Ez is a koronavírus-járvány hatása: új szolgáltatások, növekvő kereslet a magánegészségügyben
Gazdaság

Ez is a koronavírus-járvány hatása: új szolgáltatások, növekvő kereslet a magánegészségügyben

Portfolio
A COVID-19 első hulláma után jelentősen nőtt a betegforgalom, a növekedés pedig azóta is tart – mondta a Portfolio-nak Papik Kornél, a Dr. Rose Magánkórház ügyvezető igazgatója, hozzátéve, 2020-ban növelték az ellátási kapacitásaikat, új szolgáltatásokat kínálnak, amelyekre nagy kereslet mutatkozik, például a COVID-19-en már átesettek kivizsgálására és kezelésére, felnőttek és gyermekek részére egyaránt. A magánszolgáltató idén is folytatja a fejlesztéseket, több mint 600 millió forint értékű beruházást hajtanak végre. Az ügyvezetővel többek között arról beszélgettünk, milyen volt a tavalyi év és mire számítanak 2021-ben.

A COVID-19 megjelenése a magánszektor felé terelte a betegeket – ez derült ki augusztusi körképünkből, amely során magánszolgáltatókat kérdeztünk arról, hogy a koronavírus-járvány miatti korlátozások után mit tapasztalnak és mi várható a szektorban. Nem meglepő, hogy a magánszolgáltatók gyorsan reagáltak az új ügyféligényekre, új szolgáltatásokat kínáltak, fejlesztésekbe kezdtek.

"A COVID-19 első hulláma után egyértelműen megnőtt a betegforgalom és a növekedés azóta is tart. Nagyon fontos lett a pácienseknek a biztonság és a teljes körű szolgáltatás elérhetősége. Ahogy a járványügyi előírások engedték, azonnal kinyitottuk minden részlegünket és az előírtnál sokkal szigorúbb biztonsági intézkedéseket vezettünk be mind a páciensek, mind a munkatársak védelme érdekében” – mondta a Portfolio-nak Papik Kornél, a Dr. Rose Magánkórház ügyvezető igazgatója, hozzátéve, reagálva az igényekre növelték az ellátási kapacitásaikat, tovább bővítették az elérhető szakmák körét és új termékeket fejlesztettek, többek között a COVID-on átesettek kivizsgálására és kezelésére is mind a felnőttek, mint a gyermek páciensek részére.

DrPapikKornel_cikkbe
Papik Kornél, a Dr. Rose Magánkórház ügyvezető igazgatója

A szakember hozzátette, alapvetően nem változott meg a szolgáltatások iránti kereslet összetétele, de a COVID szűrések széles palettája 2020-ban - érthető módon - nagyon keresett volt.

"Ki kell viszont emelni, hogy a kórházi fekvőbeteg- és műtéti ellátásokra folyamatosan nő az igény minden területen, de különösen az ortopédia, plasztikai sebészet, szülészet-nőgyógyászat és az általános sebészet szakmákban. 2020-ban közel 2000 nagyműtétet végeztünk, ami kiemelkedő a magánegészségügyben” – jegyezte meg Papik Kornél.

Több mint 600 millió forint értékű beruházást hajtanak végre

Egyre több a versenyző a magánegészségügyi szektorban. Arra a kérdésre, hogy ezen a sokszereplős piacon mégis hogyan lehet elérni és megtartani a pácienseket, Papik Kornél azt válaszolta, a kórház ma már szélesebb réteg számára elérhető, az áraik pedig megfelelnek a vezető magánszolgáltatóknál megszokott árszínvonalnak. Folyamatosan alkalmazkodnak a felmerülő igényekhez, és nagy hangsúlyt fektetnek a fejlesztésre.

Hiszünk abban, hogy ha az ügyfeleink elégedettek, akkor nem kell tartanunk a versenytársaktól

– mondta a szakember, hozzátéve, 2021-ben több mint 600 millió forint értékű beruházást hajtanak végre, további rendelőkkel, kórtermekkel és műtővel bővülnek, átépítik a szülészeti részleget és növelik az ügyféltereket is.

dr_roe_kep2
Folyamatosan alkalmazkodnak a felmerülő igényekhez, és nagy hangsúlyt fektetnek a fejlesztésre. Forrás: Dr. Rose Magánkórház

"Az orvosi műszer beruházások szinte minden szakmát érintenek. A betegbiztonság és a fokozott sterilitás érdekében új plazmasterilizáló készüléket és egy UVC fertőtlenítő berendezést szereztünk be, ami a COVID-vírus ellen is hatásos. A műtők mellett a szobákat is minden páciens előtt fertőtlenítjük. A radiológiai részleg új digitális röntgenberendezéssel és a ma elérhető legkorszerűbb mammográffal bővült. Megújul a szemészet, a fül-orr-gégészet és a kardiológia eszközparkja, míg az endoszkópos beavatkozások számára új vizsgálót építettünk. Minden bőrgyógyászati vizsgálónkban rendelkezésre áll a videodermatoszkóp rendszer, így a gyanús anyajegyek vizsgálata és követése a legkorszerűbb eszközökkel történik.  Nagy hangsúlyt helyezünk a szülészeti-neonatológiai ellátásra: új ultrahang berendezésünk a diagnosztikát, míg az integrált neonatológiai eszközpark az újszülöttek ellátását támogatja” – sorolta Papik Kornél, aki hozzátette azt is, filozófiájuk szerint a prémium ellátás alapja, hogy a szolgáltatásokat a páciens igényeihez alkalmazkodva, várakozásmentesen, zsúfoltság nélkül, diszkréten biztosíthassák, és erre idén is kiemelt figyelmet fordítanak.

A cikk megjelenését a Dr. Rose Magánkórház támogatta.

Kiszámoló

Olajkrízis várható Magyarországon?

Egy múlt heti hír nem annyira bolygatta fel az ország közvéleményét, mint kellett volna. Az ukránok megtiltották a Lukoilnak, hogy Ukrajnán keresztül szállítsák a kőolajat Európába. Az ukr

Holdblog

Mi az értelmetlen befektetés?

Értelmetlen befektetés az, ami a dráguláson kívül semmire sem képes? Vagy önmagában a drágulás tényétől máris nem lehet az? Egyik olvasónk vendégcikkben elmélkedik arról, lehet-e... The

Holdblog

Egyre kevesebb emberre számítanak

Azt sem tudjuk pontosan, hány ember él a Földön, pláne nehéz megbecsülni, hányan fognak száz év múlva. Az ENSZ azért pár évente megteszi, a jelen... The post Egyre kevesebb emberre számítan

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Európa legrosszabb rémálma válhat valóra Donald Trumppal – Tényleg Kamala Harris maradt a kontinens utolsó reménysége?
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
lukoil-ügy lukoil olajszállítás olaj