhetnek.

Az olasz hatóságok sem csoportos, hanem egyedül végrehajtott cselekményektől tartanak, magányos elkövetők támadásaitól. A biztonsági készültséget legelőször tavaly október 7., a Hamász Izrael elleni támadása után emelték meg, majd tovább erősítették január végén a firenzei amerikai konzulátus falának Molotov-koktélokkal való megdobálása után.

A firenzei támadás 21 éves, jordániai apától és ciszjordániai anyától Firenzében született elkövetője elleni bírósági tárgyalás szeptemberben kezdődik.

Az Egyesült Államok fegyveres erőinek európai parancsnoksága június 30-tól a katonai bázisok védelmét szigorította, ami többek között az Olaszország északkeleti határánál található Aviano támaszpontját érintette. Olaszországban az utóbbi tíz évben most először rendelték el a bázisok biztonsági szintjének erősítését.

Giorgia Meloni olasz miniszterelnök bejelentette, hogy a migráció és a biztonság lesz a témája az utolsó nyári kormányülésnek, augusztus 30-án.

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új adót vetnének ki a jövedelmekre – elképesztő összegeket szerezhetnek a költségvetéseknek
Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
izrael