Tényleg Debrecenbe vinné a kormány a közlekedési múzeumot
Ingatlan

Tényleg Debrecenbe vinné a kormány a közlekedési múzeumot

Portfolio
A Debrecen közelében épülő BMW gyár sarkánál tervezik felépíteni az új közlekedési múzeumot, amelyet a Lázár János vezette Építészeti és Közlekedési Minisztérium irányít – írja a Népszava.

A város külterületén fekvő, az M35-ös autópálya és az autógyárhoz vezető lehajtó által határolt 6,5 hektáros területen húznák fel a 14 ezer négyzetméteres múzeumot is tartalmazó létesítményt – derül ki a tárca által kidolgozott pályázati dokumentációból. Az intézménynek az állandó és időszaki kiállításokon felül helyet kell biztosítania konferenciáknak, oktatási és üzleti rendezvényeknek.

A tervezési program szerint a kijelölt terület optimális, mivel szerves, intenzív kapcsolatban áll a BMW gyárral.

Ugyanakkor elismerik, hogy a környezete "vegyes". Ez azt jelenti, hogy körülötte szántóföldek, autópálya, állattartó telepek, ipari és mezőgazdasági létesítmények találhatók.

Debrecen központja mintegy 10 kilométerre van, és jelenleg csak autóval közelíthető meg. Vasúti kapcsolat nincs biztosítva és a közösségi közlekedés sem teljes mértékben kiépített; egy transzfer-buszjárattal kell számolni.

A kiírásban rögzítik, hogy nem szükséges figyelembe venni a jelenleg hatályos szabályozási előírásokat.

A dokumentáció szerint az intézmény "élő kulturális térként otthont adhat innovációval, technológiával foglalkozó kulturális eseményeknek, ipari találkozóknak és konferenciáknak".

A 14 ezer négyzetméteres létesítmény kevesebb mint felét (6800 négyzetmétert) foglalná el az állandó és időszaki kiállítások tere valamint a fogadótér. A műtárgyraktárra, irattárra és restaurátori műhelyre 3900 négyzetmétert szánnak; irodákra és üzemeltetésre pedig 1900 négyzetmétert. Az állandó kiállítás négy szekcióra bomlik: járműtörténet, járműtechnika, innováció valamint interaktív fórumokkal foglalkozna.

Az épület köré szabadtéri tevékenységekre alkalmas tér tervezendő; ennek legfontosabb eleme egy 15 ezer négyzetméteres tesztpálya lenne több ezer négyzetméteres parkolóval kiegészítve. A létesítményt összesen 27 ezer négyzetméter parkosított terület venné körbe - írja a lap.

Címlapkép forrása: MTI Fotó/Czeglédi Zsolt

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Valamit tervez a kormány - Mi lesz az OTP-vel?
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
országok zászló usa lakás